Hezký den, koupila jsem z neregistrovaného hospodářství dvě ovečky, obě tedy oznámkované. Tož jsem se je pokusila přihlásit k sobě a čekala problémy, a taky ano. Jedna stále papírově stojí u původního chovatele a druhá je nahlášená jako domácí porážka. Z Hradištka jsem dostala na chovatele kontakt, ten ale nereaguje.
Co dál, nějak se mi nechce párat ovenkám z uší známky a cvakat tam nové (o které bych si musela napsat i s kleštěma), vyřeší to nějak na ÚE sami?
Amy
tohle asi UE nevyřeší. Z neregistrovaného hosp zvířata nemají mít známky. už původní chovatelé udělali chybu.
Budete muset z "mrtvé"původní známky sundat a zažádat si o vlastní a přihlásit. U té druhé by původní majitel reagovat měl, je to v jeho zájmu. Zkuste ho kontaktovat znovu. Měla by se přehlásit z jeho hosp.na vaše.
Petra
Tak v Hradištku to opravdu vyřešili, budu holt psát hlášení i za onoho chovatele, vrátím ovci "do života" (oprava chybného hlášení) a obě pak odsunu, a za sebe je pak přisunu.
Jistě, že je to chyba onoho chovatele a pro mě papírování navíc, ale aspoň, že nebudu muset převěšovat známky
motyl
napsal(a):
Z neregistrovaneho oznamkovane? Jak to? Muzete to nejak rozvést?
To si jako nekdo dava známky i v neregistrované chovu? Proc?
Dekuji za objasnění...
Tohle bylo jinak. Ovce od chovatele (oznacene a registrovane) koupila pani, co nemela vubec registrovane hospodarstvi. Takze papirove zustala jedna ovce u chovatele, a druha byla papirove porazena. Nastesti slo vse napravit, a obe ovecky uz jsou u me i v papirech.
Ještě, kdyby to někoho zajímalo, tak jsem v zastoupení za chovatele kódem 95 zrušila domácí porážku té "mrtvé" ovečky a pak jsem obě pod kódem 73 převedla do dočasného hospodářství. A za sebe jsem je pod kódem 34 přisunula z "neznámého" místa. Bylo to poněkud bláznivé, ale důležité je, že to prošlo bez chybníku a vše je napravené.