Malé dírky ve strukách

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.5.2013 23:52
zanzan

XXX.XXX.146.47

Mám doma celkem devět koz ,některé prvničky, ale v podstatě se všechny dobře dojí,jen ta jedna.Koza je už starší ,má dvě kůzlata pod sebou a je potřeba ji dodojovat,dokáže mít v jedné polovině i dva litry mléka.JENŽE PROBLÉM.Troufám si tvrdit, že dojit umím, ale téhle teče mléko strašně pomalu a musím vynaložit daleko větší sílu při dojení.Vemeno omyji stejně jako ostatním omyji vlažnou vodou,těm to jde krásně,přitom má koza proti prvničkám nádherně dlouhé cecky do ruky.Pán ji loni asi po kůzlatech moc nedojil , já ji koupila už zabřezlou a zasušenou.Nemáte s tím někdo zkušenost, zda se koza s malými dírkami už narodí, nebo to ještě povolí.Děkuji

5.5.2013 09:53
rosnička

XXX.XXX.168.242

zanzan napsal(a):
Mám doma celkem devět koz ,některé prvničky, ale v podstatě se všechny dobře dojí,jen ta jedna.Koza je už starší ,má dvě kůzlata pod sebou a je potřeba ji dodojovat,dokáže mít v jedné polovině i dva litry mléka.JENŽE PROBLÉM.Troufám si tvrdit, že dojit umím, ale téhle teče mléko strašně pomalu a musím vynaložit daleko větší sílu při dojení.Vemeno omyji stejně jako ostatním omyji vlažnou vodou,těm to jde krásně,přitom má koza proti prvničkám nádherně dlouhé cecky do ruky.Pán ji loni asi po kůzlatech moc nedojil , já ji koupila už zabřezlou a zasušenou.Nemáte s tím někdo zkušenost, zda se koza s malými dírkami už narodí, nebo to ještě povolí.Děkuji

Takovou kozu jsem prodala kamarádovi , má ruce jako lopaty koze vemínko mazal sádlem masíroval a dojil , po 4 týdnech jsem kozu podle vemene nepoznala , vemeno bylo velké a dírky v cecíkách také. Chce to ale trpělivost.

5.5.2013 11:21
roklanka

XXX.XXX.46.74

Taky mám takovou kozu,už je jí 8 let a nic se nezměnilo,příjemné zjištění je ,že ani jedna z jejích dcer,které jsem si nechala ,to nemá. Dojím jí o polovinu času déle,než jiné a vnuk jí odmítá dojit vůbec,přes to,že zbylých 23 podojí bez problémů.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.5.2013 12:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já mám zkušenost, že se to časem zlepší, pravidelným dojením. Také je rozdíl u prvniček a starších koz, stejná koza po prvním kůzleti měla slaboučký proud, další roky šla dojit krásně. Ale asi to může být u některé i trvale. Marie

6.5.2013 13:48
moonika

XXX.XXX.158.141

Naša koza má tiež "malé dierky", je to umenie ju podojiť, ťažko to ide, ale zaujímavé je, že vždy v deň pôrodu cca keď oddojujeme mlezivo to z nej ide ľahúčko ako od "normálnej kozy", potom
od odstavu keď začneme dojiť to z nej zasa ide ťažko až do konca laktácie... neočakávam u nej zlepšenie, je to tak už tretí rok...

7.5.2013 22:32
zanzan

XXX.XXX.146.47

Děkuji vám za odpovědi,ani já už nedoufám , že se to zlepší, dokonce jsem musela začít dojit dojením , protože rukama mi to u ní najde a , spíš je pak necítím smajlík

15.5.2013 14:52
nemide

XXX.XXX.8.222

to se nedá změnit, 15 let jsem dělala v kravíně, takové "tvrdé " krávy se vyřazovaly, stejné to je s kozama

21.5.2013 16:00
bobcz

XXX.XXX.3.118

Doporučuji vyřadit.
Máme taky jednu co se hůř dojí. Čím starší tím se to malinko zlepšuje. Nechávám si jí jen proto, že je to dobrá dojnice a potomci to nedědí.
Ostatní co šli špatně dojit jsem zlikvidoval. Pokud to neuděláte zničíte si ruce.
Dalších 8 mám podojeno skoro za stejnou dobu co tu jednu.
Ale je to moje Maruš.
smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík