Jak použít jogurtovač?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

10.12.2011 19:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46

Dobrý den,
tak jsem zjistila, že rodičům doma leží jogurtovač BRAVO, tak bych to chtěla vyzkoušet. Bohužel už si nepamatují, jakže se to vlastně dělalo. Prošla jsem tady diskuzi, ale stejně z toho nejsem moudrá. Může se mlíko s kulturou (živým jogurtem) nalít do sklenic čerstvé - syrové, nebo se musí nejdřív pasterovat, pak schladit, zaočkovat a teprve sklenice naplnit? Budu to dělat z kravského mléka. Díky moc - Hana.

Neregistrovaný uživatel

10.12.2011 20:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.59

Jogurtovač doma mám taky. Buď mám elektrický nebo plastový s polystyrenem. Elektrický má 6 skleniček, do kterých naleju přepasterizované mléko 82°C a schladím na 42-45°C . Potom do každé skleničky dám větší lžičku hotového jogurtu a zapnu jogurtovač. Nechám přes noc a ráno dám do lednice schladit. Na internetu je návod na elektrický jogurtovač ETA 0153,1153.Eva

Neregistrovaný uživatel

10.12.2011 21:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.227

Taky máme Bravo, asi stejný jako vy. Postup jednoduchý, zvládá ho i manžel, ale stejně je to většinou na mně...Mléko zahřeju asi na 40-50 stupňů, někdy ho předtím zpasterizuju (jogurt by pak měl být hustší). Do mléka v hrnci dám bílý jogurt nebo svůj jogurt zposledně, rozmíchám metličkou, naluji do skleniček a dám do elektriky na 4 hodiny - používám časový spínač, aby se to samo vyplo. Pak to nechám několik hodin postupně samo zchládnout. Ta číslíčka na obalu jogurtovače mně dříve mátla, ale jsou vlastně k ničemu, člověk si tam jen může při děravé hlavě nastavit, kdy to vypnout...Jogurtovač se vypíná a zapíná vytažením ze zásuvky.
Náš kozí jogurt je skoro vždycky řidší, ale nám to nevadí.
Adri

Neregistrovaný uživatel

10.12.2011 22:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.119.241

aby byl hustý musí se do něho dát sušené mléko na 1l dávám 2-3 lžíce pak je tuhý jak z obchodu

Neregistrovaný uživatel

11.12.2011 17:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46

Díky moc, tak s hustotou by snad problém být neměl, budu to dělat z domácího kravského mléka. Jen mě překvapil ten postup, vlastně to jen zajistí tu teplotu, že? Jinak musím udělat vše stejně, jako když dělám jogurt v hrnci a dám do sklenic v teplé lázni. Ach jo.... jsem si myslela, že si ušetřím práci s ohříváním a chlazením mlíka :-( Každopádně díky za radu, Hana.

Neregistrovaný uživatel

12.12.2011 13:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.19

Jo, je to tak, jogurtovač je vlasttně jen ohřívač. Zajistí ale stálou teplotu po celou dobu. Jinak ale nic.

Přidejte reakci

Přidat smajlík