Dobrý den,
chtěla jsem se poradit. Máme roční kozičku, která nemá vemeno. Z břicha jí koukají jen dva struky asi 4 cm dlouhé a vemeno nikde. Je to nějaká vada? Nebo se jedná o hermafrodita? Může zabřeznout a odkojit pak své mladé nebo nebude mít mléko? Ptám se proto, mám-li ji nechávat do chovu, nebo raději porazit. Děkuji Sochorová
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vemínko se zvětší až před porodem nebo po něm. Pak se bude zase po zasušení zatahovat, ale už nikdy ne tak hodně, jako je nyní. M.
Aha, tak s tím jsem se tedy ještě nesetkala. Každopádně díky za názor. Já kozičku ještě nafotím, aby to bylo přesné. Od malých mám jen ovečky a ty měly vždy vemínka viditelné, s tímto jsem se ještě nesetkala. Vet mi říkala, že to bude právně nejspíš hermafrodit, a že tím že nemá vůbec vemeno nemá ani mléčnou žlázu, tedy nebude mléko. Tak snad bude vše dobré
nasefauna
napsal(a):
Aha, tak s tím jsem se tedy ještě nesetkala. Každopádně díky za názor. Já kozičku ještě nafotím, aby to bylo přesné. Od malých mám jen ovečky a ty měly vždy vemínka viditelné, s tímto jsem se ještě nesetkala. Vet mi říkala, že to bude právně nejspíš hermafrodit, a že tím že nemá vůbec vemeno nemá ani mléčnou žlázu, tedy nebude mléko. Tak snad bude vše dobré
Zmněňte veterináře asi nikdy neviděl malou kozičku. Naopak,koziček,které mají vemínko ještě před připuštěním,je maličko.