Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.8.2014 23:01
opily.leguanek

XXX.XXX.57.92

Dělám z kozího mléka sýr a teď se mi už po několikáté stalo, že se mi mléko jedné kozy nesrazilo v sýřeninu. Nevíte proč se to děje?

13.8.2014 08:07
kelišová

XXX.XXX.155.253

Zdravím,taky dělám sýr a mléko se mi nesrazilo když koza měla skrytý zánět.Po dvakrát se nesrazilo a posléze už nebilo ani chutné,mělo zvláštní ocas-neocas.Tu zvláštní chut mělo až druhý den.Může to být ale i starým sýřidlem.smajlík

13.8.2014 13:44
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

Syřidlo mám nové a žádné změny v mléce či na vemeni nevidím. Kde měla ten zánět? Ve vemeni nebo jinde? Diky!

13.8.2014 21:39
kelišová

XXX.XXX.155.253

Samozřejmě že ve vemeni..Nejsou hmatatelné žádné příznaky proto skrytý zánět.smajlík

24.8.2014 21:14
fo3k

XXX.XXX.100.170

Znizte o paru stupnov teplotu mlieka, niektore syridla su zvlast haklive na vyssiu teplotu :)

24.8.2014 21:30
kelišová

XXX.XXX.155.253

Teplotou to nebude,píše že jen mléko od jedné kozy.Zadavatel se chvíli neozval,ráda bych se zeptala zda přišel na to proč se mléko nesráželo.Díkysmajlík

29.8.2014 13:10
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

Zatím ne, ale pro jistotu jsme ji dali z pastvy na seno, odčervili a jelikož ztrácela i apetit, tak dostala dávku ATB (kdyby to byl ten zánět). Teď musíme chvíli počkat, než zase mléko použijeme a pak se uvidí, jestli to pomohlo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík