Prosím o radu s 5ti denním kozlíkem na umělém mléku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2014 18:45
tess.m

XXX.XXX.59.163

Dobrý den, již jsem zde psala dotaz ohladně krmení sirotků. Na svět přišla tzv. "císařským řezem" místo mleziva dostala náhražku Kolostran.Dnes bude kůzlátkům 5 dní. Kozlík byl při porodu o poznání mohutnější a větší, nyní má cca 5 kg. Od včerejšího dne se mi zdá divný, pije celkem dobře, ale nehrne se k flašce jako kozička a dnes jsem si všimla, že jakoby přizvedává zadní nožičků, pupík má hezky zaschnutý, bříško klidné, čůrá bez problému, kaká takové malé žluté, celkem tvrdé bobky. Dnes bych řekla že je trochu teplejší, polehává, neskotačí, ale chodí bez problémů, po chvíli vždy lehne. Co s ním může být? Krmím každé 2,5-3 h, v noci po 4 h, vypijí vždy tak cca 150 ml každý.

Nyní po uplynutí pár hodin je kozlík na tom hůř, na nožku kulhá, má jí oteklou v kloubku. Ale co mi dělá větší starosti je že to vypadá jakoby mu otékala tlamička z horní části po stranách. Prosím zkušené chovatele o radu, nechce se mi v neděli večer votat veterináře.

23.3.2014 19:51
mamčis

XXX.XXX.244.35

tess.m napsal(a):
Dobrý den, již jsem zde psala dotaz ohladně krmení sirotků. Na svět přišla tzv. "císařským řezem" místo mleziva dostala náhražku Kolostran.Dnes bude kůzlátkům 5 dní. Kozlík byl při porodu o poznání mohutnější a větší, nyní má cca 5 kg. Od včerejšího dne se mi zdá divný, pije celkem dobře, ale nehrne se k flašce jako kozička a dnes jsem si všimla, že jakoby přizvedává zadní nožičků, pupík má hezky zaschnutý, bříško klidné, čůrá bez problému, kaká takové malé žluté, celkem tvrdé bobky. Dnes bych řekla že je trochu teplejší, polehává, neskotačí, ale chodí bez problémů, po chvíli vždy lehne. Co s ním může být? Krmím každé 2,5-3 h, v noci po 4 h, vypijí vždy tak cca 150 ml každý.

Nyní po uplynutí pár hodin je kozlík na tom hůř, na nožku kulhá, má jí oteklou v kloubku. Ale co mi dělá větší starosti je že to vypadá jakoby mu otékala tlamička z horní části po stranách. Prosím zkušené chovatele o radu, nechce se mi v neděli večer votat veterináře.

Nevím jakého máte veta, ale bych raději zavolala aspoň o radu. Ta nateklá tlamička se mi nelíbí.

23.3.2014 20:03
davindus

XXX.XXX.207.148

natekla tlamička možná signalizovat že nepracuje nějaky organ spravně.Nejsem si jist ale možna ledviny nebo se kyslik špatně vstřebava v krevním oběhu.Pokud kozičky nepřišli sestykem s žadnymi parazity nebo bakteriemi.Určitě zavolejte aspon o radu veta tady vám lide napišou možnosti ale bez diagnostiky to musi provest odborně lekař zvířat...S pozdravem...

24.3.2014 12:55
tess.m

XXX.XXX.59.163

Tak abych napsala jak jsme dopadli. Kozlík má prvděpodobně infekci močových cest, dle moči a ucvrkávání. Dostal injekčně nějaké vytamíny, něco na podporu imunity a ATB, ty bude dostávat injekčně týden. Tak uvidíme jestli se z toho dostane.

Přidejte reakci

Přidat smajlík