Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 08:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Chci už konečně zkusit udělat nějaký sýr, mám syřidlo asi 2 roky staré, splní funkci?Díky

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 08:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chci už konečně zkusit udělat nějaký sýr, mám syřidlo asi 2 roky staré, splní funkci?Díky

Ano.Já ho mám dýl.Když bylo čerstvé tak jsem dával 1 kapku na litr teď když mám v hrnci 8 litrů tak tam dám 10 kapek a je to OK.smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 08:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chci už konečně zkusit udělat nějaký sýr, mám syřidlo asi 2 roky staré, splní funkci?Díky

Ano.Já ho mám dýl.Když bylo čerstvé tak jsem dával 1 kapku na litr teď když mám v hrnci 8 litrů tak tam dám 10 kapek a je to OK.smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 08:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Chci už konečně zkusit udělat nějaký sýr, mám syřidlo asi 2 roky staré, splní funkci?Díky

Ano.Já ho mám dýl.Když bylo čerstvé tak jsem dával 1 kapku na litr teď když mám v hrnci 8 litrů tak tam dám 10 kapek a je to OK.smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 09:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

jee a tolikrát odpověď, tak moc díky.L.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 09:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

a ještě se chci zeptat, je možné použít chlorid vápenátý?jaký je mezi tím rozdíl a co je lepší? děkuji

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 09:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
jee a tolikrát odpověď, tak moc díky.L.

sem v práci a tady máme pomelej net takže když to odbouchnu víckrát tak nic a najednou hup a je to tam několikrátsmajlík,tak pardon:-)

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 09:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

nic se neděje, lepší 3x , než vůbec a k tomu chloridu něco víte?

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 10:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
a ještě se chci zeptat, je možné použít chlorid vápenátý?jaký je mezi tím rozdíl a co je lepší? děkuji

Nevím kolik máte koz,já jen dvě a co vyrobím tvaroh nebo sýry tak sníme doma.Zkoušel jsem to i s chloridem i bez něj a nějaký radikální rozdíl jsem v tom nenašel.Já nedělám měkké sýry a mléko vůbec nepasterizuji. Zahřeji ho asi na 37 stupňů na desetilitrový hrnec dám jeden velký jogurt holandia ( ten má ty živé kůltury) přidám syřidlo a za 24 hodin prokrájím sýřeninu opatrně promíchám a nechám tak 15 minut odstát pak přecedím přes plenu a nechám odkapat popřípadě tu sýřeninu trochu prosolím a slisuju. Z 10 litrů mám asi tak 4kg tvarohu.A pokud tu lisuji tak asi 1kg tvrdého sýra.Je fakt, že chlorid je na lepší vysrážení a tím pádem lepší výtěžnost ale jestli mám o 10 dkg víc nebo ne mě nijak nebere. Syrovátka u nás taky mizí mám psa, mamka taky něco vypije (ze zdravotních důvodů) přes léto beru krůty a ty po tom rostou jak blbý a o čuníkovi se nebavím.Takže i když tam něco co by se dalo vysrážet zůstane tak je mi to fuk zužitkujou to zvířátka a já tam nemusím zbytečně cpát nějakou chemii. Jinak třeba teď mi trvá už i týden než nashromáždím 10 litrů tak prostě mlíko dávám do mrazáku a pak ho jen rozmrazím a je to.Děcka i já se ženou ho pijem jen přeceděné přes jemné sítko v cedníku, žadné filtry a pasterizace a jen se olizujem.smajlík

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 10:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Nevím kolik máte koz,já jen dvě a co vyrobím tvaroh nebo sýry tak sníme doma.Zkoušel jsem to i s chloridem i bez něj a nějaký radikální rozdíl jsem v tom nenašel.Já nedělám měkké sýry a mléko vůbec nepasterizuji. Zahřeji ho asi na 37 stupňů na desetilitrový hrnec dám jeden velký jogurt holandia ( ten má ty živé kůltury) přidám syřidlo a za 24 hodin prokrájím sýřeninu opatrně promíchám a nechám tak 15 minut odstát pak přecedím přes plenu a nechám odkapat popřípadě tu sýřeninu trochu prosolím a slisuju. Z 10 litrů mám asi tak 4kg tvarohu.A pokud tu lisuji tak asi 1kg tvrdého sýra.Je fakt, že chlorid je na lepší vysrážení a tím pádem lepší výtěžnost ale jestli mám o 10 dkg víc nebo ne mě nijak nebere. Syrovátka u nás taky mizí mám psa, mamka taky něco vypije (ze zdravotních důvodů) přes léto beru krůty a ty po tom rostou jak blbý a o čuníkovi se nebavím.Takže i když tam něco co by se dalo vysrážet zůstane tak je mi to fuk zužitkujou to zvířátka a já tam nemusím zbytečně cpát nějakou chemii. Jinak třeba teď mi trvá už i týden než nashromáždím 10 litrů tak prostě mlíko dávám do mrazáku a pak ho jen rozmrazím a je to.Děcka i já se ženou ho pijem jen přeceděné přes jemné sítko v cedníku, žadné filtry a pasterizace a jen se olizujem.smajlík

tak to je přesně odpověď, jakou potřebuji, také nic nepřevařuji,cedím přes plenu,te´d si objednávám filtry a ten návod na sýr -jednoduchý, stručný.Dojím jednu kozenu ze tří, takže také musím nastřádat za celý týden.Moc děkuji.

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 10:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.37

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
tak to je přesně odpověď, jakou potřebuji, také nic nepřevařuji,cedím přes plenu,te´d si objednávám filtry a ten návod na sýr -jednoduchý, stručný.Dojím jednu kozenu ze tří, takže také musím nastřádat za celý týden.Moc děkuji.

Tak to jsem rád, že jsem poradil tak ať chutná:-)

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 11:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.4.30

děkujiiismajlíksmajlík

Neregistrovaný uživatel

16.11.2011 21:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
a ještě se chci zeptat, je možné použít chlorid vápenátý?jaký je mezi tím rozdíl a co je lepší? děkuji

S chloridem je čistší syrovátka, je to znát. Předpokládám, že se tedy vysráží více sýřeniny.

Přidejte reakci

Přidat smajlík