Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.4.2013 10:05
gavottka

XXX.XXX.22.25

Zdravím.Máte někdo VF ovce? Kolik vám dojí?

27.4.2013 15:02
stozi

XXX.XXX.127.17

Zdravím, VF ovce mám, ale letos poprvé máme jehňata - takže ovečky začneme dojit asi za 14 dní... Naše známá má VF a dojí v průměru okolo 2-3 l na ovci za den

27.4.2013 15:45
gavottka

XXX.XXX.22.25

No, to mi ani neříkejte.Tak buď jsme pěkně naletěli a nebo ovce nejsou ještě v té správné kondici.Hrozně dlouho nebyly stříhané, potřebují odčervit, paznehty hrůza a po ostříhání asi budu překvapená z jejich ,,štíhlé,, postavy.Máme ovečky dvě, dvouleté, teď po druhých jehňatech a dostanu z obou maximálně půl litru.Snad se to s pastvou o něco zlepší.

27.4.2013 20:00
stozi

XXX.XXX.127.17

No ono je to také asi individuální...je to jako s kozama...některá dá 6 litrů a některá s těží jeden. Od koho ovečky máte? Ale jak píšete v jakém jsou stavu tak to vliv má určitě...já teda přidávám oves ječmen a trochu ječného a kukuřičného šrotu, ale my máme horší pastvinu... Přidávám foto naší VF před porodem

27.4.2013 20:13
stozi

XXX.XXX.127.17

A oni asi ještě pijí jehňata nebo už máte odstaveno?

27.4.2013 23:21
gavottka

XXX.XXX.22.25

Jehňata už pod sebou nemají, každá měla jedno.Bydlíme v ďolíku, takže pastva zatím nic moc, ale přikrmuju směs granule pro koně, kukuřičný šrot, pšeničné otruby.Vaše ovečky jsou teda nádherný a to vemínko.No jsem zvědavá, až dáme holky trochu do pucu, co předvedou.Kozy chovám, takže vím, jak rozdílný mají nádoj, ale přeci jen vymačkat z mléčné ovce 200ml je dost málo smajlík
V sobotu budou ostříhaný, dnes jsme odčervili, tak snad to bude jen lepší.

28.4.2013 06:54
stozi

XXX.XXX.127.17

Ono tam hraje také roli to že byli připuštěné už první rok...my je připouštěli až ted ve druhém roce a jsem ráda že jsme to tak udělali. Uvidíte až je dáte do kupy jak to bude,ale pokud tam byla špatná výživa a péče když byly ovečky mladé tak z toho asi nic kloudného nebude.

Přidejte reakci

Přidat smajlík