Pro ty, co mají zavařovák Bielmeier

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

19.1.2012 20:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46

Tak jsem se konečně dočkala, na kurzu obhlídla a dnes mi došel zavařovací hrnec této značky. Teď do něj jen sehnat ten nerezák - ale - vše jsem si oměřila, ale stejně mám strach, aby se mi do toho vešel, když budu kupovat naslepo, hlavně mi dělají starost uši, aby tam nějak nevisel. Na aukru jsem našla jeden, má výšku 30cm a průměr taky 30cm, myslíte, že se vejde? Kdo máte, jaký máte rozměry nerezáku? Díky moc, Hanaka

Neregistrovaný uživatel

19.1.2012 23:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123

Dobrý den, můžu Vám doporučit... www.bergland24.cz, v menu domácnost, gastronomie...... nerezové hrnce. Jsme s jejich výrobky velmi spokojeni,také jsme pořizovali nerez hrnec 20l,ale museli jsme dát na mřížku v zavař. hrnci 3 uřezaná kolečka z odpadní trubky , výšky cca 5-6 cm ,průměr cca 10 cm a perfektně tam hrnec drží a mezi nerez hrncem a pláštěm zavař. hrnce je dosti místa pro hadici na chlazení. Eva a Michal

Neregistrovaný uživatel

21.1.2012 09:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46

Díky moc, na tyto hrnce jsem se dívala, vypadají dobře. Jen se zeptám, nevyčuhuje pak hrnec moc, když ho máte ještě podložený? A jak se prohřívá? Ptala jsem se a má zesílené stěny, dno však ne, myslela jsem, že by to mělo být spíš naopak smajlík Díky, Hanaka

Neregistrovaný uživatel

21.1.2012 21:43
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123

Tak vidíte, to ani nevím, že má stěny zesílené a dno ne. Pro potřebu pasterizace (dno) je mi to jedno, ba naopak jsem ráda, protože se mléko rychleji ohřívá, navíc vždy je hrnec ve vodě a nikdy ne na dně jiného hrnce nebo zavař. hrnce.Každý hrnec vyčnívá od uší za které je zapřen o hranu zavařovacího hrnce. Jestli mi to vyjde tak to nafotím,aby jste to viděla. Eva

Neregistrovaný uživatel

22.1.2012 19:15
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46

Jéé díky moc, to byste byla hodná :-) Já dneska dělám jogurt, podruhé používám zavařovák, ale nějak mě to zlobí, tak snad budu muset reklamovat nebo co...smajlík Jakmile zapnu časový spínač, tak se to začne ohřívat, i když jen chci, aby to drželo teplotu. Acho jo.. zítra to ještě bude zkoušet moje drahá polovička naprázdno a pak se rozhodne, co dál. Hanaka

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 14:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123

Jéé díky moc, to byste byla hodná :-) Já dneska dělám jogurt, podruhé používám zavařovák, ale nějak mě to zlobí, tak snad budu muset reklamovat nebo co...smajlík Jakmile zapnu časový spínač, tak se to začne ohřívat, i když jen chci, aby to drželo teplotu. Acho jo.. zítra to ještě bude zkoušet moje drahá polovička naprázdno a pak se rozhodne, co dál. Hanaka

Posílám foto, jak jsem slíbila.
Jinak k vaší poslední zprávě.
Časovač ( vpravo) mám na nule.( Inkubace jogurtu trvá 8 - 10 hodin .) Termostat (vlevo) otočím z leva, tj. od číselných hodnot teplot do prava až nadoraz. Naskládám skleničky s jogurtem na mřížku. Zaleju vodou. Přiklopím poklicí od zavař. hrnce, kdy ve vrchní části mám udělaný otvor, kam pustím káblík od digi teploměru. Zapnu šňůru od zavař.hrnce do elektriky. Čekám cca 30 sekun a až uslyším syčení, tak termostat posunu k teplotě, kterou požaduji. A jdu od toho. Pokud při nastavování teploty příklad: chci 40°C, nastavím,ale v zápětí to chci změnit na 50°C, tak se stane toto: Termostat si zapamatoval teplotu 40°C,tam jsem se zastavila a na těch 50°C prostě nereaguje. Musím tuto teplotu resetovat. Takže musíte celý postup zopakovat, to je ... už jsem nastavila na 40°C ale chci změnit.. tak se s termostatem vrátím na nulu a nastavím oněch 50°C.
Ten teploměr si tam dávám jen pro svou kontrolu. Uvidíte, že to bude dobré. Eva

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 14:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123

Časovač ( vpravo) mám na nule.( Inkubace jogurtu trvá 8 - 10 hodin .) Termostat (vlevo) otočím z leva, tj. od číselných hodnot teplot do prava až nadoraz. Naskládám skleničky s jogurtem na mřížku. Zaleju vodou. Přiklopím poklicí od zavař. hrnce, kdy ve vrchní části mám udělaný otvor, kam pustím káblík od digi teploměru. Zapnu šňůru od zavař.hrnce do elektriky. Čekám cca 30 sekun a až uslyším syčení, tak termostat posunu k teplotě, kterou požaduji. A jdu od toho. Pokud při nastavování teploty příklad: chci 40°C, nastavím,ale v zápětí to chci změnit na 50°C, tak se stane toto: Termostat si zapamatoval teplotu 40°C,tam jsem se zastavila a na těch 50°C prostě nereaguje. Musím tuto teplotu resetovat. Takže musíte celý postup zopakovat, to je ... už jsem nastavila na 40°C ale chci změnit.. tak se s termostatem vrátím na nulu a nastavím oněch 50°C.
Ten teploměr si tam dávám jen pro svou kontrolu. Uvidíte, že to bude dobré. Eva

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 14:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123

Posílám foto, jak jsem slíbila.
Jinak k vaší poslední zprávě.
Časovač ( vpravo) mám na nule.( Inkubace jogurtu trvá 8 - 10 hodin .) Termostat (vlevo) otočím z leva, tj. od číselných hodnot teplot do prava až nadoraz. Naskládám skleničky s jogurtem na mřížku. Zaleju vodou. Přiklopím poklicí od zavař. hrnce, kdy ve vrchní části mám udělaný otvor, kam pustím káblík od digi teploměru. Zapnu šňůru od zavař.hrnce do elektriky. Čekám cca 30 sekun a až uslyším syčení, tak termostat posunu k teplotě, kterou požaduji. A jdu od toho. Pokud při nastavování teploty příklad: chci 40°C, nastavím,ale v zápětí to chci změnit na 50°C, tak se stane toto: Termostat si zapamatoval teplotu 40°C,tam jsem se zastavila a na těch 50°C prostě nereaguje. Musím tuto teplotu resetovat. Takže musíte celý postup zopakovat, to je ... už jsem nastavila na 40°C ale chci změnit.. tak se s termostatem vrátím na nulu a nastavím oněch 50°C.
Ten teploměr si tam dávám jen pro svou kontrolu. Uvidíte, že to bude dobré. Eva

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 14:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123

Ach jo, když se daří, tak se daří... pokusím se poslat ty fotky Eva

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 14:55
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.154.123

Je tu trochu zmatek, ale snad se v tom vyznáte. Fotky jsou na moderce... Eva

Neregistrovaný uživatel

23.1.2012 20:21
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46

Evo díky moc, vyznám se v tom:-) Dneska můj muž zavařovák zkoušel a nakonec to funguje, pravda je jak píšete s tím zapamatováním teploty, já asi v nervech, že jde teplota nahoru točila čudlíkem mockrát a ono nic :-) Taky jsme zjistili, že termostat ukazuje o 10st míň, než je reál, takže postupem času to myslím vychytám :-) Každopádně díky moc, Hanaka

Neregistrovaný uživatel

24.1.2012 08:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.98

Děkuju za tohle vlákno. Také přemýšlím jak pro letošek vyřeším hrnec. Ječmi.

Neregistrovaný uživatel

24.1.2012 10:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.59.114

já mám zavařovák severin a jsem spokojená používám ho již třetí sezónu

Neregistrovaný uživatel

24.1.2012 11:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.152

Né všechny věci od berglandu jsou v pohodě. Něco jsou aušus z Německa. Jak co.

Neregistrovaný uživatel

25.1.2012 10:44
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.187.70

ahoj všem,
tak pročítám diskuzi a chci se zeptat, zda někdo náhodou nepoužívá bain marie od berglandu.
myslím si, že to je již hotové zařízení pro pasterizaci v malém.

díky Honza

Neregistrovaný uživatel

25.1.2012 11:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.113

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
ahoj všem,
tak pročítám diskuzi a chci se zeptat, zda někdo náhodou nepoužívá bain marie od berglandu.
myslím si, že to je již hotové zařízení pro pasterizaci v malém.

díky Honza

Podívejte se na www.dobrysyr.cz Tam jsem vodní lázeň viděla v provozu a musela jsem jí mít. Jsem velice spokojena, slouží mi pomalu rok.bez problému.Božena

Neregistrovaný uživatel

25.1.2012 19:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.150.125

Jenže to neumí pasterizovat, ale na výrobu bez pasterizace je to fajn.

Přidejte reakci

Přidat smajlík