Dobrý den, jsem chovatel začátečník a rád bych věděl jestli je toto u české bílé kozy normální a co to má pod zadečkem za "výrůstek" . Předem moc děkuji.
Uživatel s deaktivovaným účtem

stepik20
napsal(a):
Dobrý den, jsem chovatel začátečník a rád bych věděl jestli je toto u české bílé kozy normální a co to má pod zadečkem za "výrůstek" . Předem moc děkuji.
Na 99% ano,až bude starší tak bude jako kozlik a i cejtit, loni jsem měla taky jednu.u nerohatých koz je to 100% hermaf.

Taky bych řekla 99%, protože na 100% člověk nikdy neví. Nebude jen jako kozel, ale až budou kozy v říji a kozlové na ně budou skákat, bude se nejspíš snažit taky. Až budou kozy rodit, bude se jim starat o kůzlátka a zněžní. Máme jednoho přes rok starého a chová se takhle. Ale nesmrdí nijak zvlášť. M.
ak má ten hermafrodit menej ako rok a má briadku tak to je hermafrodit pretože naše kozi a myslím že všetky nikdy nemali briadku skôr ako ročné. Len capkovia a terajší hermafrodit 3 mesačný už má malú briadku. Aj to sme si najprv mysleli že je to koza ale potom sa mu objavila taká hrčka ako na vašej foto. Už sme mali aj takého hermafrodita ktorí až keď mal pol roka odrazu sa nevedel vicikať moč mu museli vytláčať z blanitej rúrky ktorú mal namiesto....ale išlo to veľmi pomali tak to museli zarezať lebo sa veľmi trápil.
Pekný večer , chcem sa opýtať , včera mi koza porodila nad ránom kozliatko ale nemôžem určiť pohlavie a mám taký pocit , že je to tiež hermafrodit , ako to je ?
Vie mi niekto poradiť ?
- toto má medzi nožičkami...

mezi nožkama maj i kluci struky má jen zadnuci nebo i pipku??!! na pipce bejvá taková kulička jako bradavička ale to se rozpozná až poroste!,věřim tomu že bude OK rodiče maj rohy??!!
napsal(a):
mezi nožkama maj i kluci struky má jen zadnuci nebo i pipku??!! na pipce bejvá taková kulička jako bradavička ale to se rozpozná až poroste!,věřim tomu že bude OK rodiče maj rohy??!!
pipku nemá a rodičia sú bezrohí. Preto som sa bál , takže ak by to bol hermafrodit , tak by mal pipku a tam tú "kuličku" ?

luxdkas
napsal(a):
pipku nemá a rodičia sú bezrohí. Preto som sa bál , takže ak by to bol hermafrodit , tak by mal pipku a tam tú "kuličku" ?
tak je to kluk. nemá pipku nebune hermafrodit jako u horní fotky zadavatele.

ano proštudujte ho pořádně až bude suchý ,oni ty varlata se někdy špatně hledají nebo spíše pytlík

Poslala bych foku na porovnaní ale máme už kastrováno gumičkou.
luxdkas
napsal(a):
A nebude to vadiť, ak bude na mäso?
A ešte by som sa chcel opýtať, koza, ktorá ho porodila má rok a vôbec sme nečakali, že je kotná, lebo ani vemeno sa jej nenalialo...má ho tak do dospeláckej dlane. Dá sa nejako dosiahnuť to, aby sa jej zväčšilo, narástlo?
Mléčnost je dána geneticky,ale to neznamená,že by kozlíka neukrmila. Laktační křivka roste pozvolna a nejvyšší bývá na třetí-čtvrté laktaci. Maso z kozlíka bude lahodné.

kozena je pěkná,měla jsem kozu a vemeno i struky spíše jako dětská dlan a přesto 2 kuzlátka kojila a dávala 4,5l mléka a dojila dost dlouho a bála jsem se že nepujde zasušit, tak at se jim hlavně daří

jasně že jo,jen jí rozdojte.3měsíce mám kuzlata s kozou a pak jím začnu krást.na noc jsou spolu a přez den jsou odděleně.Převážně na pastvě.Hlavně kontrolujte at nehřeje vemeno.Jedna z části muže bejt méně vycucaná od kuzlete amohla by dostat zánět.Přikladala jsem kuzle a přidržela kozu.Někdy jim utikají
Já asi do rána budu rodit s prasničkou, její první tak je obava,ale holka to zvládne.
Vemienko kontrolujem pravidelne , ale on to zvláda zatiaľ všetko z oboch cecíkov
Tak ho nechám až podrastie a cez leto by som skúsil aspoň trochu dojiť a uvidíme.
Na jeseň by som ju chcel nechať pripustiť so 100% burským capom , tak hádam aj kozena podrastie a aj vemienko sa jej dúfam aspoň trochu zväčší.
ďakujem za všetky rady a tipy
S pozdravom Lukáš
Kozena ale tiež parádne odháňa kocúrov , až som za zľakol aby ich nedomlátila , ale stihli ujsť

luxdkas
napsal(a):
A držím palce... Nech sa Vám s prasničkou darí
povedlo se Ráno 11 krásnejch capartu

a tady je také čekatelka ale až v červenci je přeštiská s POP. a užasná tetka.hlidá mladší sourozence.

luxdkas
napsal(a):
Krása , GRATULUJEM !!!
Nech sa Darí !
Díky a co kozeny OK
Bertík je strašne pojašený , ale to ja každé kozľa
No jeho mamina je na tom nie moc dobre... jeden deň žerie v pohode , potom je skoro týždeň bez chuti do života a to sa opakuje stále...takže práve riešim , čo s ňou...
Dnes sme boli s otcom u jeho známeho a oni majú 2 dospelé kozeny čierno-biele a majú od jednej trojičky a od druhej dvojičky..krásne sfarbené ako kamzíci a keď som videl tie trojičky to sú teda 2 kozlíci a 1 kozička , tak som sa dalo by sa povedať do tej kozičky zaľúbil
Takže uvidíme , možno budem mať novú mladú kozičku , lebo mám taký zlý pocit , že táto moja už bude stále takáto...
Lukáš

luxdkas
napsal(a):
Bertík je strašne pojašený , ale to ja každé kozľa
No jeho mamina je na tom nie moc dobre... jeden deň žerie v pohode , potom je skoro týždeň bez chuti do života a to sa opakuje stále...takže práve riešim , čo s ňou...
Dnes sme boli s otcom u jeho známeho a oni majú 2 dospelé kozeny čierno-biele a majú od jednej trojičky a od druhej dvojičky..krásne sfarbené ako kamzíci a keď som videl tie trojičky to sú teda 2 kozlíci a 1 kozička , tak som sa dalo by sa povedať do tej kozičky zaľúbil
Takže uvidíme , možno budem mať novú mladú kozičku , lebo mám taký zlý pocit , že táto moja už bude stále takáto...
Lukáš
jejé
nechci staršit ale měla jsem bílou a ta měla to samé.Po odstavu do týdne pošla a dala 3 ze 4 hermafrod.Koupila jsem jí od kamarádky ,protože jí šikanovala její druhá kozena.taky se nažrala a pak zas nic moc tomu nedala.Dovezla jsem jí a dala ke kuzlatum Zakulatila se a v prosinci pripustila.Dala 2kuzlata a jedno z toho byl babochlap zas a tak raději to druhé kuzle bylo také poraženo,škoda byla to kozenka pěkná i krásně zbarvená.Koza dávala i 8měs po okozlení 4l a byla jak věchejte..Přestala žrát.Vet říkal že bud je to v ní nebo něco sežrala a v žaludku jí to dělá neplechu.Bohužel takovou mám i kravku
Po vydojení musí na jatka.Opravdu uvažujte o nové,je to smutné ale nenecham zvíře takto trápit
SAMA BYCH TO NECHTĚLA.Kozena byla fajn,hodná přítulná ale osud jí to spočítal!!
napsal(a):
jejé
nechci staršit ale měla jsem bílou a ta měla to samé.Po odstavu do týdne pošla a dala 3 ze 4 hermafrod.Koupila jsem jí od kamarádky ,protože jí šikanovala její druhá kozena.taky se nažrala a pak zas nic moc tomu nedala.Dovezla jsem jí a dala ke kuzlatum Zakulatila se a v prosinci pripustila.Dala 2kuzlata a jedno z toho byl babochlap zas a tak raději to druhé kuzle bylo také poraženo,škoda byla to kozenka pěkná i krásně zbarvená.Koza dávala i 8měs po okozlení 4l a byla jak věchejte..Přestala žrát.Vet říkal že bud je to v ní nebo něco sežrala a v žaludku jí to dělá neplechu.Bohužel takovou mám i kravku
Po vydojení musí na jatka.Opravdu uvažujte o nové,je to smutné ale nenecham zvíře takto trápit
SAMA BYCH TO NECHTĚLA.Kozena byla fajn,hodná přítulná ale osud jí to spočítal!!
Áno, uvažujem nad novou a to práve nad tou od toho otcovho známeho. Majú 2 mesiace staré kozľatá a sú skoro polovičné z tej mojej dospelej. A hlavne je po dobrej matke a dojnici. Je mi ľúto tejto kozeny, ale asi nemá zmysel aby som ju držal, keď je takáto...
:'(