Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2014 17:50
kadlec.16

XXX.XXX.241.248

Dobrý den, mám problém s malou holadskou kozou skoro týden trpí průjmem, ale jinak je čiperná chut k jídlu má stále dobrou. Myslel sem že to má z nové trávy nebo ze změny sena. Mám jí teda od čtvrtka zavřenou, dávám jí seno na které je zvyklá a černý čaj, na veterině mi dali ještě prášek na zlepšení střev a pokud to nepřejde že to bude chtít antibiotika. Prosím o radu co bych mohl použít ještě před antibiotikama ? Dočetl sem se o Farmatanu ale nevím kde ho koupit a aby neuškodil ještě víc? smajlík

19.1.2014 18:00
roklanka

XXX.XXX.45.203

kadlec.16 napsal(a):
Dobrý den, mám problém s malou holadskou kozou skoro týden trpí průjmem, ale jinak je čiperná chut k jídlu má stále dobrou. Myslel sem že to má z nové trávy nebo ze změny sena. Mám jí teda od čtvrtka zavřenou, dávám jí seno na které je zvyklá a černý čaj, na veterině mi dali ještě prášek na zlepšení střev a pokud to nepřejde že to bude chtít antibiotika. Prosím o radu co bych mohl použít ještě před antibiotikama ? Dočetl sem se o Farmatanu ale nevím kde ho koupit a aby neuškodil ještě víc? smajlík

Farmatan je na zastavení průjmu ideální. Mám ho koupený z netu,ale snad by se dal objednat i v lékárně. Je kozička odčervená ? Nechte udělat koprologický rozbor a bude jasno. ATB na parazity ani kokcidie nezaberou. Při průjmu dieta,rozbor a pak se dá uvažovat o dalších problémech. Týdenní průjem dehydruje,alespoň jí osolte vodu a jednejte rychle. Nenapsal jste její věk,předpokládám že je mladičká,takže čím dřív,tím líp.

19.1.2014 18:10
kadlec.16

XXX.XXX.241.248

No odčervená je předvěmi měsíci a jinak má usebe minerální i solnej liz. Farmatan teda zkusím zítra ráno získat v lékarně. Sůl do vody jí mám strach dát protože sem jí začal dávat než dostala prujem seno z pudy které bylo možná posolené a mám ponětí jestli to nemá z toho. A nevěděla byste na kolik takovej rozbor víde finančně ?

19.1.2014 19:10
roklanka

XXX.XXX.45.203

kadlec.16 napsal(a):
No odčervená je předvěmi měsíci a jinak má usebe minerální i solnej liz. Farmatan teda zkusím zítra ráno získat v lékarně. Sůl do vody jí mám strach dát protože sem jí začal dávat než dostala prujem seno z pudy které bylo možná posolené a mám ponětí jestli to nemá z toho. A nevěděla byste na kolik takovej rozbor víde finančně ?

Rozbor buď přes veta (cca 200 - 250,-),nebo si zjistit na KVS kdy mají svozové dny (to lze zjistit na netu) a poslat sám (to vyjde levněji,pokud necestujete daleko na KVS). Ze soli průjem nemá. Můžete zkusit odvar z dubové kůry místo čaje. Ale ten Farmatan je lepší. Může se použít i smecta,ta v lékárě bude určitě,ale s tou zkušenost na rozdíl od Farmatanu nemám.

19.1.2014 19:24
kadlec.16

XXX.XXX.241.248

děkuji zítra to zkusím oblítat :d jestli něco seženu a napíšu jak sem dopadl

19.1.2014 19:24
kadlec.16

XXX.XXX.241.248

děkuji zítra to zkusím oblítat :d jestli něco seženu a napíšu jak sem dopadl

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2014 20:13

Mám ovečku, která v létě několik měsíců (v polovině pastevní sezóny, kdy neproběhla žádná změna a byla odčervená) trpěla víc nebo míň průjmem. Nakonec skončila na senu asi 3 týdny oddělená a podávala jsem jí na radu chovatelů kde co. Dubový prášek nepomohl, UNIruminal nepomohl, nakonec jí z toho vytáhl klasický lidský Endiaron. Každý den jedna tableta. Už po několika dnech byla vidět změna k lepšímu. Teď se jí průjem vrátil a občas má normální trus, občas řídký. Mám domluveno s VET také udělat rozbor, tak to musím nějak dotáhnout... Tak hodně štěstí!

20.1.2014 15:48
kadlec.16

XXX.XXX.241.240

Dneska mi paní veterinářka objednala UNIruminal ale příde až zítra tak do té doby asi nic nezmužu. Přemýšlím zkusit jí dneska dát ještě pulku tablety endiaronu ale mám strach aby zítra až budu dávat ten uniruminal to nák nedálo problem. A na otázku použití černéh ouhlí které sem chtěl podat jako první mi odpověděla že by to nedávala že je moc agresivní na žaludek ? co myslíte ?

20.1.2014 15:50
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

Mně koza taky v létě průjmovala- na pastvě, beze změn ve stravování. Po 2. pořádném odčervení přestala (přípravkem pro koně - působí na více parazitů).

20.1.2014 15:56
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

uni ruminal je na podporu bachoru, ne? Nevím, jestli se tím vyřeší příčina průjmu. Černé uhlí mi taky nedoporučovali, ale z jiného důvodu- u přežvýkavců nepůsobí- než projde přes předžaludky a žaludek do střev, nepůsobí.
Já bych odčervila a pak dala ruminal.

20.1.2014 16:47
kadlec.16

XXX.XXX.241.240

odčervená je před dvěma měsíci od veterináře injekcí dneska sme s veterinářkou usoudili největší pravděpodobnost že bude mít podrážděnej bachor z toho že sem jí změnil seno které bylo nejspíš posolené aby neplesnivělo

21.1.2014 18:23
kadlec.16

XXX.XXX.241.240

Tak odedneška jí dávám uni ruminal a mám i sulfacox který sem jí podle letáku naředil 3 ml do vody ale moc se k tomu neměla aby to pila nevíte lepší zpusob jak to do ní dostat ? Myslíte že neuškodí to do ní dostat naředěné s vodou stříkačkou?

21.1.2014 18:39

Podávala jsem to se šrotem a vodou, ale že by se po tom utloukly, by se říct nedalo...

21.1.2014 18:55
kadlec.16

XXX.XXX.241.240

no to samí moc se k tomu nemá když to tam má jen v mysce já se jen bojím to podat stříkačkou v malým množství vody, když v návodu je do 1 l vody aby to nák neublížilo když to podám jen v 10 ml

22.1.2014 10:51
roklanka

XXX.XXX.46.88

Střílíte na slepo,chce to koprologický rozbor,aby se vyloučili parazity. To,že byla odčervená injekčně ještě neznamená,že odčervená je,může být rezistentní k podanému odčervovadlu. Navíc Sulfakox jí může zastavit žaludky,což v příbalovém letáku je napsané. Rozbor by kokcidie vyvrátil.Roklanka

22.1.2014 16:01
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

Myslím si, že koprologie se u koz nevyplatí, vždycky tam paraziti jsou. A dávat dvě stovky zbytečně...Před ATB bych odčervila, některé kozy to potřebují častěji. Rozhodně je to menší zlo, než do ní cpát ATB.
K průjmu všeobecně: U starších zvířat, která občas průjmují, aniž by došlo k nějakým změnám v dietě, žádný stres...atd. to může být třeba i paratuberkuloza. Tento problém jsem měla u starého kozla. Prokáže se vyšetřením krve.

22.1.2014 20:18
kadlec.16

XXX.XXX.241.240

už se uzdravujem dneska už prujem nebyl takovej sulfacox sem dal jen jednou a od zítra už jen uniruminal je vidět že se to po něm zlepšuje dneska už byla čistá jen trus je ještě hromádka a ne bobky

Přidejte reakci

Přidat smajlík