Prosím o radu.Každý tady píše že dodat selen ovečkám i jehňatkům,ale když jsem se ptala v lékarně tak mi nabídli jen selen se zinkem čistý prý nikde není.Jak vlastně má vypadat ten selen,granulovaný nebo v prášku?A kde to kupujete ,když v lékarně nejsou,A to samé i s živou vodou.Nikde ji nemají.Děkuji za rady.
maminka571
napsal(a):
Prosím o radu.Každý tady píše že dodat selen ovečkám i jehňatkům,ale když jsem se ptala v lékarně tak mi nabídli jen selen se zinkem čistý prý nikde není.Jak vlastně má vypadat ten selen,granulovaný nebo v prášku?A kde to kupujete ,když v lékarně nejsou,A to samé i s živou vodou.Nikde ji nemají.Děkuji za rady.
No v lékárně asi těžko, musíte k vetovi. Já si nechala natáhnout od veta do stříkačky. Jestli máte jen pár oveček, no a pak jim to doma píchnout.
maminka571
napsal(a):
To o čem mluvíte - selen a vitamín E - to je Kombisol SE, seženete různá balení na internetu, nejmenší 30 ml. Jehňátkům můžete dát kapku hned po narození do tlamičky. Jinak než se narodí, tak se preventivně přidává matkám do pití... Někdo používá i jiný preparát, já tohle.
Nejlepší je tenhle HYDROVIT E+SE A.U.V. SOL 250ML,objednají vám ho v lékárně....normálně ho totiž nemají když je to pro zvířata,ale na požádání objednají.Nebo můžete objednat na netu...
http://www.lekarna.cz/hydrovit-e-se-a-u-v-sol-250ml/
I tu živou vodu http://www.lekarna.cz/ziva-voda-a-u-v-plv-1x83-74gm/
Teť jak se to vše začíná rodit,tak je to všude vyprodané,ještě před týdnem to na skladě měli.Musíte nakoupit předem,v zimě nebo v lednu....
Všechny zdravím a žádám o pomoc. Nějak jsem letos zaspala a teď zjišťuju, že HYDROVIT E+SE, který jsem používala v minulých letech, je beznadějně vyprodaný. No a vzhledem k tomu, že mám letos jen jednu březí kozenku, napadlo mě, že se zeptám, jestli by se nenašel někdo z okolí, kdo by se podělil o trochu Hydrovitu, samozřejmě zaplatím. Tak moc prosím chovatele z okolí Strážnice a Veselí nad Moravou o pomoc
já ho právě objednala tady - http://www.aapet.cz/index.php?site=katalog&command=detail&detail_id=22691&topcat=&topcat2=&pzob=15&start1=0&animstop=1&maincat=&cat=&backurl=%3Fsite%3Dkatalog%26cat%3D%26vyrobce%3D%26maincat%3D%26topcat%3D%26topcat2%3D%26pzob%3D15%26start1%3D0%26findword%3Dhydrovit%26hledani%3D1%26find%3D1%26radit_podle%3D0%26radit_zpusob%3DASC%26animstop%3D1 (trošku delší odkaz tedy ) navíc jen za 105Kč , i když tedy 120 poštovné
karel55
napsal(a):
Já jsem koupil svým ovečkam minerální sůl,která selen obsahuje -- jenže ovečky nabízenou kostku ignoruji - za celý týden si ji ani nevšimly :o( - mladé by měly mít již za 14 dní - koupil jsem Solsel - je to špatná volba??
Špatná volba to není,ale pokud ji nikdy předtím neměli tak nějakou dobu potrvá než si na ni zvyknou a začnou ji lízat.Určitě by ji měli mít po celý rok.Jenže v lizu nenalížou tu potřebnou dávku selenu kterou by v období porodů mít měli.A taky stejně ji nemusí lízat všechny ovce,takže některé do sebe nedostanou ani minimální dávku selenu.Pokud máte obavy že jehňátka budou slabá(svalové dystrofie )atd. tak určitě kupte ten HYDROVIT E+SE,nebo KOMBISOL SE.
Můžete ho dát ovcím před porodem nebo pak přímo jehňatům.Nebo zkovaný pro příště když letos budou všichni O.K.
horallka
napsal(a):
Špatná volba to není,ale pokud ji nikdy předtím neměli tak nějakou dobu potrvá než si na ni zvyknou a začnou ji lízat.Určitě by ji měli mít po celý rok.Jenže v lizu nenalížou tu potřebnou dávku selenu kterou by v období porodů mít měli.A taky stejně ji nemusí lízat všechny ovce,takže některé do sebe nedostanou ani minimální dávku selenu.Pokud máte obavy že jehňátka budou slabá(svalové dystrofie )atd. tak určitě kupte ten HYDROVIT E+SE,nebo KOMBISOL SE.
Můžete ho dát ovcím před porodem nebo pak přímo jehňatům.Nebo zkovaný pro příště když letos budou všichni O.K.
Děkuji za radu ,tu meducínu ovečkam koupím přeji hezký večer