Zavařovací hrnec Severin jako paster

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

18.12.2011 16:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46

Zdravím všechny domácí sýraře a žádám o radu. Prý jsem byla hodná, tak si můžu pod stromeček pořídit tenhle zavařovák, vyčetla jsem zde z dřívějších diskuzí, jak ho použít místo pasteru. Jenže teď jsem narazila na internetu na dva typy a nevím, který vybrat. Buď je tam se smaltovanou vložku, viz. http://www.gepardo.cz/product_info.php/info/p22177_Severin-EA3652-Zavarovaci-hrnec-ohrivac-napoju-s-pipou.html, nebo s nerezovou vložkou, viz.http://www.gepardo.cz/product_info.php/info/p97900_Severin-Zavarovaci-hrnec-EA3653.html. Nerez se mi zdá lepší, ale aby to nebyl nějakej šunt. U nás je nemají, tak budu kupovat přes internet. Co máte doma? Díky, Hana.

Neregistrovaný uživatel

18.12.2011 21:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148

Tenhle není zrovna ideální, lepší je tenhle:

http://www.mall.cz/elektricke-hrnce/rommelsbacher-ka-1804:ranking

podívejte se na ekokoza.cz, je tam nabídka kurzů domácí výroby sýrů, při kterém se právě takový hrnec používá a vysvětlí se i možnost drobných vylepšení

Ivan

Neregistrovaný uživatel

18.12.2011 21:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148

Neregistrovaný uživatel

18.12.2011 22:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123

Doporučovaný zavařovací hrnec od Ivana je hlavně lepší v tom, že má termostat, tudíž si nastavujete teploty. Bez termostatu Vám neudělá takovou službu, jakou očekáváte, to je pasterizace. Koupili jsme si zavař. hrnec Bielmeier s nerezovou vložkou a nerezovým, velkým ventilem. Jsme s ním spokojeni, nicméně je nutné dokoupit ještě nerezový hrnec s poklicí, který vložíte do zavař. hrnce. Do něj dáte mléko,přikryjete poklicí a zavař. hrnec napustíte vodou. Zahříváte - pasterizujete. Po dosažení příslušné teploty, vypnete zavařovací hrnec, vypustíte horkou vodu a napouštíte studenou vodu hadicí, třeba od sprchy bez hlavice a tak chladíte průtokem vody až do potřebné teploty. Jinak si také můžete upravit originál víko od zavař. hrnce, a to kvůli uším u hrnce. V takto sestaveném zav. hrnci mimo pasterizaci ještě inkubujeme jogurty. Doufám, že jsem Vám alespoň trošku pomohla. Eva

Neregistrovaný uživatel

19.12.2011 19:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46

Děkuji moc, pomohli jste určitě, já jsem právě myslela, že i ten severin má časový spínač, našla jsem to ve starých odkazech tady na fauně.
Na kurz v lednu jedu, tak se těším :-) a asi i počkám s výběrem hrnce, holt ježíška trošku odložím :-) A ještě prosím, máte tip, kde se dají výhodně koupit ty nerezové hrnce? Hana

Neregistrovaný uživatel

19.12.2011 19:51
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148

http://aukro.cz/listing.php/search?sg=1&string=nerezovy+hrnec

je potřeba si zkontrolovat rozměry a počkat, až se do aukce nepožene víc zájemců. Nabo najít podobný jinde.

Bez ohledu na značku výrobce je třeba hledat hrnec s "termostatem i časovačem" Nastavíte teplotu 64°C a čas půl hodiny a hrnec sám zahřeje na nastavenou teplotu a po jejím dosažení začne odpočítávat čas a průběžně přihřívá, aby teplota neklesla. Pak se sám vypne. Ušetří spoustu kontrolování a tedy času, kdy lze dělat něco jiného.

Ivan

Neregistrovaný uživatel

20.12.2011 08:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.169

Také se připojím s odkazem. Já uvažuji o jednom z těchto zavařovacích hrnců
http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0&string=zava%C5%99ovac%C3%AD+hrnec

RenataB

Neregistrovaný uživatel

20.12.2011 18:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46

Tak ještě jednou díky moc, opravdu mi to pomohlo, na hrnce na aukru jsem taky koukala, takže počkám, až budu mít doma zavařovák a pak si přesně podle rozměrů dokoupím hrnec. Ještě jednou díky za rady, Hana.

Neregistrovaný uživatel

21.12.2011 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.102

Zdravím, používám Bielmeier (už jsem tady o něm někdy psala), s termostatem, spínačem a výpustným kohoutem, jsem spokojená, ale myslím, že o značku tady stejně nejde. Dovnitř vkládám dvacetilitrový nerezový hrnec, který sedí ušima na hrnci (potřebuji větší objem, takže si jiné umístění si neumím představit) a proto píšu: poprvé si pohlídejte teplotu mléka v hrnci. Jak poklice nesedí, je teplota uvnitř nižší, než nastavená, je lepší si udělat k termostatu vlastní značky.
Jinak já hrnec používám nejen jako pastér, ale komplet vodní lázeň až do krájení sýřeniny, ale to asi všichni.
Ať se vám daří.

Neregistrovaný uživatel

21.12.2011 21:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123

Hrnce jsme kupovali na této adrese a jsme velmi spokojeni ........http://www.bergland24.cz Zdraví Eva

Neregistrovaný uživatel

4.1.2012 18:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.145

Zdravím všechny, nejem si jistá, ale je nutné do všech zavařovacích hrnců vkládat velké nerez hrnce, nedá se to vyrábět přímo? Připaluje se to? I v tom co doporučuje Ivan? A jakpak mícháte sýřeninu, dosáhnete? Já jsem prcek, neutopím se v tom? :-D Dík za odpověď. Lenka

Neregistrovaný uživatel

5.1.2012 11:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148

Lenko, pokud se zůčastníte sýrařského kurzu (informace a přihláška na www.ekokoza.cz ) tak nejen uvidíte, jak se v takovém hrnci pracuje, ale i dostanete návod na jeho jednoduché úpravy a budete si to moci odzkoušet nanečisto.

Ivan

Neregistrovaný uživatel

5.1.2012 19:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.145

Ivane, děkuju za pozvání, ale mám (už) dvě maličký děti, takže výlet k vám nepřipadá v úvahu, i když bych vás všechny zase ráda viděla. Na kurzu jsem už byla, ne tedy na vašem, ale vařilo se tam v jiném typu nádoby, tak zvažuju, který by byl lepší. Takže prosím ještě jednou - ten druhej tenkostěnej hrnec se vkládá do všech typů těhle zavařovacích hrnců? Díky Lenka

Neregistrovaný uživatel

5.1.2012 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.132

ahoj na domácí vaření sýrů používám vodní lázeň je to taková nerezová nádoba do které se nalijí 3 l vody, do toho se vloží gastronádova , do té se vejde 15 l mléka nebo dvěmalé po 8 l . má to regulátko na teplotu , ta udržuje mléko v teplotě jakou potřebujete , asi je to dražší než ten hrnec zavařovací ale dá se stím dobře manipulovat a já jsem moc spokojená, můžu dělat buď velký sýr z 10ti nebo 15 ti litrů mléka nebo v menších nádobách menší čerstvý a v druhé zároven třeba camember. koupila jsem tady : http://www.dobrykolonial.cz/Vodni-lazen/119-Vodn%C3%AD-l%C3%A1ze%C5%88-2-x-1-2GN-v%C4%8Detn%C4%9B-poklic
Gastronádoby jsem pak kupovala v makru, dají se tam koupit i děrované malé i velké třeba na tvaroh. Poskládá se to vše do sebe takže to po použití nezabere tolik místa. _Dobře se s tím manipuluje.
Ája

Neregistrovaný uživatel

5.1.2012 21:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravím všechny, nejem si jistá, ale je nutné do všech zavařovacích hrnců vkládat velké nerez hrnce, nedá se to vyrábět přímo? Připaluje se to? I v tom co doporučuje Ivan? A jakpak mícháte sýřeninu, dosáhnete? Já jsem prcek, neutopím se v tom? :-D Dík za odpověď. Lenka

Lenko, zkoušela jsem přímo v Severinu - vypadal jako nerezák (no to je) s celkem masivním dnem. Ale připaluje, spirála se sem tam dotýká "mléčného" dna a tam to hoříííííííí. Tak vkládám do vodní lázně hrnec a ztrátově chladím (sprchová hadice bez růžice se vejde akorát mezi plášť a hrnec, vodu vypouštím výpustí v hrnci.
Jedovinka

Neregistrovaný uživatel

5.1.2012 21:30
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.145

Ájo děkuju, tohle je ta potvora, co jsme v ní vařili sýr na tom kurzu, akorát tomu nemůžu přijít na jméno a vygooglovat si, co to kde stojí a kde to koupit :-D Připadalo mi to na ovládání dobrý, hlavně třeba na míchání sýřeniny (míchali jsme rukama), jsem trochu nejistá, jak se to dělá v tom velkém zavařovacím hrnci. Jsem pořád na vážkách, takže děkuju všem za příspěvky. Lenka

Veris02

20.6.2016 14:05
Veris02

XXX.XXX.67.64

Dobry den chci se jen zeptat, napadlo me jestli by v tom zavarovacim hrnci sly delat i jogurty nevlastnim totiz jogurtovac a kvuli par pokusum si ho porizovat nechci

3103

20.6.2016 15:01
3103

XXX.XXX.230.25

Dělám je takto velmi úspěšně, moc se mi tento způsob osvědčil. Na pařáček nastavím skleničky s jogurtem, ponořené asi do poloviny do vody, teplotu nastavím cca 45-47 stupňů a nechám někdy i přes noc. Jogurty jsou velmi vydařené.

21.6.2016 12:37
veris02

XXX.XXX.67.64

3103 napsal(a):
Dělám je takto velmi úspěšně, moc se mi tento způsob osvědčil. Na pařáček nastavím skleničky s jogurtem, ponořené asi do poloviny do vody, teplotu nastavím cca 45-47 stupňů a nechám někdy i přes noc. Jogurty jsou velmi vydařené.

Tak uz se kultivuji snad z nich neco bude

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2016 21:40
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lze vyrábět i v troubě - má někdo zkušenost? Než kupovat další krám do bytu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík