Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2013 14:39
kuklovska

XXX.XXX.54.49

Dobrý den, prosím o radu. Dovezla jsem si letošní únorovou bílou bezrohou kozičku. Je hezky rostlá, tak jsem se ji rozhodla připustit. Jenomže za celých 28dní co ji máme se neprskala. Dvakrát jsem s ní byla u kozla aby se rozprskala v rozmezí jednoho týdne.
Napadlo mě jestli není třeba hermafrodit, přikládám foto. Při čůrání krásně přičapne.
Jinak kotička byla určená na výpas a byla pohromadě s beranem,a aby toho nebylo málo, chodila po celé obci navolno a asi 3km od tama je farka s kozlem, takže se ještě nabízí otázka jestli není připuštěná.
Prosím o váš názorsmajlík

30.12.2013 22:27
pajca

XXX.XXX.234.122

Podle fotografie takto přímo zezadu se nezdá, že by měla nějak zvětšený poštěváček, to
je konec takový bambulatý a směřuje spíše nahoru. Normálně konec směřuje dolů.
Co se mi ale nezdá je to, že má kozička okolo ocásku a pohlaví nějak znečištěnou srst,
jako nějakým nahnědlým výtokem. Domnívám se, že se kozička čistí po zmetání ze zabřeznutí
s beranem. Vlastní zkušenost s tím nemám, ale takové zabřeznutí je prý možné, avšak
do dvou měsíců dochází k potracení.

31.12.2013 08:28
kuklovska

XXX.XXX.54.49

Původně jsem si myslela že má lehce průjem, bylo to hodně tmavé. Na té fotce jsem o tom začala poprvé pochybovat a večer jsem našla zaschlý hlen i na pipce. Dneska je ohleněná trochu více a napadlo mě přesně to samé. Koza se chová normálně, žere, pije, venku poskakuje.
Nevím jak dlouho by měla být připuštěná, ale asi ne moc dlouho, nemá ani vemínko. Takže jsem vlastně ráda, že zmetala takhle brzo a snad nebudou žádné komplikace. Třeba se ještě bude prskat a připustíme ji.
Děkuji za názor

Přidejte reakci

Přidat smajlík