Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

26.10.2013 19:24

Letos prvně bychom "se rádi pokusili" o jehňata. Mám 2 stádečka a pořídila jsem ZW beránka - letošního, ale krásně narostlého. Prakticky je teď stejně velký, ne-li větší, než všechny ostatní ovce. Ale zdá se být velice neaktivní, zdá se mi, že nejeví o holky zájem. A tak jsem nervózní, abychom na jaře nezjistili, že žádná jehňátka nebudou :( Když přišel kozlík ke kozenám, tak vypadal, že ojede i kůly na ohradě... tam bylo jasné, že připuštěno bude. Ale beran se s ostatními sotva očichal a od té doby je klidný, spíš v pozadí stáda, velice přátelský k lidem.... Mám shánět jiného? :( díky za názory.

26.10.2013 21:28
danurba

XXX.XXX.60.8

Jak dlouho ho tam máte? Ovce mají říji po 3 týdnech, takže pokud jste ho zrovna přivezli a žádná se neříjí, on to jedním čuchnutím zjistil a proč by se namáhal. Pokud ale to bude trvat i nadále, může se stát, že je beran neplodný, taky se mi to stalo. Pokud se bude nějaká ovce říjit a beran je v pořádku, začne za ní běhat, pomlaskávat, kopáním jí naznačovat, že se má vyčůrat. Samotný skok je otázkou chvilky, za 12 let chovu jsem jich viděla jen pár.

27.10.2013 18:47

Zdál se mi neaktivní i ve stádě, kde byl asi 3 měsíce, ale to ovce ještě nejspíš nebyly v říji (červenec - září). Teď jsem ho převezla do druhého stáda, kde je cirka 2 - 3 týdny. S tím čůráním - je tedy fakt, že jsem ho viděla, že když se ovce vymočila, tak že to očichal... ale to byl jediný zájem o ovčí slečnu, který jsem postřehla. Tak že by to ještě nebylo úplně ztracené?smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík