Dobrý den,
mám otázky ohledně chovu nejen ZW oveček,ale ovcí vůbec.
Chtěla bych své ovečky vzít na výstavu Chov zvířat do Lysé- beránek a 2 ovečky, co k tomu je potřeba ? Ovce jsou 100% ZW ale bez původu, samozřejmě se známkami.Mají pěkné plemenné znaky k plemeni. V loni se mi totiž nelíbila účast ZW- byl tam pouze jeden beran .. :)
A také jaké jsou podmínky přihlášení do KU ? Vím o tom max, že musí být chov min 5 ovcí.
Musí být u tohohle také ovce s PP, nebo stačí jen známky?
Co je k tomu potřeba ?
Děkuji za odpovědi
sisa2723
napsal(a):
Dobrý den,
mám otázky ohledně chovu nejen ZW oveček,ale ovcí vůbec.
Chtěla bych své ovečky vzít na výstavu Chov zvířat do Lysé- beránek a 2 ovečky, co k tomu je potřeba ? Ovce jsou 100% ZW ale bez původu, samozřejmě se známkami.Mají pěkné plemenné znaky k plemeni. V loni se mi totiž nelíbila účast ZW- byl tam pouze jeden beran .. :)
A také jaké jsou podmínky přihlášení do KU ? Vím o tom max, že musí být chov min 5 ovcí.
Musí být u tohohle také ovce s PP, nebo stačí jen známky?
Co je k tomu potřeba ?
Děkuji za odpovědi
Odpovím jen ohledně KU..ano, musíte mít 5 ovcí (ale je to opravdu minimum..),které mají POP, takže bez původu to jen tak lehce nejde.Registrovaná zvířata jsou samozřejmostí.Dále plemenného berana, vše musí být pod kontrolou,tzn,u berana krve atd..
Dále si musíte zjistit plemenáře pro váš kraj. To se dá zjistit na internetu, nebo se obratte přímo na svaz..