Připouštění - linie

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

28.7.2013 13:08
Uživatel s deaktivovaným účtem

Nevíte, do kterého pokolení se hlídají linie, když chci připustit kozu s kozlem a nechci, aby to bylo příbuzné? Nesmí se u nich opakovat žádná stejná linie? (V POP vyčtu ve výsledku vždy čtyři linie.)
Např. teď jsem chtěla kupovat kozu a zjistila jsem, že ona má otce linie Mozart a můj kozel měl Mozarta pradědečka (otec matčiného otce), i když kozel sám je linie Brutus a jeho matka je linie Burel.

28.7.2013 18:00
roklanka

XXX.XXX.46.10

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Nevíte, do kterého pokolení se hlídají linie, když chci připustit kozu s kozlem a nechci, aby to bylo příbuzné? Nesmí se u nich opakovat žádná stejná linie? (V POP vyčtu ve výsledku vždy čtyři linie.)
Např. teď jsem chtěla kupovat kozu a zjistila jsem, že ona má otce linie Mozart a můj kozel měl Mozarta pradědečka (otec matčiného otce), i když kozel sám je linie Brutus a jeho matka je linie Burel.

U kozy vám stačí,když se linie v rodokmenu nevyskytuje. pokud by jste chtěl produkovat plemenného kozla,hlídá se to do více generací. Poradí vám příslušný plemenář. U bílých koz je více linií,horší je to u hnědých ,kde jen 9 linií. Roklanka

Přidejte reakci

Přidat smajlík