Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.6.2013 11:05
lakonka

XXX.XXX.64.174

Prosím o radu, minulé úterý jsme přivezli, do společnosti našich pěti koz, novou kozu. Je to dvouletá prvnička a dojila v pohodě 2litry i víc. Ze začátku se pásla, i když s ostatními nenavazovala žádný kontakt. I přes ta vedra dojila v pohodě a žrala. Dnes je to třetí den co se pořádně nepase, nechce ani šrot a nadojí sotva 1/2 litru. Poradí někdo co s ní?

27.6.2013 13:35
renča

XXX.XXX.51.72

To je těžká rada. Pro kozu je změna prostředí značný stres a seznamování s cizími kozami je stres dalčí. Být vámi tak ji zavřu a možná i znova odčervím . Ona se otrká načuchne domácím kozím pachem a snad to zvládne. Já jsem si přivezla letošní kůzlata a kozla a mám je také zavřené. Renata

27.6.2013 14:52
roklanka

XXX.XXX.45.165

lakonka napsal(a):
Prosím o radu, minulé úterý jsme přivezli, do společnosti našich pěti koz, novou kozu. Je to dvouletá prvnička a dojila v pohodě 2litry i víc. Ze začátku se pásla, i když s ostatními nenavazovala žádný kontakt. I přes ta vedra dojila v pohodě a žrala. Dnes je to třetí den co se pořádně nepase, nechce ani šrot a nadojí sotva 1/2 litru. Poradí někdo co s ní?

Trávení jí funguje? U bývalého chovatele dostávala taky šrot? Roklanka

27.6.2013 15:22
danurba

XXX.XXX.164.146

Nechte jí na dietě, dejte jí jen seno a vodu a něco na podporu trávení, třeba Prodigestan. Zkuste jí dát pivo. Dana

27.6.2013 18:12
lakonka

XXX.XXX.64.174

Na šrot byla zvyklá, jediný rozdíl je v tom, že u bývalého chovatele měla trávu nasečenou a u nás se pase , tak nevím, snad si zvykne

27.6.2013 18:15
lakonka

XXX.XXX.64.174

Dám si s ní večer Kozla , děkuju za radu

27.6.2013 18:20
lakonka

XXX.XXX.64.174

renča napsal(a):
To je těžká rada. Pro kozu je změna prostředí značný stres a seznamování s cizími kozami je stres dalčí. Být vámi tak ji zavřu a možná i znova odčervím . Ona se otrká načuchne domácím kozím pachem a snad to zvládne. Já jsem si přivezla letošní kůzlata a kozla a mám je také zavřené. Renata

Stres to pro ni asi byl, zvlášť teď jak pršelo, nechtěli ji ty naše domácí kozeny pustit moc pod střechu . Dokud bylo hezky, tak spala na střeše a okusovala ji, asi aby na ty ostatní za trest pršelo . Musím zaťukat, ale dnes jak vykouklo sluníčko, tak půl dne ležela a vyhřívala se a teď už se holka pase, je asi citlivější na změny počasí.

28.6.2013 10:21
moonika

XXX.XXX.203.68

A nedávali ste jej toho šrotu o dosť viac ako mala u pôvodného majiteľa? Super, že už jej je lepšie:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík