Sláma na Liberecku? + dotaz na zatvrdlinku ve vemeni kozy

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.7.2014 13:33
klihostezka

XXX.XXX.214.235

Ahoj, nevíte někdo, kde sehnat slámu na podestlání??? smajlík
Druhá část dotazu je na naši dojnici již 8-letou Kozu po dvojčatech. Již během kojení měla 1 půlku vemene větší, kůzlata preferovala jen jednu, nebo tam již byl zmíněný problém, kterého jsme si nevšimli. Bolestivé to není, jen takový zatvrdlý koláček na straně vemene, který nejde rozmasírovat a vydojit. Napařovali jsme teplým ručníkem, ani to nepomohlo. Vet nám nic jiného neporadil. Nemáte někdo stejnou zkušenost? Děkuji moc smajlík

25.7.2014 13:52
xdingo

XXX.XXX.127.2

Proč zakládáte na totéž nové téma, když stejný problém je řešen o ! 3 ! témata níže?
https://www.ifauna.cz/ovce-kozy/forum/r/detail/890169/boule-ve-vemeni

25.7.2014 13:55
xdingo

XXX.XXX.127.2

ad sláma, stačí se podívat sem do inzerce Krmiva, případně ovce, kozy a najdete. Nebo na bazos:
http://www.bazos.cz/search.php?hledat=sl%C3%A1ma&rubriky=www&hlokalita=46001&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=Hledat&kitx=ano

25.7.2014 18:06
klihostezka

XXX.XXX.214.235

Díky smajlík

25.7.2014 18:07
klihostezka

XXX.XXX.214.235

To, co máme, rozhodně není boule na vemeni. Není to na první pohled vůbec patrné, zjistí se to, až když dojíte smajlík

25.7.2014 19:52
roklanka

XXX.XXX.46.120

klihostezka napsal(a):
To, co máme, rozhodně není boule na vemeni. Není to na první pohled vůbec patrné, zjistí se to, až když dojíte smajlík

Může to být jen od hmyzu,pokud je to na kůži. Není tam patrná nějaká zahojená ranka?

26.7.2014 00:14
klihostezka

XXX.XXX.214.235

Díky, Roklanko, už se to zmenšilo o hodně!! Je to dobrý ;-) Byl to pořádný koláč a teď už je tam z něj tak čtvrtinka, už se dá dobře podojit. Takové prosté vysvětlení mě vůbec nenapadlo, naopak 2 lidi už mi psali, že tipují důsledky již dřív prodělaného zánětu. Což pokud ho měla, tak jsme si nikdy nevšimli a to mě trochu zaráží... Papa a dobrou noc smajlík

26.7.2014 00:17
klihostezka

XXX.XXX.214.235

roklanka napsal(a):
Může to být jen od hmyzu,pokud je to na kůži. Není tam patrná nějaká zahojená ranka?

Ne, žádná ranka jako od hmyzu tam nebyla, i když mohli jsme si nevšimnout. Už to naštěstí pomalu pomíjí - viz 1. příspěvek - moc díky! smajlík

26.7.2014 08:20
xdingo

XXX.XXX.127.2

"Již během kojení měla 1 půlku vemene větší, kůzlata preferovala jen jednu, nebo tam již byl zmíněný problém, kterého jsme si nevšimli. Bolestivé to není, jen takový zatvrdlý koláček na straně vemene, který nejde rozmasírovat a vydojit. "

Já jsem tedy z tohoto pochopil, že bouli má koza dejme tomu měsíc, ne pár dní. Proto jsem hmyz vyloučil. Prosím tedy o upřesnění, jak dlouho stav odhadem trvá.

Jinak boule může být i jen "uvnitř" vemena, nemusí nijak extra vystupovat ven, ale pořád to bude boule či zatvrdlina.
Já bych také spíš tipoval opouzdřený zánět, ale ten lze zjistit jen rozborem.

Pokud to mizí, už bych to asi neřešil, jen příště prosím lépe popsat, jak dlouho stav trvá... smajlík

27.7.2014 20:07
roklanka

XXX.XXX.46.106

klihostezka napsal(a):
Díky, Roklanko, už se to zmenšilo o hodně!! Je to dobrý ;-) Byl to pořádný koláč a teď už je tam z něj tak čtvrtinka, už se dá dobře podojit. Takové prosté vysvětlení mě vůbec nenapadlo, naopak 2 lidi už mi psali, že tipují důsledky již dřív prodělaného zánětu. Což pokud ho měla, tak jsme si nikdy nevšimli a to mě trochu zaráží... Papa a dobrou noc smajlík

Zánětu by jste si všimli,to bude jednodušší vysvětlení,zatvrdlinou jako-by koláč ,který nezasahuje do mléčných žláz bývá nejčastšji od malých ranek,hmyzu atd.Měla jsem ho u kozy po škrábanci a byl velikosti dlaně,na povrchu,stačilo namazat mastí a ustupoval velice rychle. Používám konopnou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík