Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

28.6.2005 13:41
Neregistrovaný uživatel

Tak vesele vyrabim kozi syr ze sveho a popadla me chut vyrobit tykove ty tazene provazky. Nemate nekdo navod ?Matne si pamatuji, ze se syr nahreje a pak vytahuje horky a rychle schladi. Ale to je malo...Helena

Neregistrovaný uživatel

29.6.2005 07:49
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak vesele vyrabim kozi syr ze sveho a popadla me chut vyrobit tykove ty tazene provazky. Nemate nekdo navod ?Matne si pamatuji, ze se syr nahreje a pak vytahuje horky a rychle schladi. Ale to je malo...Helena

Poraďte mi jak děláte kozí sýr! Jsem začátečnice, nakoupila jsem si od firmy Milcom sýřidlo i smetanovou kulturu, produkt je sice dobrý, ale nicméně to není klasický sýr - mám představu takových těch krásných žlutých bochánků sýra! Dá se něco takového vyrobit i z kozího mléka? Za vaše zkušenosti moc děkuji

Neregistrovaný uživatel

29.6.2005 17:07
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Poraďte mi jak děláte kozí sýr! Jsem začátečnice, nakoupila jsem si od firmy Milcom sýřidlo i smetanovou kulturu, produkt je sice dobrý, ale nicméně to není klasický sýr - mám představu takových těch krásných žlutých bochánků sýra! Dá se něco takového vyrobit i z kozího mléka? Za vaše zkušenosti moc děkuji

Zdravim vas ! Kozi syr nikdy nebude zluty.Ty klasicke bochniky jsou z kravskeho a dlouhou dobu zraji. To co vyrobime doma na kolene" je cerstvy nezrajici syr. Delam ho takto:
5 l Cerstveho mleka / nebo max.2,5l mrazeneho a 2,5 l cerstveho / - zahreji v hrnci na sedesat stupnu po dobu 20 min.
Pak rychle zchladim na 32 stupnu a pridam pulku zakysane smetany / Vy na to mate tu smetanovou kulturu /.Rozmicham a udrzuji pul hodiny na 32 stupnich / v tehle vedrech zadny problem ú. Pak rozmicham v trose prevarene vlazne vody lzicku syridla / taky MILCOM / a poradne promicham,. Za minutu zastavim a necham dve hodiny v klidu stat - kontoluji, jestli to moc nehoustne. Dobry je to v tu chvili, kdy je povrch jakoby pruzny a pri zamacknuti se roztrhne. Pak rozkrajim velkym nozem na cvetrce a zahrivam. Na hodne mekky syr 36 - tvrdsi 42 stupnu a dost . Opatrne a zvolna obracim srazeninu slehaci metlou aby se uvolnila syrovatka. Do cedniku dam platenko a preliji srazeninu k vykapani. Pokud chci prichute / cibulkovou nat, cesnek, pazitku, micham ted do toho neusazeneho / Prikryju horejsek rohy plachetky a necham do rana odkapat. Rano otosim a necham porad na sporaku do vecera. Rano sundam a posolim. Za hodinu otocim a posolim druhou stranu. Pak jde syr do chladu . Ja to musim ukryvat na skryte misto, nebo mi to sezere rodina...pokud chci , aby dele vydrzel , vyplati se uzkostliva cistota naradi: Vse proplachnout varici vodou a hotove udrzovat posolene...
Porad shanim nejakou vychytavku na formicky. Delam syr v jednom velkem cedniku, ale potrebovala bych jako darky vyrabet mensi syry. Ale nechce se mi davat stovku za nerezove originalni formicky, nemate nejaky typ?helena

Neregistrovaný uživatel

30.6.2005 23:34
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Tak vesele vyrabim kozi syr ze sveho a popadla me chut vyrobit tykove ty tazene provazky. Nemate nekdo navod ?Matne si pamatuji, ze se syr nahreje a pak vytahuje horky a rychle schladi. Ale to je malo...Helena

Pokud vím, z kozího mléka se ty provázky - korbáčiky ako se hovorí poslovensky dělat nedají, Dělají se z ovčího a jdou dělat i z kravského. Ale z kozího sýra prostě nejdou. Prozradila mi to jedna Slovenka, která je dělá z kravského mléka, i když má ovce i kozy. Z kozího prostě nejdou, důvod nevysvětlitený, snad struktura bílkoviny. No a kráva dá na podojení 10 litrů mlíka, ovcí by musela podojit 20. Tak to dělá z kravského.

Neregistrovaný uživatel

8.7.2005 08:38
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravim vas ! Kozi syr nikdy nebude zluty.Ty klasicke bochniky jsou z kravskeho a dlouhou dobu zraji. To co vyrobime doma na kolene" je cerstvy nezrajici syr. Delam ho takto:
5 l Cerstveho mleka / nebo max.2,5l mrazeneho a 2,5 l cerstveho / - zahreji v hrnci na sedesat stupnu po dobu 20 min.
Pak rychle zchladim na 32 stupnu a pridam pulku zakysane smetany / Vy na to mate tu smetanovou kulturu /.Rozmicham a udrzuji pul hodiny na 32 stupnich / v tehle vedrech zadny problem ú. Pak rozmicham v trose prevarene vlazne vody lzicku syridla / taky MILCOM / a poradne promicham,. Za minutu zastavim a necham dve hodiny v klidu stat - kontoluji, jestli to moc nehoustne. Dobry je to v tu chvili, kdy je povrch jakoby pruzny a pri zamacknuti se roztrhne. Pak rozkrajim velkym nozem na cvetrce a zahrivam. Na hodne mekky syr 36 - tvrdsi 42 stupnu a dost . Opatrne a zvolna obracim srazeninu slehaci metlou aby se uvolnila syrovatka. Do cedniku dam platenko a preliji srazeninu k vykapani. Pokud chci prichute / cibulkovou nat, cesnek, pazitku, micham ted do toho neusazeneho / Prikryju horejsek rohy plachetky a necham do rana odkapat. Rano otosim a necham porad na sporaku do vecera. Rano sundam a posolim. Za hodinu otocim a posolim druhou stranu. Pak jde syr do chladu . Ja to musim ukryvat na skryte misto, nebo mi to sezere rodina...pokud chci , aby dele vydrzel , vyplati se uzkostliva cistota naradi: Vse proplachnout varici vodou a hotove udrzovat posolene...
Porad shanim nejakou vychytavku na formicky. Delam syr v jednom velkem cedniku, ale potrebovala bych jako darky vyrabet mensi syry. Ale nechce se mi davat stovku za nerezove originalni formicky, nemate nejaky typ?helena

Dobry den, take neustale shanim formicky na syr a stale zkousim nejaky jiny receptik. Nechteli byste si zde vymenovat receptiky a hlavne rady. Korbacky (slane provazky) jsou mym snem, ale porad se mi nedari. Rikali mi, ze to zalezi na kyselosti syra, ta je nejdulezitejsi. Zkousela jsem namixovat sladke a kysele mleko, ale neslo to. Trosku se mi vedl, kdyz jsem dala smetanovou kulturu a pak to trosku zahrala. Ale stale to neni ono.
Hezký den Mila

Neregistrovaný uživatel

11.7.2005 10:00
Neregistrovaný uživatel

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravim vas ! Kozi syr nikdy nebude zluty.Ty klasicke bochniky jsou z kravskeho a dlouhou dobu zraji. To co vyrobime doma na kolene" je cerstvy nezrajici syr. Delam ho takto:
5 l Cerstveho mleka / nebo max.2,5l mrazeneho a 2,5 l cerstveho / - zahreji v hrnci na sedesat stupnu po dobu 20 min.
Pak rychle zchladim na 32 stupnu a pridam pulku zakysane smetany / Vy na to mate tu smetanovou kulturu /.Rozmicham a udrzuji pul hodiny na 32 stupnich / v tehle vedrech zadny problem ú. Pak rozmicham v trose prevarene vlazne vody lzicku syridla / taky MILCOM / a poradne promicham,. Za minutu zastavim a necham dve hodiny v klidu stat - kontoluji, jestli to moc nehoustne. Dobry je to v tu chvili, kdy je povrch jakoby pruzny a pri zamacknuti se roztrhne. Pak rozkrajim velkym nozem na cvetrce a zahrivam. Na hodne mekky syr 36 - tvrdsi 42 stupnu a dost . Opatrne a zvolna obracim srazeninu slehaci metlou aby se uvolnila syrovatka. Do cedniku dam platenko a preliji srazeninu k vykapani. Pokud chci prichute / cibulkovou nat, cesnek, pazitku, micham ted do toho neusazeneho / Prikryju horejsek rohy plachetky a necham do rana odkapat. Rano otosim a necham porad na sporaku do vecera. Rano sundam a posolim. Za hodinu otocim a posolim druhou stranu. Pak jde syr do chladu . Ja to musim ukryvat na skryte misto, nebo mi to sezere rodina...pokud chci , aby dele vydrzel , vyplati se uzkostliva cistota naradi: Vse proplachnout varici vodou a hotove udrzovat posolene...
Porad shanim nejakou vychytavku na formicky. Delam syr v jednom velkem cedniku, ale potrebovala bych jako darky vyrabet mensi syry. Ale nechce se mi davat stovku za nerezove originalni formicky, nemate nejaky typ?helena

Moc děkuju za odpověď, jdu pilně vyrábět a pak dám vědět!!!!

Neregistrovaný uživatel

7.1.2006 18:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.103.248

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Zdravim vas ! Kozi syr nikdy nebude zluty.Ty klasicke bochniky jsou z kravskeho a dlouhou dobu zraji. To co vyrobime doma na kolene" je cerstvy nezrajici syr. Delam ho takto:
5 l Cerstveho mleka / nebo max.2,5l mrazeneho a 2,5 l cerstveho / - zahreji v hrnci na sedesat stupnu po dobu 20 min.
Pak rychle zchladim na 32 stupnu a pridam pulku zakysane smetany / Vy na to mate tu smetanovou kulturu /.Rozmicham a udrzuji pul hodiny na 32 stupnich / v tehle vedrech zadny problem ú. Pak rozmicham v trose prevarene vlazne vody lzicku syridla / taky MILCOM / a poradne promicham,. Za minutu zastavim a necham dve hodiny v klidu stat - kontoluji, jestli to moc nehoustne. Dobry je to v tu chvili, kdy je povrch jakoby pruzny a pri zamacknuti se roztrhne. Pak rozkrajim velkym nozem na cvetrce a zahrivam. Na hodne mekky syr 36 - tvrdsi 42 stupnu a dost . Opatrne a zvolna obracim srazeninu slehaci metlou aby se uvolnila syrovatka. Do cedniku dam platenko a preliji srazeninu k vykapani. Pokud chci prichute / cibulkovou nat, cesnek, pazitku, micham ted do toho neusazeneho / Prikryju horejsek rohy plachetky a necham do rana odkapat. Rano otosim a necham porad na sporaku do vecera. Rano sundam a posolim. Za hodinu otocim a posolim druhou stranu. Pak jde syr do chladu . Ja to musim ukryvat na skryte misto, nebo mi to sezere rodina...pokud chci , aby dele vydrzel , vyplati se uzkostliva cistota naradi: Vse proplachnout varici vodou a hotove udrzovat posolene...
Porad shanim nejakou vychytavku na formicky. Delam syr v jednom velkem cedniku, ale potrebovala bych jako darky vyrabet mensi syry. Ale nechce se mi davat stovku za nerezove originalni formicky, nemate nejaky typ?helena

Propíchané krabičky od 400g jogurtu

Neregistrovaný uživatel

19.3.2008 17:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.2.122

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Pokud vím, z kozího mléka se ty provázky - korbáčiky ako se hovorí poslovensky dělat nedají, Dělají se z ovčího a jdou dělat i z kravského. Ale z kozího sýra prostě nejdou. Prozradila mi to jedna Slovenka, která je dělá z kravského mléka, i když má ovce i kozy. Z kozího prostě nejdou, důvod nevysvětlitený, snad struktura bílkoviny. No a kráva dá na podojení 10 litrů mlíka, ovcí by musela podojit 20. Tak to dělá z kravského.

Jen pro informaci. Z kozího sýra jdou udlělt jak provázky, tak parenica točená. MVDr . Guba z Nitrianské vysoké školy poľnohospodárske nám to vloni předvedl na kurzu. A byla to ňamka. kurz i parenice. Helena

Přidejte reakci

Přidat smajlík