Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den. Začínám s chovem koz. Začátkem prázdnin jsem jednu dostal jako dárek k narozeninám a poté jsem ryhle koupil druhou, aby ji nebylo smutno. Ze začátku to bylo fajn. Pak jsem jim postavil výběh s boudou a umístil je venku. A to jsem asi neměl dělat. Od tána do večera jen vyřvávají. Vůbec se nepasou. Veškerou trávu jim musím donést nasekanou a ne že ji hodím na zem, musím jim to dát v koši, nebo rovnou na vozíku, aby se nemusely ohýbat :) Kolikrát jim naseču trávu rovnou ve výběhu a když ji mají připravenou, pak ji žerou. Vodu mají pořád čistou. Liz jsem jim koupil taky. Hned ráno dostanou na snídani dohromady přes půl kila ječmene. přes den pak jablka co popadají ze stromu, občas chleba co jim děti donesou. Na dobrou noc pak dostanou seno.
Problém je ale vtom, že pořád řvou. Nevím, jestli z hladu, nebo jim je smutnou. Protože kdykoli mě vidí, hned jsou u plotu a vyřvávají na mě a sledují co dělám. problém je, že výběh sousedí se sousedovic zahradou, kde je často pohyb, takže se to samé odehrává na jejich impuls. navíc u sousedů bydlí tři generace a je tam rušno.
Jedna koza se narodila v únoru, druhá v květnu. ani nevím, co je to za rasu :( Myslíte si, že by bylo za hodno přikoupit další, a´t jsou aspoň tři. Tři už sou dav a mohli by si vystačit. jsem rozhodnut mít jednu kozu masného typu.
Také zvažuji tu jednu prodat a sehnat už dospělou. jednak aby jim dělala šéfa a také abych už měl mléko. Nevydržím čekat :)
Díky za jakoukoli radu či připomínku. Přikládám foto těch nezbednic, aby bylo jasněji. sand mi poradíte, co to je zač :) díky

no, problém bude v obou případech. týden jsem je měl ve chlívku po prasatech, než jsem jim udělal výběh. když mi 2x utekli, vždy se snažili přeběhnout skrz stodolu a vlíst do chlíva. a asi sem si je navykl, že si něco vyřvou. nicméně, když jim nic nedonesu, stačí, když tam s něma chvilku posedím :) Asi chtějí víc pozornosti . . . .

Zdravím po týdnu . . . .
Takže holky se mi pomalu zklidnily, ale zato přibraly. Tak si tak říkám, je zapotřebí jim dávat to jádro, když to jsou mladé kozy co nedojí a po pár článcích jsem se rozhodl je letos nevodit ke kozlovi?
Ráno dostanou každá ječmen + seno. Podle toho jak se pasou jim dopoledne dám nebo nedám trávu. Po obědě dostanou vařené brambory. Většinou celé kusy, ale někdy namíchám moc drůbeži a králíkům, tak dostanou strouhané brambory namíchané se šrotem a kopřivami. A na noc pak zase seno . . . když večer pomáhají krmit děti, donesou jím chleba. Není to moc?

no protože všude píší, že by měla koza mít aspon rok a půl. no a co jsem zjsitil, začínají prskat už teď (teda ne moje ale všeobecně). Podle dalších zdrojú jsem zjsitil, že když to odložím, víc vyspěje a dožije se vyššího věku. ale to jsou všechno rady z internetu. literaturu nemám. až pojedu někdy do města, zajdu do knihovny.
napsal(a):
no protože všude píší, že by měla koza mít aspon rok a půl. no a co jsem zjsitil, začínají prskat už teď (teda ne moje ale všeobecně). Podle dalších zdrojú jsem zjsitil, že když to odložím, víc vyspěje a dožije se vyššího věku. ale to jsou všechno rady z internetu. literaturu nemám. až pojedu někdy do města, zajdu do knihovny.
Koza by měla mit 6 měsíců a váhově 30-35 kg,záleží ale na plemeni.Nesmí být moc malá,to se pak říká že ji podrazíte a neroste.Koza roste 3 roky? Jo,jo kozy se ted prskají,je období říje.taky už to hlídám.Klidně bych tu únorovou připustila at víte na čem jste.Může se stát že prošvihnete prskání,nezabřezne nebo cokoli jiného a když se to stane až na rok tak ji pak připustíte dost pozdě.Jestli jste pochopil jak to myslím.?

pohopil. zkusím pouvažovat, že bych tu starší připustil. jestli bude prskat :)