Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím. Mám tři české hnědé rohaté kozy. jedna má 3 roky a dojí 2,5l mléka a zbylé mají rok a letos s nimi jdu poprvé ke kozlovi. Na příští rok bych stádečko rád rozšířil tak o dva kusy. Je dobrý nápad k těmto kozám vzít burského kozla?
Chci tak učinit kvůli toho, že bych rád měl mladé masíčko a burák je na to jak stvořený. taky jsem slyšel, že BU mají tak silné geny, že vše ostatní přebijí. Takže mladí kozlíci pak budou pěkně zmasilí. Ale zde právě vidím problém, že pak nikdo nebude chtít 50% burskou kozičku, protože bude předpokládat, že málo dojí.
Nebo se pletu a dojivost bude mít po matce a stavbu těla po otci?

Joa nezmínil jsem to nejdůležitější! Strašně se mi burský kozel líbí. je to kozel krasavec :)
napsal(a):
Zdravím. Mám tři české hnědé rohaté kozy. jedna má 3 roky a dojí 2,5l mléka a zbylé mají rok a letos s nimi jdu poprvé ke kozlovi. Na příští rok bych stádečko rád rozšířil tak o dva kusy. Je dobrý nápad k těmto kozám vzít burského kozla?
Chci tak učinit kvůli toho, že bych rád měl mladé masíčko a burák je na to jak stvořený. taky jsem slyšel, že BU mají tak silné geny, že vše ostatní přebijí. Takže mladí kozlíci pak budou pěkně zmasilí. Ale zde právě vidím problém, že pak nikdo nebude chtít 50% burskou kozičku, protože bude předpokládat, že málo dojí.
Nebo se pletu a dojivost bude mít po matce a stavbu těla po otci?
Ano burák je na masíčko jak stvořený,je to mastný tip.Jestli bude dojivost po matce a stavba těla po otci je myslím spíš na přírodě.Taky jsem letos připouštěla burákem tak uvidíme co z toho vyleze.

no já mám právě strach, že se mi narodí kozičky a díky tomu, že budou 50% česká a 50% burák, tak je nikdo nebude chtít. že půjdou mladí kozlíci na maso stím počítám, ale kozleny bych nerad zabíjel :(

tak rodiče buráká budou burák a burka :)
Chovám čistokrevné burské kozy a u jedné burky musím z kraje oddojovat protože to kůzlata nestačila brát.. Burská koza mi ze začátku dávala něco k 1, 5 litrum denně .. Pak kůzlátka povyrostla a už jsem jim to nechávala. A musím říct , že mají vynikající mléko !! Bez tzv. ocásku. O masu ani nemluvě, to je delikatesa !

to rád slyším. láká mě to čím dál víc :) snad bude někdo v okolí prodávat slušnou kozenku. kozla jsem už našel, zatím ale neodpověděl. přikoupím brambory a řepu a snad bude mírná zima :) NEBUDU AN NIC ČEKAT :)
Nevím odkud jste, ale já mám k prodeji posledního kozlíka je letošní musel by se nechat uznat, u burských koz je to až na 1 roce stáří zvířete. Jeho matka je absolutně bez pastruků pěkné vemínko, což se málo kdy dovíte, protože u burek nejsou pastruky vadou. Ale do chovu mlěčných koz bych doporučovala se podívat na matku a prohlédnout ji vemínko.

hanad
napsal(a):
Nevím odkud jste, ale já mám k prodeji posledního kozlíka je letošní musel by se nechat uznat, u burských koz je to až na 1 roce stáří zvířete. Jeho matka je absolutně bez pastruků pěkné vemínko, což se málo kdy dovíte, protože u burek nejsou pastruky vadou. Ale do chovu mlěčných koz bych doporučovala se podívat na matku a prohlédnout ji vemínko.
SEVERNÍ MORAVA . . .VY?
http://zvirata.bazos.cz/inzerat/39996791/100-Bursky-kozel.php tady kdyžtak odkaz

krasavec. cena na mě celkem vysoká (věřím že tu hodnotu má, jen to asi neumím ocenit) ale hlavně je to z ruky. nedovedu si představit, že ho vezu v pickupu :)