Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

VAŠEK505

26.3.2013 21:27
VAŠEK505

XXX.XXX.154.29

Dobrý den, řešil nekdo z vas problem z jehnaty ,ktera ovce nechce nechat napít?mají jehnata šanci na přežití?pokud ano jak jim mohu nejjednodušeji pomoc?

26.3.2013 21:33
sandy07

XXX.XXX.157.49

My dokrmujeme flaškou, nebo zkusit podržet, jestli se napijí...

26.3.2013 21:56
vaŠek505

XXX.XXX.154.29

dokrmovaní flaškou se mi neosvědčilo a když podržim ovci tak jehnata pijou ale ja mohu takto krmit pouze 2-3x deně a to je pro jehnata malo proto hledam nějaký jiný zpusob

26.3.2013 22:38
danurba

XXX.XXX.54.200

jiný způsob asi není, já jsem držela ovci na krmení 4x denně a jehně to zvládlo, po dvou týdnech ovce začala krmit sama. Zkluste vydržet.

26.3.2013 23:25
sandy07

XXX.XXX.157.49

Já s tím nemám zkušenost, ale co máme teď Matěje na flašce, tak krásně prospívá smajlík Tak to třeba zkuste.smajlík

27.3.2013 11:27
balito

XXX.XXX.32.245

jestli nemáte čas ho krmit častěji než 2x denně, tak je zkuste někomu hodně rychle dát, kdo o to bude mít zájem, můžete se domluvit, že pokud přežijí, tak si třeba jedno vezmete zpět a druhé budou mít "zadarmo", jde to udělat různě, lepší než je nechat pojít. ale fakt hodně rychle, nepíšete jak jsou stará, jestli už pili, pokud pijí málo, tak první den můžou vypadat dobře, ale druhý den najednou začínají chřadnout a to se pak už nedají zachránit, protože se jim už rozvine otrava krve. mám zkušennost, že jsme jedno jehně krmili flaškou a po týdnu začalo sát od matky...

30.3.2013 10:21
anet17

XXX.XXX.88.147

Nás se stalo něco podobného, máme kamerunské ovečky a prvnička nám nepřijala jehňátko. Dnes má 2 dny, včera se celkem dařilo oddojit nějaké mlezivo a jehňátko pilo od ovce. Musíme u toho být, trká do něho, ale napít mu dá. Dneska je ovce neklidná, malému sice dá napít s naší pomocí, ale podojit se ji už nedaří. Prosím o radu, myslíte, že mám začít nějak dokrmovat? Četla jsem tady, že nejlepší je po ovčím, kozí mléko. Jehňátko dáváme co dvě hodiny, dnes už častěji. Myslíte, že je ještě šance, že malého příjme?

30.3.2013 10:32
danurba

XXX.XXX.76.23

anet17 napsal(a):
Nás se stalo něco podobného, máme kamerunské ovečky a prvnička nám nepřijala jehňátko. Dnes má 2 dny, včera se celkem dařilo oddojit nějaké mlezivo a jehňátko pilo od ovce. Musíme u toho být, trká do něho, ale napít mu dá. Dneska je ovce neklidná, malému sice dá napít s naší pomocí, ale podojit se ji už nedaří. Prosím o radu, myslíte, že mám začít nějak dokrmovat? Četla jsem tady, že nejlepší je po ovčím, kozí mléko. Jehňátko dáváme co dvě hodiny, dnes už častěji. Myslíte, že je ještě šance, že malého příjme?

Taky nám prvnička nepřijala jehně, zavřeli jsme je spolu do jednoho kotce a chodili jsme co nejčastěji ovci držet na kojení. První tři dny to byl boj, pak už stačilo jen ovečce položit ruku na krk a zklidnila se. Po dvou týdnech začala kojit sama a teď je z ní vynikající matka. takže cenu to má, vydržte. My jsme po 3 dnech chodili držet jen 4x denně a malá to zvládla, vždycky při jednom krmení vypila obě půlky vemínka.

30.3.2013 11:00
balito

XXX.XXX.32.35

danurba napsal(a):
Taky nám prvnička nepřijala jehně, zavřeli jsme je spolu do jednoho kotce a chodili jsme co nejčastěji ovci držet na kojení. První tři dny to byl boj, pak už stačilo jen ovečce položit ruku na krk a zklidnila se. Po dvou týdnech začala kojit sama a teď je z ní vynikající matka. takže cenu to má, vydržte. My jsme po 3 dnech chodili držet jen 4x denně a malá to zvládla, vždycky při jednom krmení vypila obě půlky vemínka.

ještě bych zkusila, pokud je to fakt boj a vypije toho málo, tak po tom boji zkusit přikrmit z mističky, pokud máte tedy nějaké mléko, klidně i kravské, kozí, to je jedno pokud to je jen na přilepšenou. my teď takhle přilepšujem kůzulatům trojčatům, jak mrzne je to s mlékem špatné, tak podojíme a trochu nalijem do misky, pokud mají zájem, tzn. evidentě mají hlad a nestačí jim od jejich matky, tak se na to vrhnou.
pokud ovce jehně odhání a trká ho, tak bych se bálo je zavřít do malého prostoru, ale jen vy vidíte jak přesně se k němu chová, ale zvhledem k tomu, že je to prvnička, tak bych se snažila jí ho vnutit, ať je příště ochotnější. hodně zdaru, stojí to za tu námahu, když pak vidíte jehně jak dovádí a roste

30.3.2013 11:08
anet17

XXX.XXX.88.147

danurba napsal(a):

Děkuji moc za radu, už jen to, že tam je nějaká naděje nás popohání dopředu. Akorát včera měl tmavou a celkem pevnou stolici. A dnes v noci to změnilo barvu na zeleno žlutou, takovou světlou a bylo to celkem řídké, v noci jsme měli ještě mlíčko od ovečky v láhvi. Pak jsme šli raději nadojit nové( to bylo naposledy co se dala) a nějak se to zpravuje. Mám to nějak řešit? Nebo to bylo třeba teplotou mléka?

30.3.2013 11:16
anet17

XXX.XXX.88.147

Přemýšleli jsme o dokrmováním kozím mlékem, ale teď nám zatím přijde, že pije dost. Ovce ho opravdu trká, když pije není to problém(+ ji přidržujeme), ale jakmile přestane, už se po něm otáčí. Snad se umoudří a přijme ho. Beránek vypadá fakt zdravě a vesele, poskakuje po pokoji, až do vyčerpánísmajlík pak lehne a spí. Budeme to určitě zkoušet pořád dál a budeme doufat, že si na sebe zvyknou. Děkuji moc za rady, opravdu nám hodně pomáhají. smajlík

30.3.2013 13:50
danurba

XXX.XXX.54.200

anet17 napsal(a):
Přemýšleli jsme o dokrmováním kozím mlékem, ale teď nám zatím přijde, že pije dost. Ovce ho opravdu trká, když pije není to problém(+ ji přidržujeme), ale jakmile přestane, už se po něm otáčí. Snad se umoudří a přijme ho. Beránek vypadá fakt zdravě a vesele, poskakuje po pokoji, až do vyčerpánísmajlík pak lehne a spí. Budeme to určitě zkoušet pořád dál a budeme doufat, že si na sebe zvyknou. Děkuji moc za rady, opravdu nám hodně pomáhají. smajlík

Vy máte neránka doma odděleného od matky? Aby si na něj zvykla, budete je muset nechat spolu, tedy pokud to její trkání není životu nebezpečné. Naše ovce svou jehničku taky trkala, chtěla jsem to vzdát už po třech dnech a naštěstí mi tady někdo zkušenější radil, ať vydržím a nakonec se to opravdu poddalo. A i kdyby ne, držet ovci není o nic náročnější, než rozdělávat mléko a krmit z lahve.Cerná stolice byla pravděpodobně smolka, je to takové lepivé, asi jako povidla a žlutá je teď naprosto normální, může mít konzistenci hořčice. Až když teče a smrdí, je to průjem.

30.3.2013 17:57
anet17

XXX.XXX.88.147

danurba napsal(a):
Vy máte neránka doma odděleného od matky? Aby si na něj zvykla, budete je muset nechat spolu, tedy pokud to její trkání není životu nebezpečné. Naše ovce svou jehničku taky trkala, chtěla jsem to vzdát už po třech dnech a naštěstí mi tady někdo zkušenější radil, ať vydržím a nakonec se to opravdu poddalo. A i kdyby ne, držet ovci není o nic náročnější, než rozdělávat mléko a krmit z lahve.Cerná stolice byla pravděpodobně smolka, je to takové lepivé, asi jako povidla a žlutá je teď naprosto normální, může mít konzistenci hořčice. Až když teče a smrdí, je to průjem.

Bohužel ho máme doma, protože ovečka si ho dostrká ke stěně a pak trká, myslím, že tohle už asi nebezpečné bude.Nevím proč, ale začala ho i kousat. Ale i tak ho tam pořád nosíme a dáváme mu pít. Bojím se, že když ho tam nechám jen hodinu, tak ho utrká. Nechápu proč je taková, je to nejklidnější ovce, byla nejvyspělejší.

30.3.2013 20:18
gedash

XXX.XXX.168.52

Já měla teď stejný problém.. jehňátko fakt na tom bylo zle, mámu jsem musela vždycky přimáčknout do kouta a držet, než se malej napil. Je to prvnička, o druhé mládě přišla při porodu kvůli špatné poloze. Udusilo se. Nicméně vytrvala jsem, přes den jsem ho nechávala s mámou i když do něj trkala odstrkovala ho. Na noc po nakojení domů. Byla mu zima, hrozně se klepal chudák. Po pár dnech změna. Přišla jsem do chlívku a máma se cpala, jehně se od ní spokojeně krmilo. Teď to vypadá tak, že si k ní choděj cucnout i o týden starší jehňátka od mé druhé ovce. Vydržte!! Snad dostane rozum smajlíksmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík