Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2012 13:33
hally01

XXX.XXX.63.255

ahoj, mám dotaz ohledně krmení ovcí v zimě. Vlastníme dvě kamerunky a jednoho masného beránka. Mají "volné ustájení" a pasou se..přilepšujeme jablky a pečivěm, protože nic jiného nejedí-snažila jsem se jim dávat namáčené vločky, ale žere to pouze jedna ovce a ostatní to nechtějí. Na zimu mají seno a jablka, ale ráda bych věděla, jestli se dá přikrmovat vojtěškovými granulemi, řepou-koupila jsem syrovou červenou řepu, ale tu také nejedí, tak mě napadlo přilepšovat extrudovanými řepnými řízky, které se dávají koním-atd. Napište mi prosím vaše zkušenosti, nerada bych něco zanedbala. Jinak ovce nejsou a nebudou březí-beránek je kastrovaný 6měs. Poradíte? děkuju

24.10.2012 18:37
danurba

XXX.XXX.50.200

Ovcím i v zimě opravdu stačí jen seno, minerální liz a voda, maximálně občas nějaké jehličnaté větve na okus a když jinak nedáte, jako pamlsek kousek chleba, mrkve nebo jablka nebo hrstičku ječmene. Vhodné je jim občas dát hrst žaludů. Při přikrmování spíš hrozí, že jim totálně rozhodíte metabolismus a může z toho být ketóza, acidóza nebo jiný prevít. U ovcí dvojnásobně platí, že méně je více.
Přikrmují se ovce, které mají pod sebou jehňata a potřebují zvýšený příjem energie na tvorbu mléka. Ale i tam je potřeba být opatrná, já přikrmuji jen ty, které mají více než dvojčata. Těm dávám ječnoovesný šrot s minerály.

Přidejte reakci

Přidat smajlík