Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
Chci už konečně zkusit udělat nějaký sýr, mám syřidlo asi 2 roky staré, splní funkci?Díky
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chci už konečně zkusit udělat nějaký sýr, mám syřidlo asi 2 roky staré, splní funkci?Díky
Ano.Já ho mám dýl.Když bylo čerstvé tak jsem dával 1 kapku na litr teď když mám v hrnci 8 litrů tak tam dám 10 kapek a je to OK.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chci už konečně zkusit udělat nějaký sýr, mám syřidlo asi 2 roky staré, splní funkci?Díky
Ano.Já ho mám dýl.Když bylo čerstvé tak jsem dával 1 kapku na litr teď když mám v hrnci 8 litrů tak tam dám 10 kapek a je to OK.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Chci už konečně zkusit udělat nějaký sýr, mám syřidlo asi 2 roky staré, splní funkci?Díky
Ano.Já ho mám dýl.Když bylo čerstvé tak jsem dával 1 kapku na litr teď když mám v hrnci 8 litrů tak tam dám 10 kapek a je to OK.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
jee a tolikrát odpověď, tak moc díky.L.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
a ještě se chci zeptat, je možné použít chlorid vápenátý?jaký je mezi tím rozdíl a co je lepší? děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
jee a tolikrát odpověď, tak moc díky.L.
sem v práci a tady máme pomelej net takže když to odbouchnu víckrát tak nic a najednou hup a je to tam několikrát,tak pardon
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
nic se neděje, lepší 3x , než vůbec a k tomu chloridu něco víte?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a ještě se chci zeptat, je možné použít chlorid vápenátý?jaký je mezi tím rozdíl a co je lepší? děkuji
Nevím kolik máte koz,já jen dvě a co vyrobím tvaroh nebo sýry tak sníme doma.Zkoušel jsem to i s chloridem i bez něj a nějaký radikální rozdíl jsem v tom nenašel.Já nedělám měkké sýry a mléko vůbec nepasterizuji. Zahřeji ho asi na 37 stupňů na desetilitrový hrnec dám jeden velký jogurt holandia ( ten má ty živé kůltury) přidám syřidlo a za 24 hodin prokrájím sýřeninu opatrně promíchám a nechám tak 15 minut odstát pak přecedím přes plenu a nechám odkapat popřípadě tu sýřeninu trochu prosolím a slisuju. Z 10 litrů mám asi tak 4kg tvarohu.A pokud tu lisuji tak asi 1kg tvrdého sýra.Je fakt, že chlorid je na lepší vysrážení a tím pádem lepší výtěžnost ale jestli mám o 10 dkg víc nebo ne mě nijak nebere. Syrovátka u nás taky mizí mám psa, mamka taky něco vypije (ze zdravotních důvodů) přes léto beru krůty a ty po tom rostou jak blbý a o čuníkovi se nebavím.Takže i když tam něco co by se dalo vysrážet zůstane tak je mi to fuk zužitkujou to zvířátka a já tam nemusím zbytečně cpát nějakou chemii. Jinak třeba teď mi trvá už i týden než nashromáždím 10 litrů tak prostě mlíko dávám do mrazáku a pak ho jen rozmrazím a je to.Děcka i já se ženou ho pijem jen přeceděné přes jemné sítko v cedníku, žadné filtry a pasterizace a jen se olizujem.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Nevím kolik máte koz,já jen dvě a co vyrobím tvaroh nebo sýry tak sníme doma.Zkoušel jsem to i s chloridem i bez něj a nějaký radikální rozdíl jsem v tom nenašel.Já nedělám měkké sýry a mléko vůbec nepasterizuji. Zahřeji ho asi na 37 stupňů na desetilitrový hrnec dám jeden velký jogurt holandia ( ten má ty živé kůltury) přidám syřidlo a za 24 hodin prokrájím sýřeninu opatrně promíchám a nechám tak 15 minut odstát pak přecedím přes plenu a nechám odkapat popřípadě tu sýřeninu trochu prosolím a slisuju. Z 10 litrů mám asi tak 4kg tvarohu.A pokud tu lisuji tak asi 1kg tvrdého sýra.Je fakt, že chlorid je na lepší vysrážení a tím pádem lepší výtěžnost ale jestli mám o 10 dkg víc nebo ne mě nijak nebere. Syrovátka u nás taky mizí mám psa, mamka taky něco vypije (ze zdravotních důvodů) přes léto beru krůty a ty po tom rostou jak blbý a o čuníkovi se nebavím.Takže i když tam něco co by se dalo vysrážet zůstane tak je mi to fuk zužitkujou to zvířátka a já tam nemusím zbytečně cpát nějakou chemii. Jinak třeba teď mi trvá už i týden než nashromáždím 10 litrů tak prostě mlíko dávám do mrazáku a pak ho jen rozmrazím a je to.Děcka i já se ženou ho pijem jen přeceděné přes jemné sítko v cedníku, žadné filtry a pasterizace a jen se olizujem.
tak to je přesně odpověď, jakou potřebuji, také nic nepřevařuji,cedím přes plenu,te´d si objednávám filtry a ten návod na sýr -jednoduchý, stručný.Dojím jednu kozenu ze tří, takže také musím nastřádat za celý týden.Moc děkuji.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
tak to je přesně odpověď, jakou potřebuji, také nic nepřevařuji,cedím přes plenu,te´d si objednávám filtry a ten návod na sýr -jednoduchý, stručný.Dojím jednu kozenu ze tří, takže také musím nastřádat za celý týden.Moc děkuji.
Tak to jsem rád, že jsem poradil tak ať chutná
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30
děkujiii
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a ještě se chci zeptat, je možné použít chlorid vápenátý?jaký je mezi tím rozdíl a co je lepší? děkuji
S chloridem je čistší syrovátka, je to znát. Předpokládám, že se tedy vysráží více sýřeniny.