Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2012 10:15
maxvendy

XXX.XXX.189.102

Zdravim, zalozily jsme si malou farmicku, mame 3 ovce a 2 kozenky. A stal se problem kdyz jsem kozy vypustil na pastvu. byla tam tak 1m travy. Rekly jsme si ze to spasou a asi byvali majitel co tam drive byl nechal v trave ostnate draty a nase Roza (koza) si natrhla vemeno. Nevime jestli ji mame prestat dojit a lecit ji to. Zatim ji dojime opatrne a davame na to nepalivou dezinfekci.

23.8.2012 10:25
roklanka

XXX.XXX.45.118

To se může stát,dojte dál , opatrně,pokud to jde. Dobré je pomačkat jitrocel kopinatý (zavírá rány) a přiložit na ránu,dobře také funguje mast s marihuanou.

23.8.2012 10:38
danurba

XXX.XXX.38.0

Záleží na otm, jak je rána hluboká, jak moc se rozšklebuje a v jakém místě vemena je. Pokud by byla v celé vrstvě kůže a měla tendenci se rozšklebit, asi by bylo dobré zavolet veterináře a nechat to sešít. Určitě by to chtělo aplikovat lokální atb, třeba Pederipru sprej, přece jen, je spousta much, tak aby do toho nezanesly infekci. Nebo použít dezinfekci Novikov, to je ta tmavě zelená, udělá na ráně takovou pevnou vrstvu. Na hojení ran na vemeni mám vyzkoušený med. Dana

23.8.2012 10:38
maxvendy

XXX.XXX.189.102

Dekuji zkusime

23.8.2012 10:41
bobcz

XXX.XXX.3.118

Měl už jsem 2 kozy s natrřeným vemenem.
Veterinář to normálně zašil a musel jsem opartně oddojovat mléko aby se vemeno čistilo.
Ten jitrocel je dobrý nápad.

BobCZ
www.ahele.cz

23.8.2012 10:49
maxvendy

XXX.XXX.189.102

danurba napsal(a):
Záleží na otm, jak je rána hluboká, jak moc se rozšklebuje a v jakém místě vemena je. Pokud by byla v celé vrstvě kůže a měla tendenci se rozšklebit, asi by bylo dobré zavolet veterináře a nechat to sešít. Určitě by to chtělo aplikovat lokální atb, třeba Pederipru sprej, přece jen, je spousta much, tak aby do toho nezanesly infekci. Nebo použít dezinfekci Novikov, to je ta tmavě zelená, udělá na ráně takovou pevnou vrstvu. Na hojení ran na vemeni mám vyzkoušený med. Dana

my pouzivame "BETADINE" zelenej. Ten ji udelal peknej strup ale vcera odpadl a pri dojeni se spustila krev z rany. Rana je na cecku kde se to doji. Takze se koza doji dele. To ATB musi aplikovat veterinar a nebo se da koupit? No asi bude lepsi kdyz si zavolame veterinare. Ten bude vedet co dal...

Přidejte reakci

Přidat smajlík