Dobrý deň,plánujem si kúpiť vykastrovaného kozlíka .Po prečítaní príspevkov o tom ako koza spustoší záhradu,zničí kríky a stromy to prehodnocujem,lebo máme okrasnú záhradu.Nemáte niekto aj opačnú skúsenosť? myslím,že sa to nejak dá,mať ho v ohrade a pustiť,keď budem doma.Keď bude mať dosť trávy na spásanie a konárov,niečo na zábavku,nedá sa to?Máme veľa stromov a kríkov,nemôžem ich všetky obaliť jutov a pletivom.Čítala som,že je aj nejaký postrek na stromy,ktorý odpudzuje kozy,ale to by som potrebovala hektolitre na našu záhradu a nie je isté,či to funguje.Samozrejme nejaký krík aj oželiem,ale aby som nemala úplne vyhladenú záhradu Ďík .
Zdravím osobně si nemyslím že by to byl velký problém, jde ale o to jaké chcete plemeno
Já mám dva kamerunské kozlíky a ty mě běhají po zahradě a žerou si trávu kůru apod. je samozřejmé že si sem tam kousnou ale aby vám nějak zásadně vyhladily zahradu to by muselo být stádo toť mé poznatky P.S. Kamerunčtí kolíci mají ze všech plemen největší škálu chutí a aj tak mi keříky a tulipány nijak zvlášť neohrožují