Dobrý den mám začátečnický dotaz odjakživa jsme měli ovce co děda zemřel tak jsem to jako laik přebral po něm a velice mne to baví letos jsem si po dlouhé době pořídil berana mám ho zatím jen půjčeného ale nějak se mi zdá že vůbec neskáče po ovcích mám ho cca 4 týdny a ještě dva týdny mít budu než ho vrátím nemáte nějakou radu jaak ho vybudit nebo tak něco???ovcí mám 7 a na noc je zavírám je možné že je poskáče až ve chlévě???.Ještě jeden dotaz mám jak poznám že je ovce březí???Děkuji za každou odpověd.
michalstepan
napsal(a):
Dobrý den mám začátečnický dotaz odjakživa jsme měli ovce co děda zemřel tak jsem to jako laik přebral po něm a velice mne to baví letos jsem si po dlouhé době pořídil berana mám ho zatím jen půjčeného ale nějak se mi zdá že vůbec neskáče po ovcích mám ho cca 4 týdny a ještě dva týdny mít budu než ho vrátím nemáte nějakou radu jaak ho vybudit nebo tak něco???ovcí mám 7 a na noc je zavírám je možné že je poskáče až ve chlévě???.Ještě jeden dotaz mám jak poznám že je ovce březí???Děkuji za každou odpověd.
Březí ovce se pozná až těsně před porodem podle vemene. Říje u ovcí není moc nápadná, může se stát, že skoky nepostřehnete, ale já jsem vloni měla plemeníka, který mi neskákal. Naštěstí jsem měla ve stádu mladé beránky na porážku, tak jsme bez jehňat nebyli. Přitom ten beran předtím normálně plodný byl. Takže bych být vámi tohodle berana vrátila a pořídila si jiného, i kdybych ho měla koupit a na zimu uklidit do mrazáku, abych měla jistotu, že jehňata budou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dden. Měla jsem před pár týdny ten samý dotaz, ty samé obavy. Před několika dny jsem zaznamenala první skok. Nevím, jestli úspěšný, zdál se mi velice rychlý, ale každopádně se konečně ukázalo, že beran neaktivní není (je mladý, nezkušený)! Trvalo mu to ale právě téměř měsíc, než "se otrkal"! Tak přeji hodně štěstí!