Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.170
Dobrý den. Mohla bych poprosit jak jednoduše vyrobit tvaroh ? Máme mléko které v lednici zůstalo třetí den a už je z něj cítit že je trošku zkyslé . Jak jednoduše vyrobit tvaroh popřípadě kefír ? Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.64
Zahřívejte ho, až se srazí (max. na 72, ale stačí míň, tohle je pro delší trvanlivost), nechte v klidu v hrnci vychladnout, pak ho nalijte do plachetky (utěrka, mušelínová záclona apod.) a nechte odkapávat, případně to můžete i trochu ždímat. Pevná část, co Vám zůstane, je tvaroh. Odkapanou tekutinu nevyhazujte. Syrovátku (to je ta odkapaná voda) nechte ještě klidně v teple, až bude opravdu kyselá, pak ji osolte, vychlaďte a pokud máte rádi lák z kysaného zelí, bude Vám chutnat, je to hodně podobné.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.170
Mám mléko ještě před přípravou nechat v pokojové teplotě ještě trošku prokysat ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.64
Jestli je jen mírně nakyslé, nechte klidně zkysnout, klidně celý den. Nic tím nezkazíte.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.170
Děkuji