Odstrcene jahniatko - ako casto a kolko krmit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.1.2014 22:12
radinka2

XXX.XXX.78.26

znamy nam doniesol 1-dnoveho baranceka, kt.sa.narodil zo stvoriciek a nema ho cim krmit.. barancek je.culy, vnimavy.. ale za 2 hod vypil 2dcl mliecka a stale pyta.. myslela som, ze si to bude regulovat sam. ale toto je podla mna prilis vela.. ako casto a ake mnoztvo kozieho mliecka by mal vypit? dakujem

10.1.2014 11:17
kelišová

XXX.XXX.155.253

Nemám sice zkušenost s ovcemi ale pro kůzle někde jsem to četla je to tak akorát.Psali že kůzle denně vypije 2 litry mléka.Když bude plné tak si asi neveme.Snad nic nepokazíte když mu ty 2 dcl co 2 hodiny dáte.Jana

14.3.2014 20:40
l.u.k.o

XXX.XXX.69.74

Odchovala jsem denní cigáju na kravském mléce,do kterého jsme dávala trochu glukopuru, a někdy i žloutek-syrový,mléko teplé,a krmila jsem ji každé nejdřív 2hodiny a po 3dnech co 4hodiny,nijak moc jsem to neměřila, protože vždy vypila co zvládla, pak stála jak vydojená a chtěla z toho vyčerpání spát,poté jsem kupovala obyč sušené mléko pro telata protože pro jehňata je dost drahé-sirotků jsem měla ten rok 3,a dost se to prodražilo protože pili pak každý litr na posezení,což za den na každém udělalo přes 4litry.jedna odmítala pít,tak dostávala s donucením stříkačkou,veterinář říkal že dostane zápal když ji nutím,ale pak se rozpila a dala mi letos již třetí jehňata..smajlík
přikládám foto sirotků

Přidejte reakci

Přidat smajlík