Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2013 10:45
stozi

XXX.XXX.127.17

Zdravím...jak je to u ovcí a koz s krmením krmné slámy? Dáváte ji někdo a jakou? Děkuju

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.4.2013 13:47

Nevím jestli mám slámu krmnou, ani nevím jaká to je, ale kozám chutná a dají jí přednost před senem. Snad jim ublížit nemůže.

5.4.2013 15:56
roklanka

XXX.XXX.45.71

Neboj Evo,neublíží smajlík,pokud je horší seno,dájí jí přednost. Kozy obzvlášť milují ovesnou. Při nedostatku sena se dá míchat se senem. Nemá takové výživové hodnoty,je lepšé ke slámě přidat i jádro.

5.4.2013 20:18

roklanka napsal(a):
Neboj Evo,neublíží smajlík,pokud je horší seno,dájí jí přednost. Kozy obzvlášť milují ovesnou. Při nedostatku sena se dá míchat se senem. Nemá takové výživové hodnoty,je lepšé ke slámě přidat i jádro.

Ale jsou to krásné prdelky, viď. Ráno mají trochu ovsa, otrub a k tomu mrkev, řepu, brambory, jabka, tvrdý chleba. Ale hnědky jsou hubené, chybí zelené. Zelené mají jen jehličí, borové a smrkové.Větve oholí do běla.
Schovávala jsem jim takový pěkný balík sena, hezky zelený, ale je to dlouhatánská tráva a akorát ji cuchají.

5.4.2013 22:46
pajca

XXX.XXX.234.122

Kozám i ovcím velmi chutná ječmenná sláma, protože je jemná a když seženete
ječmennou slámu z jarního ječmene s podsevem jetele na semínko, tak to si to rádi
přeberou. Když je vlhčí jaro a jetel , pýr a metlice přerostou, tak kombajn musívzít ječmen částečně i s jetelem a plevely a pak je pěkná krmná sláma. Na stlaní se však ječmenná
sláma pro svou jemnost nehodí, protože pojme málo vlhkosti.

6.4.2013 15:53
trudinka

XXX.XXX.109.168

My steleme pšeničnou,jestli ji žerou kozy jsem si nevšimla,ale kobyle chutná docela dost,což jsem i ráda,neboť letošní jaro je zřejmě daleko a zásoby sena se pomalu ztenčují....Bára

Přidejte reakci

Přidat smajlík