Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2013 20:07
balito

XXX.XXX.32.145

Dobrý den všem,
běžně kozí mléko nepasterizujem ani nepřevařujem, ale dnes jsme mléko převařili a těsně před bubláním se začalo srážet, po asi 5 hodinách to zhoustlo ještě víc a vypadá to jakoby se tvořil tvaroh. Je to normální vlastnost mléka? říkám si, jestli by se to stalo i po pasterizaci a poté varu. Říká se, že když se mléko zdrcne, tak je koza buď březí nebo má zánět vemene, koza je 2týdny po porodu a je naprosto v pořádku, mléko je jinak dobré, světlé, bez hrudek, bez krvavých žilek, bez zápachu, vemena nejsou teplá a koza je ve formě... smajlík

1.6.2013 17:27
pepíííík

XXX.XXX.111.84

Dobrý den,
stalo se nám to samé. Už znáte příčinu? Jak se tomu dá předejít? Prosím o nějaké informace.

1.6.2013 19:29
danurba

XXX.XXX.60.8

Bylo to mléko úplně čerstvé?
Říká se, že při bouřce se sráží mléko.

1.6.2013 21:03
pepíííík

XXX.XXX.111.84

mléko bylo včerejší, a bouřka nebyla...

Přidejte reakci

Přidat smajlík