Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2013 22:15
nikolkav

XXX.XXX.251.82

Zdravím vás všechny kdo bude číst zase můj problém smajlík
Chtěla jsem se optat jak dodojujete kozičku. Necháváte mléko ve vemínku, nebo do poslední kapičky? Máme problém poslední 2 měsíce s růžovím mlékem, a nemůžeme se toho zbavit. Veterinář mi říkal že by to mohlo být dojení. Nemám dodojovat úplně. jenže i když nedodojuji tak tak máme stále růžové mléko. Nemůže se stát že když budu nechávat mléko ve vemínku aby měla zánět. nika

10.6.2013 16:35
roklanka

XXX.XXX.46.76

Pokud budete nechávt mléko ve vemeni,bude koza tvořit méně mléka. Růžové mléko je prasklá žilka,někdy je to záležitost krátkodobá,někdy delší. Pokud kozu nemydlíte do vemene,dojením to není,někdy to způsobují kůzlata,drcáním do vemen. Vet by jí spíš měl dát injekci,než to svádět na dojení. Roklanka

10.6.2013 20:51
nikolkav

XXX.XXX.251.82

roklanka napsal(a):
Pokud budete nechávt mléko ve vemeni,bude koza tvořit méně mléka. Růžové mléko je prasklá žilka,někdy je to záležitost krátkodobá,někdy delší. Pokud kozu nemydlíte do vemene,dojením to není,někdy to způsobují kůzlata,drcáním do vemen. Vet by jí spíš měl dát injekci,než to svádět na dojení. Roklanka

Veterinář jí dával už dvě injekce jednu po které jsme nesměly týden používat mléko a druhou asi za 14 dní jsme nesměly používat 3 dny. Do toho jsem jí dávala Nutri Mix a drcený vit,C.
určitě kozenku nebyju do vemínka ani nikam jinam smajlík a kůzlátka nemá. A ani není možný aby jí trkla jiná koozal jelikož je vůdce, stáda a nikdo si na ní nedovolí. Ani není žádná hravá , aby si ublížila při hraní s ostatními kozami.
Taky jsem si říkala že když jí nebudu dodojovat , tak bude produkovat ménně mléka to je samé jako u ženské s kojením. Ale bála jsem se tvorbě zánětu.
Tak opravdu nevím co dál. ale moc mě to trápí že se to pořád vrací a my nemáme mléko. Nika

12.6.2013 20:07
roklanka

XXX.XXX.46.76

Možná by stačilo píchnout jí vit.K,který se píchá na podobné problémy. Roklanka

Přidejte reakci

Přidat smajlík