Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den. začal jsem s chovem koz. Ještě zvažuji, že si pořídím Bu na maso. Přesněji BU matku, která bude plodit kůzlata na maso. Protože ale začínám, potřeboval bych se někde dozvědět, kolik toho taková koza na maso za rok sežere. Mám na mysli hlavně ječměn či pšenici a kukuřici. Trávy mám dostatek a seno taky nějaké mám. Případně dokoupím.
Když budu krmit trávou, senem, přikrmovat vařenými bramborami a příští rok nasadím na pole řepu či krmnou mrkev . . . kolik budu potřebovat asi tak těch obilovin? Děkuji

xdingo
napsal(a):
Extenzivní chov na maso... klidně nepotřebujete pšenice ani gram. Stačí pastvina.
právě sem tu našel na foru rozpočty, kde tazatel měl rozpočet na dojnou kozu, jako by měl doma krávu :) ale u masného plemena sem se nic nedozvěděl :( Takže pastva, v zimě seno, po sezoně vařené brambory, případně ta řepa a bude to ok?
Těch brambor a řepy může koza dle libosti? nebo je to jako s ovocem? aby ji nenadýmalo :(

xdingo
napsal(a):
Řepy omezeně, brambory by vadit neměly.
Jinak výkrm je extenzivní, polointenzivní a intenzivní. Podle toho se vám bude lišit doba výkrmu a spotřeba zeleného krmiva X zrnin. Vše najdete snad v jakékoliv knize zabývající se chovem koz...
no právě knize :) já už pracuju jen s internetem. budu muset vyrazit do města a podívat se do knihkupectví :) máte nějakou oblíbenou, kterou by jste mi doporučil?
Půjčuji si knihy z knihovny, průběžně vždy k tomu, co mě zajímá nebo o co se chytám rozšířit hospodářství. Zajímavé tabulky si výjimečně kopíruji nebo si knihu koupím (v tuto chvíli například včelařské).
Doporučit mohu:
Chov koz
Chováme ovce
Na internetu je toho sice mnoho, ale uceleně minimum. Možná web MU:
http://web2.mendelu.cz/af_291_projekty2/vseo/stranka.php?kod=442