Starosti s kůzletem :(

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.5.2014 15:06
andygros

XXX.XXX.26.83

Dobrý den všem,prosím o radu.
Předevčírem se nám ztratila z ohrady koza. Hledáme,píšeme inzeráty a zatím nic... máme po ní dvouměsíční kozičku. Pořád pila od mámy a zároveň se už delší dobu pase.K tomu mají seno. Včera pořád volala mámu-dnes už moc ne ,ale má takový plnější bříško a je načepejřená-jako když měla stara zimní srst. Trávu žere,trošku šrotu a granulí si dala taky-ale je na ní vidět,že není ve svý kůži. Myslela jsem že to bude snášet líp,protože máme stejně starýho kozlíka od druhý kozy,ale ta ji odstrkává. Můžete někdo poradit,co by jste dělali ? děkuju

16.5.2014 22:31
pajca

XXX.XXX.234.122

Kozičce ještě chybí mléko, nemá ještě vyvynuté předžaludky, aby měla dostatečnou
výživu. Jestli můžete, tak jí přidržujte druhou kozu, aby se napila od ní mléka. Hrozí jí, že
se u ní z oslabení rozjede kokcidióza, pokud se již tak nestalo.

16.5.2014 23:23
andygros

XXX.XXX.26.83

děkuju moc smajlík budu ji držet u druhý kozy. Kokcidioza to snad není-nemá průjem.Můžu ji pouštěť na pastvu,nebo nechat jen na seně?

17.5.2014 14:21
pajca

XXX.XXX.234.122

Krmte ji jak je zvyklá, i pastvu. Sledujte ji však, jestli nebude přifouklá, neškrouká a nebo
nežbluňká jí v břiše. To by byly příznaky kokcidiózy, s následným průjmem.

17.5.2014 22:44
andygros

XXX.XXX.26.83

děkuju smajlík holka se drží. Já sice v noci nespím a chodím hlídat a podstrkovat druhý koze,ale doufám,že to zvládnem. Chvílema si párkrát jen cucne a cpe se do žrádla pro velkou kozu.

18.5.2014 14:25
zoto

XXX.XXX.38.89

Ještě bych ji přidal Selen. Jde koupit tekutý, ale pokud ho neseženete, tak já jsem v nouzi použil po konzultaci s veterinářem vitamíny pro lidi, které jsem rozpustil v mléce a stříkačkou jsem je podal do tlamy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík