Porost do kozího výběhu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.11.2013 11:23
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

Zdravím všechny chovateke koz,
oplocuji teď kozám na zimu výběh u domu. Chtěla jsem ze strany od cesty nasadit dovnitř do výběhu nějaké stromky nebo keře, aby nebyly kozy tolik vidět. A teď dotaz: existuje nějaký keř, nebo nízké stromky(třeba typu thuje) které by kozy neožíraly???

Díky za odpovědi!

Uživatel s deaktivovaným účtem

12.11.2013 13:49

zkusenosti s kozama nemam ale co vím tak kozy sezerou snad uplne vsechno takze vam to podle mne urcite sezerou a nebo udelejte kolem stromku nejake oplocení az bude velky date to pryc a kozu uz na nej pak nemuze ;)

12.11.2013 14:56
danurba

XXX.XXX.164.146

Neexistuje nic, co by koza neožrala a když to neožere, tak to zničí jinak. Na stáří stromu ani moc nezáleží, mladé stromky jim chutnají víc, ale staré zvládnou taky. Nám z 80letého sadu (asi 50 stromů jabloní, hrušní, švestek a třešní) zůstala jedna¨stará třešeň a ořech. Mladé třešně a ořešáky ale okoušou s chutí.

12.11.2013 19:37
xspam

XXX.XXX.95.102

Myslim tak jedině umělý stromsmajlík A tak dlouho by se drbaly až ho vyvrátísmajlík

12.11.2013 20:01
motýlem

XXX.XXX.12.162

přes léto našim kozám nechutnala jen olše lepivá,ale časem přestala tak lepit a začaly ožírat i ji,ale pokud mají něco jiného,tak si jí moc nevšímají.Jo a ještě borovice si nevšímaly,ale až ožraly všechno kolem,vrhly se i na ni,takže jak píší ostatní,koza je všežravka smajlík

13.11.2013 13:53
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

A pak že jsou kozy mlsné, když sežerou všechno smajlík

Mám v tom výběhu vzrostlý ořech (průměr kmene tak 40 cm) nerada bych, aby mu kozy poničily kmen, že by uschl, mám se bát?

Díky za odpovědi.

14.11.2013 16:39
roklanka

XXX.XXX.46.182

mám ve výběhu 15 asi 50 letých ořešáků,kůry si nevšímají,zajímají je jen větve a kořeny (mám stromy ve svahu a některé kořeny byly vidět,ty jsou ožrané),ale ořechy už přežívají ve výběhu 10 let

14.11.2013 20:05

Jedině vysadit živý plot a uvnitř instalovat s patřičným odstupem např. ee ohradník.

15.11.2013 10:19
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

Asi to tak udělám. Stejně budu ohradník natahovat i dookola, protože mám ovčí pletivo jen 114 cm vysoké a jak tak čtu o těch utíkajících kozách smajlík, tak dám ještě dvě řady ohradníku nad to pletivo a ohrada se zvýší na 160cm. Snad to bude stačit, aby kozy neutekly smajlík . Dopředu nasadím thuje a ohradím je před kozenkama ohradníkem.

Díky všem za diskuzi! smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík