Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.5.2014 17:40
brezmon

XXX.XXX.63.242

Dobrý den,

hledám touto cestou informace, protože nechceme něco zanedbat. V polovině prázdnin máme zamluvené dvě burské kozičky s pop, později chceme k nim kozla také s pop. Rozhodli jsme se koupit kozičky s pop nejenom pro to, že tu máme plno místa, ale také bych nechtěla aby jejich potomstvo bylo na talíř,ale aby byli na plemení. Píši narovinu, že nemáme s kozama žádné zkušenosti, mám jen ovečky které nemáme registrované a jen na spásání a pro radost. Chtěla bych aby se u nás kozičky měli dobře a také aby jsme i my co se týče papírování měli řádně vše jak má být. Mohli by jste mi prosím poradit jak a kde registrovat hospodářství, jestli můžu jako já laik chovat kozičky s pop. Také jsem četla, že by jsme mohli dostat nějaké dotace a tak se v tom teď plácám a nevím jak začít, co dřív.....mohli by jste mi někdo poradit??smajlík Nejsou nějaké přísné pravidla pro chov koz s pop? Děkuji Vám velice za rady a přeji Vám mnoho úspěchů a radosti s pozdravem Monikasmajlík

30.5.2014 14:44
lucy85

XXX.XXX.96.70

Zdravím...Sama chovám Holandské kozičky,ale též jsem začátečnice...vše jsem si dala dohromady s pomocí mé kamarádky na adrese http://www.cmsch.cz/ustredni-evidence/ je tam vše potřebné i soubory ke stažení...máte tam i potřebné papíry co se musí vyplnit a poslat...
Já si jako první vytiskla Registrační lístek a ten jsem vyplnila a oskenovala do PC a pak poslala na adresu : knajflova@cmsch.cz pak se čeká a příjde zaregistrování poštou,pak Vás navede paní Knaiflová smajlíkNebo nevím kdo je pro Váš kraj...To se tam vše dočtete...Nic složitého smajlík Pak si musíte objednat čísla na uši a kleště...a taky se Vás paní optá zda chcete mít elektronický registr nebo ruční,já mám ruční...líp se to píše při pár kouscích smajlík Tak hodně štěstí ať se daří ;-) Snad jsem trošku pomohla...smajlík

Uživatel s deaktivovaným účtem

30.5.2014 16:29
Uživatel s deaktivovaným účtem

Pokud chcete odchovávat potomky s pop, musíte mít chov v kontrole užitkovosti. Na stránkách SCHOK najdete kontakt buď na pana Konráda, nebo si najdete přímo šlechtitele pro Váš kraj a on Vám všechno vysvětlí. S ním pak sepíšete i smlouvu ohledně dotací na kozla a na KU. Dotace na kozla se počítají vždy od září a je to na krmný den.
KU zahrnuje vážení kůzlat ve 100 dnech (tím se zjistí přírůstky) a potom, když jsou kůzlata starší 12 měsíců (a mají odpovídající váhu), jsou hodnocená a získávají (případně) pop.

8.6.2014 21:46
brezmon

XXX.XXX.42.115

Dobrý den. Mooc děkuji za radysmajlík

8.6.2014 21:46
brezmon

XXX.XXX.42.115

Dobrý den. Mooc děkuji za radysmajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík