Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197
Už jsen se na to tady ptala v jiném vlákně, ale nikdo nereagoval, proto to zopakuji: mohl by mi prosím někdo poradit, kde začít, když bych si chtěla vyřídit povolení na prodej ze dvora? Jednalo by se o prodej mléka, drůbežího masa a vajec. Jsem totální úřednický negramot, vyřízení registrovaného chovu byla pro mě absolutní špička toho, co v jednání s úřady jsem schopná dokázat . Mohl by mi to prosím někdo vysvětlit krok za krokem, jako pro debila? Díky moc. Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Už jsen se na to tady ptala v jiném vlákně, ale nikdo nereagoval, proto to zopakuji: mohl by mi prosím někdo poradit, kde začít, když bych si chtěla vyřídit povolení na prodej ze dvora? Jednalo by se o prodej mléka, drůbežího masa a vajec. Jsem totální úřednický negramot, vyřízení registrovaného chovu byla pro mě absolutní špička toho, co v jednání s úřady jsem schopná dokázat . Mohl by mi to prosím někdo vysvětlit krok za krokem, jako pro debila? Díky moc. Dana
Dobrý den. Mám povolený prodej mléka ze dvora od podzimu .Ráda vám poradím jak na to. Někdy se však stane, že člověk se nevyjádří přesně a už se toho někdo chytí. Já to mám v malém a myslím, že se to dá zvládnout bez nějakých větších nákladů.Můj e-mail je Benes.Jirk@seznam.cz
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.93.17
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den. Mám povolený prodej mléka ze dvora od podzimu .Ráda vám poradím jak na to. Někdy se však stane, že člověk se nevyjádří přesně a už se toho někdo chytí. Já to mám v malém a myslím, že se to dá zvládnout bez nějakých větších nákladů.Můj e-mail je Benes.Jirk@seznam.cz
Zde aktuální publikace, která se prodejem ze dvora zabývá http://www.eposcr.eu/wp-content/uploads/2011/04/prodej_ze_dvora.pdf
Mohla bych se, prosím, také na daný e-mail ozvat? Jde mi o mléko a vejce.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zde aktuální publikace, která se prodejem ze dvora zabývá http://www.eposcr.eu/wp-content/uploads/2011/04/prodej_ze_dvora.pdf
Mohla bych se, prosím, také na daný e-mail ozvat? Jde mi o mléko a vejce.
Můžu poradit ohledně mléka a myslím, že Dája má vejce.Božena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.197
tak jsme si stáhla tu brožuru a zjistila jsem, že se mě to maso a vejce netýká, tolik toho nemám. Respektive, chápu to mdobře, že do 10 kusů drůbeže za týden a 60 vajec za týden můžu prodávat bez povolení? A jak na to přijdou, kolik jsem toho prodala? Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.229
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Můžu poradit ohledně mléka a myslím, že Dája má vejce.Božena
Prosím, tedy o vyslvětlení, jak jste si prodej zařídila...
1. krok byl..., 2. krok atd. Pokud je to tedy možné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Prosím, tedy o vyslvětlení, jak jste si prodej zařídila...
1. krok byl..., 2. krok atd. Pokud je to tedy možné.
Dobrý den. Jesli máte zájem, napíšte mi na i-mail, který jsem uvedla.Benešová
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.22.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den. Jesli máte zájem, napíšte mi na i-mail, který jsem uvedla.Benešová
Oprava e-mail.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.202.166
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak jsme si stáhla tu brožuru a zjistila jsem, že se mě to maso a vejce netýká, tolik toho nemám. Respektive, chápu to mdobře, že do 10 kusů drůbeže za týden a 60 vajec za týden můžu prodávat bez povolení? A jak na to přijdou, kolik jsem toho prodala? Dana
Všechny farmáře zdravím a přeji pěkný den.
Já osobně jsem se zařizovala na vejce a první jsem se zašla zeptat na veterinární správu, co že jako vše musím splňovat. První se mě zeptaly kolik mám slepic a když jsem řekla že tak cca 50, tak jsem je pobavila. Prodeje vajec ze dvora se týkají úplně stejné podmínky jako velké producenty konzumních vajec.
Takže vejce se dají prodávat bez jakéhokoli povolení, ale za určitých podmínek. Nesmíte prodat týdně více než 60 ks vajec jednomu spotřebiteli. Ale když Vám v jednom týdnu přijde 10 spotřebitelů, tak můžete klidně prodat těch vajec 600. Totéž se týká pokud vyjedete na farmářský trh. Tam je podmínka, že po dobu přepravy a na trhu musí být vejce v nějakém chladícím zařízení, aby teplota nebyla více než 16 stupňů. Jednomu zákazníkovy na trhu smíte prodat max. 60 vajec. Ještě musím dodat, že smíte prodávat jen na trhu, který je nejblíže Vašemu bydlišti. Smí se prodávat vejce stará max 21 dní od snážky. Vejce se smí prodávat jen konečnému spotřebyteli. Nesmí jít do restaurací či výroben a nebo překupníkům, kteří je prodávají dalším třetím osobám.
Pokud i tak byste chtěli prodávat na papír, tak co si pamatuju - musíte mít slepice naočkované proti salmoneloze, musíte dodržovat metodiku kontroly zdraví, evidenci slepic, vejce se musí vydávat na nových platech - nelze plata použít opakovaně, vejce musí být orazítkované, na obalu musí být vysvětlen kod producenta a musí být uvedeno datum snášky a nebo spotřeby. Vejce musí být prosvícená, ale nevím z jakého důvodu.
A co se týče kontroly. Paní doktorka říkala, že udání na vejce ještě neřešily. Pokud by nějaké přišlo, tak mohou akorát přijít přepočítat slepice, kdy do 150 ks nic moc neřeší ( pokud jsou slepice v dobrém stavu a dobře ustájeny ) a až když je slepic nápadně moc, tak by chtěli asi podat čestné prohlášení, co s vejci děláte. Důkazy, že jste prodaly někomu místo 60 vajec 100, se těžko schánějí.
Takže farmáři, zájem o domácí vejce stoupá, tak směle do toho.
Palce všem drží Dája
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.194
Dájo, děkuji taky jsme řešili, jak na to s vejci a dobrala jsem se v podstatě k tomu samému (až na to očkování salmonely, to se mi zjistit nepovedlo), ale tady je to tak krásně sepsané, že můžu jen za tleskat za prima přehled
Radka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.221.90
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak jsme si stáhla tu brožuru a zjistila jsem, že se mě to maso a vejce netýká, tolik toho nemám. Respektive, chápu to mdobře, že do 10 kusů drůbeže za týden a 60 vajec za týden můžu prodávat bez povolení? A jak na to přijdou, kolik jsem toho prodala? Dana
Mám známého ředitele finančního úřadu a ten povídal, že bych se divila, kolik chodí udání na sousedy kvůli možnému obohacení, třeba že paní chodí na borůvky a prodává je, nebo že soused prodává vejce a jestlipak z toho platí daně,... Pozor na sousedy, ti zjistí úplně všechno. A někteří to neváhají přešetřit. E.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.190.96
Prodávat vajíčka ze dvora můžete bez povolení do 60 ks na osobu a je jedno jestli prodáte 6000 ks každý den , když vám příjde 100 lidí každý den.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.71
Jak je to s mlékem, taky se řeší litry? Já loni prodávala jen trochu kamarádce, tam udání nehrozí, letos ale bude mlíčka o dost víc a už se mě pár lidí ptalo, že by byl zájem, jenže mám tak trochu strach prodávat cizím lidem. Dostanou střevní chřipku nezávisle na našem mlíku, ale spojí si to a je průšvih. To si umím představit. Hana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.212.213
Měla by jste lidi upozornit,aby si mléko krátce převařili.A nedej Bože ,ale kdyby na to to došlo a v mléce fakt bylo něco špatného tak budou posr..í všichni včetně Vás.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.71
No zatím jsme se nikdy nepos..... Však taky převařujem , nenechal bych mléko nikdy nepřevařené, vím že si nemůžu být při dojení nikdy jistá, co se do toho mlíka dostane. Tak přecedím přes plínu a vždycky převařím. A doufám, že tím zničím i případné bacily, co by byli přímo v mléce. Ale rozbor si letos udělat určitě nechám, ať máme jistotu i my. Díky za odpověď
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.114
převařením zničíte sice bacily ale taky vše dobré co tam je - pokud nutně trváte na převařování ze strachu z něčeho tak bych se přimlouvala za pouhou pasteraci - půl minuty na 72st. - dle mého když se mléko převaří je to tak jak by jste si ho koupili v obchodě - nic v něm není - ale je to každého věc - pokud vím čím své zvíře krmím tak budu pít klidně ihned po nadojení ještě teplé
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.71
No, jenže pro mě představa, že ty chlupy a kousíčky prachu a bůhvíčeho ještě, co mi zůstává po přefiltrování v té plíně, zanechalo v mlíce nějaké eklhaft bacily, je dost nepříjemná. Dcerka už jednou skončila v nemocnici s nějakým průjmovým bacilem z kuřecího masa (salmonela to nebyla, něco jiného) a byla to dost síla. Snažím se pasterizovat, ale nemám teploměr, tak to spíš tipuju, mlíko odstavuju, až se začne dělat škraloup. ale někdy to nestihnu, a pak máme holt převařeno, no. Teď kupuju mlíko z mlékomatu ve vsi, kravské, čerstvě nadojené od místního zemědělce (my máme kozenky před porodem) a to nepřevařuju, až druhý den po koupi, první den je pijeme čerstvé. Mají ho přísně veterinárně hlídané, tak se nebojím. Hana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.52.1
Tak to bych radši pila nepřevařené mlíko od svých zvířat a mnou nadojené, než syrové mléko cizí, byť od místního člověka. Sice chov pod vet. dohledem, ale určitě se nezkoumá každá várka mlíka
. Nehledě na to, že stačí v tom mlékomatu špatně vymít nějakou trubku
.Vy si snad myslíte, že Vaše kozy jsou nemocné, nebo co? Mě osobně teda hlava nebere, proč je vlastně máte, když máte od nich podle Vás, zdravotně závadné mléko.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.71
A vy se nebojíte třeba boreliozy přes léto, když koza chytne klíště? A navíc si nemyslím, že mám dokonalé dojící podmínky, a že se mi při dojení nemůže do mlíka nic dostat. V kravíně dojí strojem, já rukama. Navíc pro provoz mlékomatu musí mít velmi přísné veterinární podmínky. Hana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.165
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A vy se nebojíte třeba boreliozy přes léto, když koza chytne klíště? A navíc si nemyslím, že mám dokonalé dojící podmínky, a že se mi při dojení nemůže do mlíka nic dostat. V kravíně dojí strojem, já rukama. Navíc pro provoz mlékomatu musí mít velmi přísné veterinární podmínky. Hana
Borelióza se myslím mlékem nepřenáší, jen encefalitida, ale na 100% si jistá nejsem, tak ať mě klidně někdo opraví My teda mlíko od naší krávy pijeme nepasterované, je fakt, že teď v zimě riziko klíšťat není, uvidím, jak to budu řešit na jaře, na podzim byla z pastvy klíšťat plná, ale to jsme ještě nedojili.
Napsat jsem ale hlavně chtěla k té iluzi kravína, kde je větší čistota. Já teda taky dojím ručně, filtruju pak pak přes jednorázové filtry, někdy i dvakrát, když se mi to nezdá. Samozřejmě mám tam taky občas chlup nebo něco - ALE - před dojením krávě umyju vemeno vlažnou vodou a čistou hadýrkou, když není úplně čisťounká, což ráno není skoro vždycky, udělám to ještě jednou, opět čistá voda a čistá hadra. Pak ještě usuším struky suchým ubrouskem, odstříknu z každého struku do oddojovacího hrníčku, zkontroluju, jestli není nějaká změna a pak teprve dojím. Po dojení ihned běžím filtrovat a chladit. Doporučuju ty jednorázové filtry, plína není tak dokonalá. No a teď to srovnání. Přítel má teď možnost vidět, jak je to v kravíně. Moje první otázka byla na hygienu dojení, pořád mám totiž z toho svého ručního skrytě blbej pocit No a co vypozoroval? V kravíně, odkud mléko putuje samozřejmě do mlékáren a tedy i k veřejné spotřebě je cca 80 krav, 2 řady po 40. Jedna ženská na jednu řadu a taky jeden hadr na jednu řadu. Čili, jestli má něco fuj na vemeni první kráva, má to i ostatních 40 krav. Nehledě na to, v jakých srač....ch tam ty krávy jsou.
To je tak na zamyšlení..... Hanaka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.71
Díky za odpověď, jdu převařit i to z kravína Hana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
převařením zničíte sice bacily ale taky vše dobré co tam je - pokud nutně trváte na převařování ze strachu z něčeho tak bych se přimlouvala za pouhou pasteraci - půl minuty na 72st. - dle mého když se mléko převaří je to tak jak by jste si ho koupili v obchodě - nic v něm není - ale je to každého věc - pokud vím čím své zvíře krmím tak budu pít klidně ihned po nadojení ještě teplé
přesně tak, dojím a starám se o zvíře tak, abych z něho měla to nej, čili také nepřevařuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
No, jenže pro mě představa, že ty chlupy a kousíčky prachu a bůhvíčeho ještě, co mi zůstává po přefiltrování v té plíně, zanechalo v mlíce nějaké eklhaft bacily, je dost nepříjemná. Dcerka už jednou skončila v nemocnici s nějakým průjmovým bacilem z kuřecího masa (salmonela to nebyla, něco jiného) a byla to dost síla. Snažím se pasterizovat, ale nemám teploměr, tak to spíš tipuju, mlíko odstavuju, až se začne dělat škraloup. ale někdy to nestihnu, a pak máme holt převařeno, no. Teď kupuju mlíko z mlékomatu ve vsi, kravské, čerstvě nadojené od místního zemědělce (my máme kozenky před porodem) a to nepřevařuju, až druhý den po koupi, první den je pijeme čerstvé. Mají ho přísně veterinárně hlídané, tak se nebojím. Hana
přesně, od svých převařujete a od cizích ne, tak to bych dělala naopak.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A vy se nebojíte třeba boreliozy přes léto, když koza chytne klíště? A navíc si nemyslím, že mám dokonalé dojící podmínky, a že se mi při dojení nemůže do mlíka nic dostat. V kravíně dojí strojem, já rukama. Navíc pro provoz mlékomatu musí mít velmi přísné veterinární podmínky. Hana
jste docela navní v tom dojení, kdysi jsem byla na praxi v kravíně a viděla jsem, jak se dojí, všude se najde nějaký flink,kterýmu spadne dojačka do hnoje nebo omylem podojí kravku, která má zánět a je na antib.Jak myslíte,ale nepřevařené, cizí mléko bych převařila .Svému věřím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Borelióza se myslím mlékem nepřenáší, jen encefalitida, ale na 100% si jistá nejsem, tak ať mě klidně někdo opraví My teda mlíko od naší krávy pijeme nepasterované, je fakt, že teď v zimě riziko klíšťat není, uvidím, jak to budu řešit na jaře, na podzim byla z pastvy klíšťat plná, ale to jsme ještě nedojili.
Napsat jsem ale hlavně chtěla k té iluzi kravína, kde je větší čistota. Já teda taky dojím ručně, filtruju pak pak přes jednorázové filtry, někdy i dvakrát, když se mi to nezdá. Samozřejmě mám tam taky občas chlup nebo něco - ALE - před dojením krávě umyju vemeno vlažnou vodou a čistou hadýrkou, když není úplně čisťounká, což ráno není skoro vždycky, udělám to ještě jednou, opět čistá voda a čistá hadra. Pak ještě usuším struky suchým ubrouskem, odstříknu z každého struku do oddojovacího hrníčku, zkontroluju, jestli není nějaká změna a pak teprve dojím. Po dojení ihned běžím filtrovat a chladit. Doporučuju ty jednorázové filtry, plína není tak dokonalá. No a teď to srovnání. Přítel má teď možnost vidět, jak je to v kravíně. Moje první otázka byla na hygienu dojení, pořád mám totiž z toho svého ručního skrytě blbej pocit No a co vypozoroval? V kravíně, odkud mléko putuje samozřejmě do mlékáren a tedy i k veřejné spotřebě je cca 80 krav, 2 řady po 40. Jedna ženská na jednu řadu a taky jeden hadr na jednu řadu. Čili, jestli má něco fuj na vemeni první kráva, má to i ostatních 40 krav. Nehledě na to, v jakých srač....ch tam ty krávy jsou.
To je tak na zamyšlení..... Hanaka
jééé, vy jste mi to vzala, chtěla jsem napsat, jak jednou hadrou umyjí v kravíně 100 krav.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.114
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A vy se nebojíte třeba boreliozy přes léto, když koza chytne klíště? A navíc si nemyslím, že mám dokonalé dojící podmínky, a že se mi při dojení nemůže do mlíka nic dostat. V kravíně dojí strojem, já rukama. Navíc pro provoz mlékomatu musí mít velmi přísné veterinární podmínky. Hana
To že koza chytne klíště nemusí hned znamenat že to klíště je nakažené - to můžete rovnou říct že nebudete nikam chodit protože chytnete taky klíště? Tuším že jednou byl někde uveden jeden případ kdy se údajně! někdo nakazil z kozího mlíka - jeden případ - to mě opravdu neodradí abych od svých zvířat mléko pila jen tak. A jinak v kravíně musí panovat hygiena to ano - ale potrubí do mléčnice je dlouhé - proplach nemusí vše propláchnout - totéž platí o dojícím zařízení zda to osoba která dojí to umyje zprávně - a dále ty vemena - určitě to nemyjí tak důkladně jako doma - Tank na 1000L mléka asi dá taky hodně zabrat při mytí - docela by mě zajímalo jak často se myje?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.199.220
Mám brožůrku z roku 1120 n.l. a v ní je přesně posáno co, veterinární SPRÁVA nebo ZPRÁVA, přesně požadují. No jistě musíme chránit zdraví zákazníků, abychom je náhodou svými produkty nekontaminovali a neohrožovali jejich zdraví.
Pokud budete chtít mohu kopii dokumentu zaslat na e-mail.
P.Krejčí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.158.58
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jééé, vy jste mi to vzala, chtěla jsem napsat, jak jednou hadrou umyjí v kravíně 100 krav.
To my-v družstvu- umyjeme jednou hadrou krav 200!!!! Nevím,jak jinak...Myslíte,že bychom měly 2x za den vyfasovat 200 nějakých jednorázových hadříčků??? Ta hadra se během umytí jednoho vemena asi tak 5x proplachuje horkou vodou a fakt se snažíme nasazovat na co nejvypucovanější vemena. Odběratel mléka si děla podrobný rozbor skoro každou druhou dodávku. Výsledná třída mléka tvoří podstatnou část mého platu!!! Byly bychom proti sobě,někde něco šmudlat!!!! Bažíí
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.152.100
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A vy se nebojíte třeba boreliozy přes léto, když koza chytne klíště? A navíc si nemyslím, že mám dokonalé dojící podmínky, a že se mi při dojení nemůže do mlíka nic dostat. V kravíně dojí strojem, já rukama. Navíc pro provoz mlékomatu musí mít velmi přísné veterinární podmínky. Hana
V druháku na zemědělce jsme měli v rámci praxe ranní dojení. 60 krav na řadě, na to jedna ženská, která obsluhovala dvě dojačky naráz. Dojačka spadla do hnoje, trochu ho nasála a nic se neřešilo. Je fakt, že na čas, hodně z nás přestalo pít kupovaný mlíko, když jsme viděli, jak to doopravdy chodí.
O mlíku z kravína si opravdu iluze nědělám. Jsou tam sice vet. kontroly, které jsou ale namátkové a je tam docela tolerance všech eklů...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.208
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, pokud už máte zařízený prodej ze dvora na mléko, vedete nějaké účetnictví, když někomu prodáte mléko, dáváte mu k tomu nějaký doklad a přiznáváte stržené peníze v daňovém přiznání? Díky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.1
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To my-v družstvu- umyjeme jednou hadrou krav 200!!!! Nevím,jak jinak...Myslíte,že bychom měly 2x za den vyfasovat 200 nějakých jednorázových hadříčků??? Ta hadra se během umytí jednoho vemena asi tak 5x proplachuje horkou vodou a fakt se snažíme nasazovat na co nejvypucovanější vemena. Odběratel mléka si děla podrobný rozbor skoro každou druhou dodávku. Výsledná třída mléka tvoří podstatnou část mého platu!!! Byly bychom proti sobě,někde něco šmudlat!!!! Bažíí
A viděla jste někdy jak vypadá Váš mléčný filtr????????? Pamatuju se ze školy z praxe, že se tam dělalo 80 krav jedním hadrem a bohužel většinou i jednou vodou a když nám náš pan profesor jednou ukázal jak vypadají mléčné filtry po dojení, chtělo se mi zvracet. Na ty třídy jsou některé normy nastavené dost vysoko a ono při objemu několik tisíc litrů mléka, se to přeci jen naředí a počet bakterií e-coli klesne. Ale jsou tam a je to hnus. Řekněte sama na rovinu, napila byste se mlíka, které nadojíte v kravíně????? Já osobně bych neměla odvahu ho vypít ani převařený. Dája
PS: když jsem viděla tu hygienu dojení ve škole a měli kvalitu mléka Q, tak by mě zajímalo, který ítý ty normy sestavuje
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
To my-v družstvu- umyjeme jednou hadrou krav 200!!!! Nevím,jak jinak...Myslíte,že bychom měly 2x za den vyfasovat 200 nějakých jednorázových hadříčků??? Ta hadra se během umytí jednoho vemena asi tak 5x proplachuje horkou vodou a fakt se snažíme nasazovat na co nejvypucovanější vemena. Odběratel mléka si děla podrobný rozbor skoro každou druhou dodávku. Výsledná třída mléka tvoří podstatnou část mého platu!!! Byly bychom proti sobě,někde něco šmudlat!!!! Bažíí
Vyjímka potvrzuje pravidlo,já myslela samozřejmě tou jednou hadrou, že namočí do kýble a jede, opravdu jsem to viděla a jestli to děláte, jak píšete, tak jsem za to ráda.