Přesně tak.
Stájovému deníku (a pracovníkům ČMSCH, se kterými jsem v kontaktu) je jedno,
co za plemeno/křížence se pod číslem skrývá.
Já osobně to pro sebe dělám tak, že na jednu dvoustranu píšu plemeno Ouessant
a na druhou dvoustranu píšu plemeno Skudde.
Masné kříženky se nám nakonec podařilo prodat, byly neregistrované,
takže ty jsem tam nepsal vůbec.
Jen abych to měl pro sebe přehlednější. Je to na vás, jak si deník povedete.
Hlavní je, abyste si to uměl zdůvodnit před kontrolou. Je to přece váš deník a váš chov.
Dobrý den,
četla jsem, že při registraci je pak nutné ještě zajít na katastrální úřad a označit místo, kde ovečky ( v tomto případě 2 jen mazlíci, ne stádo na chov) budou. Chci se zeptat co se tím změní? Překlasifikuje se plocha a bude se za ni tím pádem platit jiná daň, nebo jaké to má dopady?
Ze všech stran slyším, že se mám na registraci vykašlat, ale ráda bych měla věci v cajku, kdyby přišlo na nějaké stížnosti stran mečení-bečení a podobně...
yvonne
napsal(a):
Dobrý den,
četla jsem, že při registraci je pak nutné ještě zajít na katastrální úřad a označit místo, kde ovečky ( v tomto případě 2 jen mazlíci, ne stádo na chov) budou. Chci se zeptat co se tím změní? Překlasifikuje se plocha a bude se za ni tím pádem platit jiná daň, nebo jaké to má dopady?
Ze všech stran slyším, že se mám na registraci vykašlat, ale ráda bych měla věci v cajku, kdyby přišlo na nějaké stížnosti stran mečení-bečení a podobně...
my nešli na katastr, ale na nějaký úřad, paní říkala že už nejsou pod MZe, ale skoro pod SZIFem. Normálně tam zakreslí do mapy kde je "krmiště". Jde jen o to, že při registraci hospodářství se hlásí adresa, ale muže to být obr plocha. Tady zakreslíte místo, kde se zdržují nejčastěji, kdyby byla nějaká MVO ohledně ovcí, apod. tak místo kde je nejspíš najdou. Nic jinýho, než přesnější definice adresy. Tak to chápu já. Taky jsem teď registroval...
V jednom dokumentu bylo psáno: "Ohlášení umístění objektu se provádí na místně příslušném pracovišti agentury pro zemědělství a venkov (AZV)" - že by to tedy bylo ono? A na katastr se tím pádem nemusí snad.
Ještě prosím typ hospodářství nebo provozovny mám označit "hospodářství chovatele", nebo "uživatelské zařízení"? Vůbec nemám tedy představu co to znamená, ale ostatní typy jsou snad z obliga úplně
Plus tedy netuším číselný kód území - našla jsem nějaký soubor s kódy, ale území znamená přímo vesnice, nebo okres...?
Moc děkuji za pomoc!