Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.33
Skopčím tu info z témy Príchute syrǔ, dúfam že to autorovi nebude vadiť:):
Ohniště máme mimo udírnu. Kouř jde necelé dva metry kanálkem do udírny. Když udíme sýr
studeným kouřem, bylo by lepší kdyby byl kouřový kanál ještě delší, aby kouř víc zchladl.
V létě, když máte v udírně udržet teplotu 25-28 stupňů a venkovní teplota je stejná, jde to hůř.
V udírně, kde se udí nad ohništěm, by se muselo udit sýr jedině doutnáním pilin z tvrdého
dřeva, (buk dub javor švestka, olše). Do udusaných pilin se dá žhavý uhlík a hlídat, aby
nevyhaslo, nebo nevzplály. Ještě je možné spalovat piliny rozžhaveným odporovým drátem,
ale k zhotovení takového zařízení raději pozvat elektrikáře.
Kvůli kontrole teploty jsme do dvířek udírny koupili bimetalový teploměr do udírny.
Dají se koupit na internetu Podle rozsahu za 200 nebo 400 kč.
A preložím sem odtiaľ aj tie parádne fotky udiarne :)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.33
Tady je naše udírnička. Jsem s ní spokojená, sýr má úspěch. Udím švestkou nebo třešní.Božena
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.177.33
Ohnisko je z čoho? Nie je to bubon z práčky? a z ohniska ide dymovod-rúra, či to je len taká vymurovaná dutina? Ďakujem
/Manžel a spol už dnes dorábajú tú drevenú časť udiarne.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.131.113
Dobrý den. Ta udírna je taková , co dům dal. Kamínka jsou ze šrotu. Jsou to kamínka do voj. stanu. Je tam silná roura, teploměr nahoře ze strany, nebo na dvířka, dole zleva dvířka., Udírna ze starých tvrdých fošen.Myslím, že nepoužívat žádný lak ani barvy, nechat vyčoudit. Dovnitř dávám mřížky z nerezu. Samotný. sýr udím na mřížce na uzení ryb s držákem. To jenom v rychlosti, více můžu napsat. Benes.Jirk@seznam.cz