Nejsem žádný odborník, ale protože jsem toto nedávno řešil u kůzlat, tak Vám odpovím. Selen obecně v ČR chybí všem pastevním zvířatům. Je vhodné ho dávat po narození, aby se předešlo např. svalové dystrofii. Nám se narodilo hodně slabé kůzle, které se nedokázalo ani postavit, tak jsme mu dávali přípravek se selenem a už skáče jak kamzík.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý večer, Chci se zeptat jaký přípravek se selenem podat jehněti po narození na internetu jsem našel Hydrovit E+Se nebo Kombisol SE, a u obojího bylo napsáno že se podává do vody, ale zde na iFaune jsem našel diskuzi kde psali že se podává jehnatum do tlamy. Proto se chci zeptat který z uvedených přípravku je lepší a jak ho podávat. V jakém množství na jehně a jakým způsobem do vody či do tlamy jehněte. A jestli to stačí podat jednou nebo opakovat popřípadě po jak dlouhé době opakovat.Předem všem děkuji za odpověď. MK.

napsal(a):
Dobrý večer, Chci se zeptat jaký přípravek se selenem podat jehněti po narození na internetu jsem našel Hydrovit E+Se nebo Kombisol SE, a u obojího bylo napsáno že se podává do vody, ale zde na iFaune jsem našel diskuzi kde psali že se podává jehnatum do tlamy. Proto se chci zeptat který z uvedených přípravku je lepší a jak ho podávat. V jakém množství na jehně a jakým způsobem do vody či do tlamy jehněte. A jestli to stačí podat jednou nebo opakovat popřípadě po jak dlouhé době opakovat.Předem všem děkuji za odpověď. MK.
Úplně nejlepší je podávat bahnicím BĚHEM BŘEZOSTI liz obsahující selen. Pak nemusíte po porodu hasit požár v podobě těžce deficitního jehněte.

napsal(a):
Úplně nejlepší je podávat bahnicím BĚHEM BŘEZOSTI liz obsahující selen. Pak nemusíte po porodu hasit požár v podobě těžce deficitního jehněte.
Děkuji za odpověď, mám liz od Biosaxonu takový ten 4kg válec ale nevím zda obsahuje selen..koupil jsem ho v zemědělských potřebách a nebylo u toho kromě názvu na uctence žádné složení. Nevíte kde bych to zjistil popř. Jaký liz mám se selenem dokoupit? MK.
napsal(a):
Děkuji za odpověď, mám liz od Biosaxonu takový ten 4kg válec ale nevím zda obsahuje selen..koupil jsem ho v zemědělských potřebách a nebylo u toho kromě názvu na uctence žádné složení. Nevíte kde bych to zjistil popř. Jaký liz mám se selenem dokoupit? MK.
Pokud máte biosaxon pro ovce a kozy, tak ten selen obsahuje. Našim zvířatům ale moc nechutnal. Přešli jsme na melasové lizy v kyblíkách buď Osvior nebo Fulminant, ty chutnají dokonce i jehňatům. Je zde ale naprosto jiná cena.
Dá se i přidávat tekutý selen do vody dospělým ovcí, než se obahní. Ale náš vet. pravil, že je lépe dávat malé dávky dlouhodobě a na to je nejlepší ten liz.
Letos jsme ale řešili 4 případy jehňat zhruba 4 týdny starých se začínající distrofií a tam jsme dávali ten hydrovit. Všechna se rychle zlepšila a už jsou zdravá. Spíš teď řeším, jak to mohlo vzniknout, všechny 4 matky byly mladé ovce, které rodily poprvé a jehňata byla velcí jedináčci.
Někde je nějaký zádrhel, proč mladé ovce mají méně selenu, možná je starší nechtějí k lizu pustit, musím to vysledovat...
napsal(a):
Dekujeme za rady ohledne lizu obsahujici selen, ktere uz treti rok pouzivame.
Presto bych si rad vyjasnil nejasnosti ohledne tekutych pripravku obsahujici selen, ktery pouzivame u bahnic 8 a 2 tydny pred bahnenim a jehnat 1 a 3tydny po porodu.
V lonskem roce jsme pouzivali Kombisol SE -
Obsah účinných látek v 1 ml přípravku:
Vitamin E (alfa tokoferol): 200 mg, Selen: 200 mg.
A v letosnim roce jsme koupili levnejsi Aquavit E+Se - (stejny vyrobce jako u Hydrovit E Se), kde je uvadeno, ze v 1 ml obsahuje jen 60 mg vit E a 1,2 mg selenu.
Pritom davkovani u obou pripravku je doporucene stejne.
Chteli bychom se zeptat zkusenejsich zda mame zachovat stejne davkovani, ikdyz vyrobcem uvadene slozeni u pripravku Aquavil E Se obsahuje v 1ml vice nez 150 x min selenu nez u pripravku Kombisol SE, ktery jsme pouzivali loni.
Predem dekuji za rady a vysvetleni, Lukas.
Stejné dávkovanie nie je, u aquavitu je polovičné:
Aquavit je u jahniat písaný na 10x20kg jahna -1ml t.j. na 200kg sa dáva 1ml aquavitu
Kombisol na 20x5kg jahna -1ml t.j.na 100kg sa dáva 1ml kombisolu
ale aj tak je to divné. Inak ho neobsahuje 150x viac :D ale 6x viac, ten aquavit 1200mg a Kombisol 200mg
A snáď som to nepoplietla
moonika
napsal(a):
Stejné dávkovanie nie je, u aquavitu je polovičné:
Aquavit je u jahniat písaný na 10x20kg jahna -1ml t.j. na 200kg sa dáva 1ml aquavitu
Kombisol na 20x5kg jahna -1ml t.j.na 100kg sa dáva 1ml kombisolu
ale aj tak je to divné. Inak ho neobsahuje 150x viac :D ale 6x viac, ten aquavit 1200mg a Kombisol 200mg
A snáď som to nepoplietla
Ja som to tušila že trepem hlúposti beriem späť, prehliadla som že u kombisolu je tých 200mg na ml nie l..vymazať to nemôžem tak aspoň takto. #sibmoklaugh# Napíšte keď tak do pharmagalu že čo to znamená, kombisol by mal robiť Biofaktory.

Jakékoliv problémy s jehňaty a jejich sacím reflexem bývá v důsledku spatné výživy bahnic. Co se v březosti zanedbá, to se pak těžce, pracně a draze dohání na jehňatech. Zajistěte bahnicím co potřebují a nebudete mít s jehňaty problém. Je to jejich práce, né naše práce abychom se o ně postarali

Dobrý večer, nemáte někdo zkušenost s přípravkem E-Selen-Aquosum? předem děkuji za odpověď.

napsal(a):
Jakékoliv problémy s jehňaty a jejich sacím reflexem bývá v důsledku spatné výživy bahnic. Co se v březosti zanedbá, to se pak těžce, pracně a draze dohání na jehňatech. Zajistěte bahnicím co potřebují a nebudete mít s jehňaty problém. Je to jejich práce, né naše práce abychom se o ně postarali
Jéžiš v brzkých ranních hodinách tu po flašce whiskey píšu takové rozumy? Si už ani nepamatuju, že jsem sem něco psal
Já dávám bahnicím cca 8 týdnů před porodem liz od Osvioru Brebigest a nikdy jsem nemusela řešit nějaké problémy se slabostí jehňat. Teda krom čtyřčat + jeden mumifikovaný zárodek. Z těch se mi povedlo odchovat pouze jednu jehničku. Pokud máte silné a dobře živené bahnice, tak není třeba jehňatům hned při narození cpát selen, Patoral a podobné "startovače". Ale vím, je to jednodušší, než dávat plnou a kvalitní péči poslední třetinu březosti matkám. Tak kápnu selen, vytlačím pastu jehněti a je "hotovo".

soptik85
napsal(a):
Já dávám bahnicím cca 8 týdnů před porodem liz od Osvioru Brebigest a nikdy jsem nemusela řešit nějaké problémy se slabostí jehňat. Teda krom čtyřčat + jeden mumifikovaný zárodek. Z těch se mi povedlo odchovat pouze jednu jehničku. Pokud máte silné a dobře živené bahnice, tak není třeba jehňatům hned při narození cpát selen, Patoral a podobné "startovače". Ale vím, je to jednodušší, než dávat plnou a kvalitní péči poslední třetinu březosti matkám. Tak kápnu selen, vytlačím pastu jehněti a je "hotovo".
Ono taky dát za liz tisícovku a nebo za selen dvě stovky je rozdíl, prostě pro člověka co má 5ovcí (můj případ) se takovýto liz nevyplatí... Jinak moje ovce mají taky liz se selenem, ale od Jamenske.

napsal(a):
Jéžiš v brzkých ranních hodinách tu po flašce whiskey píšu takové rozumy? Si už ani nepamatuju, že jsem sem něco psal
Ale, kostey, to byla moudra nejmoudřejší, koukněte, kolik jsme Vám dali hlasů. To by člověk neřek, jak ten alkohol může působit i kladně .

Dobrý den, je zde někdo kdo by mi poradil jaké množství Kombisolu SE jehněti podat do tlamičky? Někdo mi radil 1ml (ale zdá se mi docela málo) já bych dal cca 2-3ml, ale radši se zeptám než abych něco udělal špatně. (a prosím vynechte že mají mít bahnice liz se selem - již ho mají ) předem děkuji za odpověď MK.
napsal(a):
Dobrý den, je zde někdo kdo by mi poradil jaké množství Kombisolu SE jehněti podat do tlamičky? Někdo mi radil 1ml (ale zdá se mi docela málo) já bych dal cca 2-3ml, ale radši se zeptám než abych něco udělal špatně. (a prosím vynechte že mají mít bahnice liz se selem - již ho mají ) předem děkuji za odpověď MK.
Určitě k tomu je návod podle kterého se dávkuje. Pokud ho nemáte, tak si najděte na internetu příbalový leták.

přezdívka
napsal(a):
Určitě k tomu je návod podle kterého se dávkuje. Pokud ho nemáte, tak si najděte na internetu příbalový leták.
Je akorát napsáno dávkování do vody a to že 1ml na 5kg ž.hm./20ks/den.

Mě ve vet.lékárně říkali 1 kapičku do trošky vody a podat injekční stříkačkou do tlamičky. Ono je ta koncentrace tak veliká, že pro jedno jehňátko to ani nenamícháte. To byste musel přesné množství rozředit v x dl vody, namíchat, odebrat do inj.stříkačky, podat jehněti a zbytek vylít. (taky řešení).

napsal(a):
Mě ve vet.lékárně říkali 1 kapičku do trošky vody a podat injekční stříkačkou do tlamičky. Ono je ta koncentrace tak veliká, že pro jedno jehňátko to ani nenamícháte. To byste musel přesné množství rozředit v x dl vody, namíchat, odebrat do inj.stříkačky, podat jehněti a zbytek vylít. (taky řešení).
Děkuji za tip! :), ještě se zeptám a ten Hydrovit E+SE se dá ještě koupit? Na netu co jsem hledal nikde k sehnání? Vyrábí se ještě vůbec? A popř. jak se dávkuje.Právě Váhám zda koupit Kombisol či Hydrovit (pokud bych ho ještě někde sehnal, pokud ne tak by byl Kombisol jasný) děkuji za odpověď MK.
My podáváme tento, na celou lambing season (650jehnat) jsme použili dvě lahvičky :) asi jediny problem je to že v čr to neprodavaji takže jedině objednávka v Německu, ale tento se nám opravdu osvědčil. :).
https://www.fuetternundfit.de/Nutztiere/Vitamine-Mineralien/Chevivit-E-Selen-K.html.

Jakub1993
napsal(a):
My podáváme tento, na celou lambing season (650jehnat) jsme použili dvě lahvičky :) asi jediny problem je to že v čr to neprodavaji takže jedině objednávka v Německu, ale tento se nám opravdu osvědčil. :).
https://www.fuetternundfit.de/Nutztiere/Vitamine-Mineralien/Chevivit-E-Selen-K.html.
Děkuji za tip! ale asi zatím zkusíme něco dostupné v ČR.

přezdívka
napsal(a):
Selevit je dostupný v ČR. Podává se injekčně. Do 3 týdnů věku 1 ml od 3 týdnů věku 2 ml. Uchovávám v ledničce. Používala jsem i po době vyznačené na lahvičce a fungovalo to.
Jenže jsi sám netroufnu píchnout ještě injekci - budou to moje první jehňata, proto radši něco co se podává do tlamiček.

přezdívka
napsal(a):
Selevit je dostupný v ČR. Podává se injekčně. Do 3 týdnů věku 1 ml od 3 týdnů věku 2 ml. Uchovávám v ledničce. Používala jsem i po době vyznačené na lahvičce a fungovalo to.
Dobrý večer, po konzultaci se známým, který chová také ovce mi také doporučil ten selevit injekčně že se toho prý nemám bát, prý mi to ukáže. Mohu Vás tedy poprosit o informaci kolik stojí, kde se dá sehnat a jaké dělají objemové lahvičky? Bude to pro cca 10jehňat. A jestliže se aplikuje pouze 1x po narození či se musí nebo mělo by se opakovat a jakou dávku na internetu v příbalovém letáku je 10ml viz odkaz.A když ho nespotřebuji a budu ho mít celý další rok v lednici, mohu ho použít i další rok?
https://www.grovet.com/selevit-100-ml.html#qty.
Trochu se pokusím shrnout údaje o odlišném množství E+SE v zmiňovaných
preparátech a jejich doporučovaném dávkování.
Injekční Selevit: 1ml - Se 2,2 mg
E -25 mg
dávkování do 3 týdnů preventivně 1 ml -léčebně 2 ml
od3 týdnů...2 ml...4 ml
Hydrovit E+Se 1 ml - Se 4 mg
E 60 mg
dávkování do 3 týdnů preventivně 0,5 ml-léčebně 1 ml -rozředěné vodou
za 7 dnů zopakovat
Aquavit E+Se 1 ml - Se 1,2 mg
E 60 mg
dávkování 1ml - jehně 20 kg 10 ks (200kg ž.h.) ve vodě po dobu 3 -7 dnů
Kombisol Se 1 ml - Se 200 mg
E 200 mg
dávkování 1 ml - jehně 5kg /20 ks (100kg ž.h.) ve vodě po dobu 3 - 7 dnů
Při podání do tlamičky je to mezi preparáty docela rozdíl v množství vitamínu a v nápoji
asi ještě větší.
1 ml = 35 kapek. (měřeno odměrkou od Stoptussinu), tak že jak napsala hhippíe -
jedna kapka Kombisolu Se zředěná trochou vody je při takové koncentraci
dostačující.
napsal(a):
Dobrý večer, po konzultaci se známým, který chová také ovce mi také doporučil ten selevit injekčně že se toho prý nemám bát, prý mi to ukáže. Mohu Vás tedy poprosit o informaci kolik stojí, kde se dá sehnat a jaké dělají objemové lahvičky? Bude to pro cca 10jehňat. A jestliže se aplikuje pouze 1x po narození či se musí nebo mělo by se opakovat a jakou dávku na internetu v příbalovém letáku je 10ml viz odkaz.A když ho nespotřebuji a budu ho mít celý další rok v lednici, mohu ho použít i další rok?
https://www.grovet.com/selevit-100-ml.html#qty.
Záleží na době expirace. měla jsem ho ještě rok po expiraci a fungoval. Kupuje se u veterináře. Cena je asi 500 Kč za 100 ml. Možná se dělá i menší balení. Musíte se zeptat.
Máme pět bahnic, čtyři suffolk a jedna kříženka. Brebigest od Osvioru jsme dali letos na konci roku 2016, bahnily se během února, tak půl kýble zbylo. Teď jsme jim ho dali zas, dolížou to a odroděj. Letos mi připadá, že dříve, nejdéle koncem ledna.
Jinak hyrovit, či jiný přípravek se selenem, podáváme jehnátkům tak, že třeba deset hodin nebo tak, po porodu, si dáme na prst větší kapku a rozetřeme jehnátku po jazýčku. Také používáme LambAid. Minulé bahnění bylo osm jehnat od pěti bahnic a ani jedna ztráta.
Také jsem našla toto http://ovce.net/Oznam/minerlatky.htm Je zajímavé si to přečíst.
Naše ovce mají solný liz stále, minerální střídáme, vodu a ručně sušené seno. Už 14 dní dostávají hrstku ječmene a trocha jablek. Vždy večer před spaním. Po návratu z letní pastviny, letos to bylo fakt pozdě, koncem listopadu, jsme odčervili.
Letos mají novou salaš, se stálým přístupem ven. Po bahnění je nebudeme odvádět do choulů v dřevníku, ale chouly budou v salaši, takže stádečko stále pohromadě. Jsme zvědavi, jak to bude fungovat.

Dokud jsem nebyl v EKU tak jsem Osviory Brebigest kupoval. Ovce ho lízaly pěkně, vycházelo to na kýbl na 30 kusů a týden. U koz takový uspěch neměl, ale stádo 20 kusů mi ho za měsíc vylízalo. Nikdy jsem neměl problém se špatnýma slabýma jehňatama nebo kůzlatama po porodu. Teď mají poslední 2 roky jen kostky biosaxonů a žádnou změnu u zvířat nepozoruju, jen to je znát v peněžence.
Obecně jim prostě lizy s větším obsahem melasy víc chutnají a to jsou většinou ty kyblíkové, dávají si to s chutí i jehňata.
Ale jak píše kostey, biosaxony atd. nejsou špatné, stejně nejvíc záleží na tom, jakou mají zvířata pastvu a to ostatní. Zda je možnost pastviny střídat, druhová pestrost, v jaké kondici jsou louky, odkud je seno, nadmořská výška a taky jaké je to plemeno.
Na stejné pastvě budou jehňata valašky nebo šumavky prosperovat a suffolk jehňata budou mít málo všeho, protože jsou vyšlechtěná na vyšší denní přírůstek váhy a pak se jim nedostává minerálů tím, jak rychle rostou.
Ďakujem za info. Chcem skúsiť kúpiť nejaký liz, ktorý by tým kozám skutočne chutil, pretože po jarných pôrodoch mám z toho "fóbiu". Nikdy sa mi to nestalo, no tento rok mi z 8 kozliat prežili len 3. Mala som pripustené 4 kozy, obyčajnú hnedú, potom 50% AN a dve 100% AN. Prvá rodila 100% AN, mala jedného capka - krásny, zdravý, prežil. A potom to začalo - druhá rodila hnedá, mala 4 kozliatka, každé sa narodilo so strumou - dve pošli hneď po pôrode. Zostali dve, ktoré prežili a po dávkach jódu im bulvy na krku zmizli a vyrástli z nich krásne kozičky. Tretia koza porodila 100% -ná AN dvoch capkov bez strumy, lenže o 2 týždne skôr ako mala termín. Okotila sa v noci a ráno som capkov našla mŕtvych. Posledná koza rodila 50% AN, mala jedného capka s veľkou strumou a nemal vôbec žiadnu srsť. Toto sa mi stalo na jar 2017. Kozy boli pripustené novým AN capom, čo som kúpila. Dovtedy sa mi nič takéto nestalo, a pritom som kozy tiež pripúšťala 100% AN. A zdá sa mi, že tie lizy, čo teraz majú im moc nechutia, tak vyskúšam tie melasové. Nechcem aby sa mi stalo, že by im niečo chýbalo.
pajca
napsal(a):
Trochu se pokusím shrnout údaje o odlišném množství E+SE v zmiňovaných
preparátech a jejich doporučovaném dávkování.
Injekční Selevit: 1ml - Se 2,2 mg
E -25 mg
dávkování do 3 týdnů preventivně 1 ml -léčebně 2 ml
od3 týdnů...2 ml...4 ml
Hydrovit E+Se 1 ml - Se 4 mg
E 60 mg
dávkování do 3 týdnů preventivně 0,5 ml-léčebně 1 ml -rozředěné vodou
za 7 dnů zopakovat
Aquavit E+Se 1 ml - Se 1,2 mg
E 60 mg
dávkování 1ml - jehně 20 kg 10 ks (200kg ž.h.) ve vodě po dobu 3 -7 dnů
Kombisol Se 1 ml - Se 200 mg
E 200 mg
dávkování 1 ml - jehně 5kg /20 ks (100kg ž.h.) ve vodě po dobu 3 - 7 dnů
Při podání do tlamičky je to mezi preparáty docela rozdíl v množství vitamínu a v nápoji
asi ještě větší.
dostačující.
Naprosto lze souhlasit s Kostey, ktery vyse uvadi "
Jakékoliv problémy s jehňaty a jejich sacím reflexem bývá v důsledku spatné výživy bahnic. Co se v březosti zanedbá, to se pak těžce, pracně a draze dohání na jehňatech. "
Snazim se ridit doporucenim a rady stareho baci a to tim, ze bahnicim 6 tydnu pred bahnenim postupne pridavam oves, melasovy lis se selenem (levnejsi verze osivioru).
A v neposledni rade davam jednorazove:
- bahnicim (8 a 2 tydny pred bahnenim 3-4 ml selenu s vitaminem E)
- jehnatum ( 3den a 14 den po narozeni 1_2 ml selenu s vitaminem E)
Loni jsem pozival Kombisol Se ( obsahuje v 1ml 200mg selenu - predepsane davkovani ve vode je 1ml na 100kg ž.h ) a letos jsem koupil Aquavil E Se ( ktery obsahuje v ml 1,2mg selenu -predepsane davkovani ve vode je 1ml na 200kg ž.h).
Naprosto tomu davkovani nerozumim, jelikoz Kombisol Se obsahuje v 1ml vice nez 150 nasobne vice selenu a davkovani je podobne
Tak nevim, Lukas
P.S. Nejspise s Kombisolem Se opatrne a ridit se jak uvadite:
"Při podání do tlamičky je to mezi preparáty docela rozdíl v množství vitamínu a v nápoji
asi ještě větší.
dostačující.

Lukasce: ono si taky ale uvědom, že vitamíny A, D, E, K jsou rozpustný v tucích a tudíž se jimi daj zvířata předávkovat. Nejsou schopni je jen tak vyloučit, jako třeba céčko, které ti prostě vymočej. Nevidím moc důvod do jehňat cpát selen 3. a 14. den po porodu, pokud normálně fungují a sajou. A právě třeba v selevitu máš právě třeba i éčko.
Používám Hydrovit E+Se, doposud jen jehňatům. Letos bych chtěl dát bahnicím cca 4 týdny před porodem. V letáku se píše: v takovém množství vody, které zvíře co nejrychleji spotřebuje. Můžu tomu rozumět tak, že dám normálně do vody co spotřebují za 24 hodin? A dávkování? Napsáno že u telat 5 - 10 ml/100 kg váhy. Čili jen přepočítat na váhu celého stáda? Nebylo by lepší rozdělit dávku na dvakrát s odstupem třeba 2 týdny?
Zajedu ke svemu veterinari... ten mi da kubik pro kazdou zucastnenou ovci i jehne... zaplatim 00nic... a nemusim tu nic skladovat... davam to starsim kusum a hure se adaptujicim jehnatum... vetsim a pomalejsim... takze podani u nas neni pravidlem.. porody nas teprve cekaji... tak jsem zvedava jak to letos dame... zdravim Massaro.

Dobrý den,
Nevíte prosím někdo jak je to s Hydrovitem? V lékárně jsem ho nikde nesehnal a ani ho prý nemohou objednat.Ani na internetu v žádném e-shopu nelze objednat. Nevíte někdo zdali je ještě někde dostupný či jestli se nejmenuje už přípravek jinak? Předem děkuji za odpověď. MK.

lukasce
napsal(a):
Spolecnost PharmaGal uz Hydrovit nedela, ale zastoupila ho novym vyrobkem a to - Aquavit E+Se, ktery je dostupny na v eschopech na internetu.
Děkuji, mohu ho dávkovat stejně jako ten Hydrovit tj.1ml neředěný do tlamičky ihned po narození?
Co jsem našel tak uvádí Jehně 20 kg 1 ml/10 ks. děkuji za odpověď mk.
napsal(a):
Děkuji, mohu ho dávkovat stejně jako ten Hydrovit tj.1ml neředěný do tlamičky ihned po narození?
Co jsem našel tak uvádí Jehně 20 kg 1 ml/10 ks. děkuji za odpověď mk.
Ikdyz Aquavit E+Se obsahuje vice selenu nez konkurecni Kombisol Se (potvdil mi to MvDR, ktery ve spolecnosti Pharmagan je uvaden jako místního zástupce držitele rozhodnutí o registraci v Ceske republice).
Jinak si prostudujte navod k davkovani... Ja osobne jsem podaval brezim bahnicim 6 a 2 tydny pred bahnenim jednorazove 3-4 ml do tlamy. A jehnatum 2. a 10-ty den po narozeni (podle velikosti1-2 ml).
S pozdravem, Lukas.
Massaro
napsal(a):
Jakože vám potvrdil, že 1,2mg je víc, než 200? Nebo to, co se uvádí ve složení, není pravda? A to dávkování, co jste dával, se týká jakého preparátu. Já ten váš příspěvek nějak nemůžu pochopit .
A kde jste přišel na těch 200? Kombisol SE má v 1ml obsah selenu 0,2mg (Aquavit SE pak těch 1,2mg).
Tak třeba v tomhle vlákně nebo tady http://www.almvizovice.cz/potreby-pro-drubez-kraliky-psy/kombisol-se-250ml
Vy těch 0,2 máte odkud? Při tom doporučeném dávkování by mi to přišlo hrozně málo...
Massaro
napsal(a):
Tak třeba v tomhle vlákně nebo tady http://www.almvizovice.cz/potreby-pro-drubez-kraliky-psy/kombisol-se-250ml
Vy těch 0,2 máte odkud? Při tom doporučeném dávkování by mi to přišlo hrozně málo...
No, ono je tak nějak lepší se podívat na údaje dané výrobcem, než co se kde - navíc blbě - píše v různých eshopech...
Massaro
napsal(a):
Jakože vám potvrdil, že 1,2mg je víc, než 200? Nebo to, co se uvádí ve složení, není pravda? A to dávkování, co jste dával, se týká jakého preparátu. Já ten váš příspěvek nějak nemůžu pochopit .
Nepotvrdil, ale vyvratil...
Uvedl, ze v 1ml Kombisolu Se je daleko min selenu nez Aquavit E+Se. Dale uvedl, ze udaje v eschopech (pribalovy letak) u kombisolu jsou matouci jak mimo jine pise xchipsy. Lukas.