Požadavky na mlékárnu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.9.2012 09:15
kozelbába

XXX.XXX.246.118

Dobrý den,chtěla bych se zeptat těch,kdo dělají domácí sýry a kdo je prodává.Já také dělám domácí sýry a mám zájemce.Prodávám to ,,načerno",ale raději bych to chtěla oficiálně,jenže se mi vzhledem k množství nevyplatí budovat sýrárnu.Proto bych se chtěla zeptat,jestli nevíte o nějakých ,,lidských podmínkách".Jako jestli se to dá dělat s pomocí hrnců,teploměrů apod,anebo na to musí být pastér a další potřeby.Ale zároveň aby to bylo v souladu s hygienickými požadavky... Děkuji za odpovědi

11.9.2012 10:36
blaha13

XXX.XXX.187.131

Dobrý den, neporadím vám přímo, ale odkazuji na stránky farmy Macháčkových, kde najdete vše potřebné k tomuto tématu. http://www.machackovi.cz/kategorie/prodej-syroveho-mleka-ze-dvora/
Snad vám to alespoň trošku pomůže. Hledala jsem totiž podobné informace.
Mějte hezký den.

11.9.2012 12:26
jackiv

XXX.XXX.59.151

Dobrý den,odpověď na vaší otázku je někde tady http://www.ceskatelevize.cz/porady/1095913550-nedej-se/ Jirkaj.

11.9.2012 17:39
nasefauna

XXX.XXX.8.199

Také znám lidi, kteří prodávají domácí sýry s nálepkou určeno pro psy, protože nemají vlastní mlékárnu. A páníčkové jim to statečně ujídají.

12.9.2012 09:29
roklanka

XXX.XXX.45.77

To bohužel není řešení,dělat krmné sýry pro zvířata,neboť hygienické předpisy se příliš neliší od výroby pro lidskou potřebu.

12.9.2012 22:19
kozelbába

XXX.XXX.246.118

děkuji,zkusím se na to podívat.psala jsem si o informace na veterinární správu,jenže je tam měsíc na vyřízení...doufala jsem že už tady někdo zkušenosti má :(

12.9.2012 22:25
majdasi

XXX.XXX.34.15

dobrý den, narazíte na nesmyslné předpisy, nesmyslné požadavky, zákazy , příkazy ..............a otráví Vás to.
Je asi lepší pokračovat jako doposud .......při výrobě pro sebe si také neuděláte něco závadného a nehygienického........

13.9.2012 13:15
bobcz

XXX.XXX.3.118

Na to jak to vypadá s mlékarnou třeba ve Franci se můžete podívat na ČT.

Kamera na cestách: Provence - 15. září 2012 - 15:30
Kamera na cestách: Provence - 17. září 2012 - 10:05

Je tam rychlé nahlédnutí do mini výrobny sýra.
Naše hygieniky by asi kleplo.

Nadherně je to zpracovaný ve filmu Muž, který snil s orly (TV film)
s Terence Hillem v hlavní roli.

Úžasný film o kterém se tu už mluvilo.

BobCZ
www.ahele.cz

14.9.2012 22:33
kozelbába

XXX.XXX.246.118

blaha13 napsal(a):
Dobrý den, neporadím vám přímo, ale odkazuji na stránky farmy Macháčkových, kde najdete vše potřebné k tomuto tématu. http://www.machackovi.cz/kategorie/prodej-syroveho-mleka-ze-dvora/
Snad vám to alespoň trošku pomůže. Hledala jsem totiž podobné informace.
Mějte hezký den.

teda tenhle dokument mi asi otevřel oči...došla jsem k závěru i po zkoumání knihy,která se mi dostala do rukou a myslím,že mám jasno.nebudu ze sebe dělat s prominutím blbce a běhat a vyřizovat to,v čem v porovnání s paní z dokumentu nemám ani nejmenší šanci uspět.prostě se do toho pustím,až to tady v tomhle státě někdo nedejbože dá trochu do kupy a bude to mít nějaký smysl...z mých do začátku plánovaných deseti koziček s tím,že bych si rozšířila stádečko jsem vystřízlivěla.nechám si čtyři nebo pět kozen a prostě budeme společně čekat co bude dál a možná do budoucna se dočkáme nějaké naší malé farmičky :( vážně nemám slov na to,co se tady děje :(
ale tak nevadí,zatím si zkusím koupit nějaké pozemky a uvidí se co dál.třeba tam nahoře někdo prozří a uvede aspoň jedno odvětví,ve kterém jsme byli ,,kdysi dávno " soběstační zase do provozu.vždyť to není normální,co tady se děje...ach jo :( že člověk nemůže dělat to,co ho baví a co má rád :(

14.9.2012 22:53
kozelbába

XXX.XXX.246.118

no,ještě teda když jsem se tak báječně rozhodla-nevíte co mi hrozí,pokud by mě nějaký dobrý člověk udal??

14.9.2012 23:18
farmar

XXX.XXX.255.148

Než v současné situaci riskovat obvinění z ohrožení obyvatelstva závadnými potravinami, tak bych to raději legalizoval. Není to až takový problém, takové excesy, jako předváděl ten Zlínský veterinář se vyskytují spíše výjimečně.
viz: http://biomleko.com/
Konec konců, ta mlékárnička již legálně funguje a je asi dvacátá v rámci České republiky, kterou se nám za poslední dva roky podařilo uvést do provozu. Tak proč ne tu Vaší.
Ozvěte se na kontakt na stránkách biomleko.com Současně ale musím říci, že Vámi uváděných 10 koz je na dolní hranici ekonomické rentability projektu, či spíše mírně pod ní.
Ing. Ivan Hrbek

15.9.2012 18:34
kozelbába

XXX.XXX.246.118

farmar napsal(a):
Než v současné situaci riskovat obvinění z ohrožení obyvatelstva závadnými potravinami, tak bych to raději legalizoval. Není to až takový problém, takové excesy, jako předváděl ten Zlínský veterinář se vyskytují spíše výjimečně.
viz: http://biomleko.com/
Konec konců, ta mlékárnička již legálně funguje a je asi dvacátá v rámci České republiky, kterou se nám za poslední dva roky podařilo uvést do provozu. Tak proč ne tu Vaší.
Ozvěte se na kontakt na stránkách biomleko.com Současně ale musím říci, že Vámi uváděných 10 koz je na dolní hranici ekonomické rentability projektu, či spíše mírně pod ní.
Ing. Ivan Hrbek

no,tak já určitě plánuju do budoucna víc-asi tak 30-40kusů,ale těch deset bych chtěla do začátku.jsem na MD,tak abych to zvládala a postupně to navyšovat...samozřejmě je to otázka kapacity pozemku,takže jak se námpodaří sehnat nějaké další pozemky,určitě by to vedlo k navýšení stádečka...
jinak děkuji...na jinéé diskuzi mě docela překvapili,takže prostrě zajdu na naši veterinární správu a poptám se přímo tam co a jak... snad to nějak dopadne... ;)

4.1.2016 15:04
peťak

XXX.XXX.159.147

Takže je to tak, že když si člověk chce oficiálně schválit prodej ze dvora a domácí sýrárnu, je prvním krokem zajít na okresní veterinární správu a zeptat se, co od něj všechno budou chtít?

4.1.2016 17:14
MiškaLussy

XXX.XXX.103.155

Ano přesně tak. Dostanete lejstra, vyplníte, pak zavezete do nejbližší laboratoře směsný vzorek mléka (zajímá je hlavně Stafylokok) a s výsledky a vyplněným lejstrem zase zpátky na KVS. Občas vás překvapí kontrolu, zajímá je kniha léků, kde a jak dojíte, kde mléko skladujte, jestli pasterizujete, pokud ho prodáváme čerstvé, tak musíte mít připravený papír s informací o čerstvém mléku a co má zákazník před konzumací udělat. Prý má každý kraj jiné požadavky, tak uvidíte co vám řeknou a poradí?

Přidejte reakci

Přidat smajlík