Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46
Zdravím všechny domácí sýraře a žádám o radu. Prý jsem byla hodná, tak si můžu pod stromeček pořídit tenhle zavařovák, vyčetla jsem zde z dřívějších diskuzí, jak ho použít místo pasteru. Jenže teď jsem narazila na internetu na dva typy a nevím, který vybrat. Buď je tam se smaltovanou vložku, viz. http://www.gepardo.cz/product_info.php/info/p22177_Severin-EA3652-Zavarovaci-hrnec-ohrivac-napoju-s-pipou.html, nebo s nerezovou vložkou, viz.http://www.gepardo.cz/product_info.php/info/p97900_Severin-Zavarovaci-hrnec-EA3653.html. Nerez se mi zdá lepší, ale aby to nebyl nějakej šunt. U nás je nemají, tak budu kupovat přes internet. Co máte doma? Díky, Hana.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148
Tenhle není zrovna ideální, lepší je tenhle:
http://www.mall.cz/elektricke-hrnce/rommelsbacher-ka-1804:ranking
podívejte se na ekokoza.cz, je tam nabídka kurzů domácí výroby sýrů, při kterém se právě takový hrnec používá a vysvětlí se i možnost drobných vylepšení
Ivan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148
nebo tady:
http://www.biomleko.com/kurzy.htm
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123
Doporučovaný zavařovací hrnec od Ivana je hlavně lepší v tom, že má termostat, tudíž si nastavujete teploty. Bez termostatu Vám neudělá takovou službu, jakou očekáváte, to je pasterizace. Koupili jsme si zavař. hrnec Bielmeier s nerezovou vložkou a nerezovým, velkým ventilem. Jsme s ním spokojeni, nicméně je nutné dokoupit ještě nerezový hrnec s poklicí, který vložíte do zavař. hrnce. Do něj dáte mléko,přikryjete poklicí a zavař. hrnec napustíte vodou. Zahříváte - pasterizujete. Po dosažení příslušné teploty, vypnete zavařovací hrnec, vypustíte horkou vodu a napouštíte studenou vodu hadicí, třeba od sprchy bez hlavice a tak chladíte průtokem vody až do potřebné teploty. Jinak si také můžete upravit originál víko od zavař. hrnce, a to kvůli uším u hrnce. V takto sestaveném zav. hrnci mimo pasterizaci ještě inkubujeme jogurty. Doufám, že jsem Vám alespoň trošku pomohla. Eva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46
Děkuji moc, pomohli jste určitě, já jsem právě myslela, že i ten severin má časový spínač, našla jsem to ve starých odkazech tady na fauně.
Na kurz v lednu jedu, tak se těším a asi i počkám s výběrem hrnce, holt ježíška trošku odložím
A ještě prosím, máte tip, kde se dají výhodně koupit ty nerezové hrnce? Hana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148
http://aukro.cz/listing.php/search?sg=1&string=nerezovy+hrnec
je potřeba si zkontrolovat rozměry a počkat, až se do aukce nepožene víc zájemců. Nabo najít podobný jinde.
Bez ohledu na značku výrobce je třeba hledat hrnec s "termostatem i časovačem" Nastavíte teplotu 64°C a čas půl hodiny a hrnec sám zahřeje na nastavenou teplotu a po jejím dosažení začne odpočítávat čas a průběžně přihřívá, aby teplota neklesla. Pak se sám vypne. Ušetří spoustu kontrolování a tedy času, kdy lze dělat něco jiného.
Ivan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.169
Také se připojím s odkazem. Já uvažuji o jednom z těchto zavařovacích hrnců
http://aukro.cz/listing.php/search?sg=0&string=zava%C5%99ovac%C3%AD+hrnec
RenataB
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46
Tak ještě jednou díky moc, opravdu mi to pomohlo, na hrnce na aukru jsem taky koukala, takže počkám, až budu mít doma zavařovák a pak si přesně podle rozměrů dokoupím hrnec. Ještě jednou díky za rady, Hana.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.102
Zdravím, používám Bielmeier (už jsem tady o něm někdy psala), s termostatem, spínačem a výpustným kohoutem, jsem spokojená, ale myslím, že o značku tady stejně nejde. Dovnitř vkládám dvacetilitrový nerezový hrnec, který sedí ušima na hrnci (potřebuji větší objem, takže si jiné umístění si neumím představit) a proto píšu: poprvé si pohlídejte teplotu mléka v hrnci. Jak poklice nesedí, je teplota uvnitř nižší, než nastavená, je lepší si udělat k termostatu vlastní značky.
Jinak já hrnec používám nejen jako pastér, ale komplet vodní lázeň až do krájení sýřeniny, ale to asi všichni.
Ať se vám daří.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123
Hrnce jsme kupovali na této adrese a jsme velmi spokojeni ........http://www.bergland24.cz Zdraví Eva
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.145
Zdravím všechny, nejem si jistá, ale je nutné do všech zavařovacích hrnců vkládat velké nerez hrnce, nedá se to vyrábět přímo? Připaluje se to? I v tom co doporučuje Ivan? A jakpak mícháte sýřeninu, dosáhnete? Já jsem prcek, neutopím se v tom? :-D Dík za odpověď. Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148
Lenko, pokud se zůčastníte sýrařského kurzu (informace a přihláška na www.ekokoza.cz ) tak nejen uvidíte, jak se v takovém hrnci pracuje, ale i dostanete návod na jeho jednoduché úpravy a budete si to moci odzkoušet nanečisto.
Ivan
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.145
Ivane, děkuju za pozvání, ale mám (už) dvě maličký děti, takže výlet k vám nepřipadá v úvahu, i když bych vás všechny zase ráda viděla. Na kurzu jsem už byla, ne tedy na vašem, ale vařilo se tam v jiném typu nádoby, tak zvažuju, který by byl lepší. Takže prosím ještě jednou - ten druhej tenkostěnej hrnec se vkládá do všech typů těhle zavařovacích hrnců? Díky Lenka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.10.132
ahoj na domácí vaření sýrů používám vodní lázeň je to taková nerezová nádoba do které se nalijí 3 l vody, do toho se vloží gastronádova , do té se vejde 15 l mléka nebo dvěmalé po 8 l . má to regulátko na teplotu , ta udržuje mléko v teplotě jakou potřebujete , asi je to dražší než ten hrnec zavařovací ale dá se stím dobře manipulovat a já jsem moc spokojená, můžu dělat buď velký sýr z 10ti nebo 15 ti litrů mléka nebo v menších nádobách menší čerstvý a v druhé zároven třeba camember. koupila jsem tady : http://www.dobrykolonial.cz/Vodni-lazen/119-Vodn%C3%AD-l%C3%A1ze%C5%88-2-x-1-2GN-v%C4%8Detn%C4%9B-poklic
Gastronádoby jsem pak kupovala v makru, dají se tam koupit i děrované malé i velké třeba na tvaroh. Poskládá se to vše do sebe takže to po použití nezabere tolik místa. _Dobře se s tím manipuluje.
Ája
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.210.254
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Zdravím všechny, nejem si jistá, ale je nutné do všech zavařovacích hrnců vkládat velké nerez hrnce, nedá se to vyrábět přímo? Připaluje se to? I v tom co doporučuje Ivan? A jakpak mícháte sýřeninu, dosáhnete? Já jsem prcek, neutopím se v tom? :-D Dík za odpověď. Lenka
Lenko, zkoušela jsem přímo v Severinu - vypadal jako nerezák (no to je) s celkem masivním dnem. Ale připaluje, spirála se sem tam dotýká "mléčného" dna a tam to hoříííííííí. Tak vkládám do vodní lázně hrnec a ztrátově chladím (sprchová hadice bez růžice se vejde akorát mezi plášť a hrnec, vodu vypouštím výpustí v hrnci.
Jedovinka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.135.145
Ájo děkuju, tohle je ta potvora, co jsme v ní vařili sýr na tom kurzu, akorát tomu nemůžu přijít na jméno a vygooglovat si, co to kde stojí a kde to koupit :-D Připadalo mi to na ovládání dobrý, hlavně třeba na míchání sýřeniny (míchali jsme rukama), jsem trochu nejistá, jak se to dělá v tom velkém zavařovacím hrnci. Jsem pořád na vážkách, takže děkuju všem za příspěvky. Lenka
Veris02

XXX.XXX.67.64
Dobry den chci se jen zeptat, napadlo me jestli by v tom zavarovacim hrnci sly delat i jogurty nevlastnim totiz jogurtovac a kvuli par pokusum si ho porizovat nechci
3103

XXX.XXX.230.25
Dělám je takto velmi úspěšně, moc se mi tento způsob osvědčil. Na pařáček nastavím skleničky s jogurtem, ponořené asi do poloviny do vody, teplotu nastavím cca 45-47 stupňů a nechám někdy i přes noc. Jogurty jsou velmi vydařené.
3103
napsal(a):
Dělám je takto velmi úspěšně, moc se mi tento způsob osvědčil. Na pařáček nastavím skleničky s jogurtem, ponořené asi do poloviny do vody, teplotu nastavím cca 45-47 stupňů a nechám někdy i přes noc. Jogurty jsou velmi vydařené.
Tak uz se kultivuji snad z nich neco bude
Uživatel s deaktivovaným účtem

Lze vyrábět i v troubě - má někdo zkušenost? Než kupovat další krám do bytu...