Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.70
Už se tady psalo o všem možném, ale recepty jsem tady ještě nenašel. Nemám na mysli odkazy na WWW ani " ala Pohlraich", ale obyčejnou klasiku co vaříte doma. Mamina dělá svíčkovou, řízky, pečínku, na houbách, roládu gulášek a pod. Z kostí je dobrá i polévka.
jeden na zkoušku: vykostěné maso nakrájet na menší kousky, sůl pepř paprika sladká i pál. česnek, olej řádně promíchat a utlačit aby se vytlači vzduch a dát do ledničky (alespoň do rána) čím dýl tím líp a potom na pánev dáme olej zprudka opražíme, podlejeme pivem dusíme. Pivo necháme vydusit .
Příloha : čerstvý chleba
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.72
Klasika je pečeně na česneku . Hodně nápadů a receptů bylo loni i letos na Seči. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.71.137
NAdrobno nakrájet kořenovou zeleninu jako na svíčkovou, osmahnout cibuli, přidat maso, zasypat hodně tou zeleninou, přidat sušené švěstky, divoké koření a zalít červeným vínem. Dusit aspoň tři hodiny, klidně déle. Občas podlévat. Příloha podle chuti, já k tomu mám ráda rýži. Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156
SCHOK vydal asi před třemi lety kuchařku na úpravu jehněčího a skopového masa. Jmenuje se Opilý beránek v kotlíku. Zkuste www.schok.cz. třeba ještě nějaké výtisky jsou. posílají na dobírku.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.213.165
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
SCHOK vydal asi před třemi lety kuchařku na úpravu jehněčího a skopového masa. Jmenuje se Opilý beránek v kotlíku. Zkuste www.schok.cz. třeba ještě nějaké výtisky jsou. posílají na dobírku.
Tuhle útlou knížku si nemůžu vynachválit, letos jsme zabíjeli jehňata poprvé, já vegetariánka , ale dle této kuchařinky jsem zatím udělala vše prý výtečné
. Je to tam krásně zpracované i podle částí masa - vnitřnosti, kýta, hřebínek a stojí myslím pár korun
Hanaka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.19.130
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Tuhle útlou knížku si nemůžu vynachválit, letos jsme zabíjeli jehňata poprvé, já vegetariánka , ale dle této kuchařinky jsem zatím udělala vše prý výtečné
. Je to tam krásně zpracované i podle částí masa - vnitřnosti, kýta, hřebínek a stojí myslím pár korun
Hanaka
dal jsem za ni na Seči 100kč
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.226.244
Já tedy kotetky ,plec a kýtu hlavně peču . Jak jse již psala ,tak na česneku nebo na kořenové zelenině. Libové ořezy a kosti i pečené se použijí na vývar ,ten by se měl dlouho táhnout. Žebírka manželovi taky peču -on je miluje. Dají se dělat karbanátky,šašliky ,maso se dá i udit . Jehněčí uzené je dosti drahé. Na Seči jsme ochutnali i carpacio z jehněčího, biftečky - vše bylo čerstvé a moc dobré. A letos jsme museli porazit našeho berana ,no a byly z něj klobásky . Manželovi se tak podařili ,takové nekoupíte,ale musíte si s nimi pohrát a dobře vyudit . Hold nesmí nic přijít na zmar. Renata
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.140.17
My si nemůžem vynachválit následující:
Maso osolím, posypu sušeným česnekem(hodně, máme ho rádi) a podliju asi 2dl piva a troškou vody(když se dá piva moc, bude to hořké), peču asi 2hodiny a výsledek je výtečný, jo a super je když je ještě slaninka a našpikuje se to:)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.70
Svíčková ze skopového
Vykostěnou kýtu prošpekujeme, osolíme, opepříme (1/2 lžičky), dáme tymián a drcený jalovec (po 1 lžičce) a maso pokapeme lžící vinného octa a oleje. Potom zasypeme pokrájenou kořenovou zeleninou (2 cibule, mrkev, 1petržel a 1/4 celer), přidáme bobkový list a nové koření (2-3 a 6) a dáme odležet do ledničky alespoň do rána, max.2dny.
Potom maso zprudka zevšech stran opečeme, vrátíme ostatní přísady a za stálého podlévání vývarem, nebo masoxem pečeme až do hotova.
pak se to rozmixuje nebo propasíruje, zalije kysanou smetanou dochutí a servíruje.
Dobrý šmak. J.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.70
Nic nového pod sluncem?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vařím jen jednoduché recepty, kde není třeba moc "stání u plotny". Nemám na to kdy...
Medovo-česneková pečeně s mandlovými lupínky
rozehřát 2 lžíce medu, přidat 6 utřených stroužků česneku a pomazat tím maso na pečení - posolit, popepřit. Podlít troškou oleje.
Zakryté péci při 160 st. cca 50 minut. Občas přelít výpekem.
Maso otočit, obložit 50 g másla na plátky, podlít 1 dcl bílého vína a na vrch posypat hrst na sucho (bez tuku') čerstě upražených mandlových lupínků.
Dopéct do měkka.
Výpek přecedit do menšího hrnečku, přimíchat 2 lžíce zakys.smetany, prohřát, dochutit solí, ev.pepřem a podávat. S rýží
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám pár vymazlených, jednoduchých, receptů, tak když budu mít někdy dlouhý zimní večer, zkusím to sem hodit. Taky jsem z počátku tápala, co si s tímhle masem počít. V životě jsem to nejedla do té doby, než jsme porazili první jehně..
Tímhle receptem jsem konečně zvládla zpracovat i krkovici, se kterou jsem si do té doby nevěděla rady (klasicky pečené, navíc se špenátem¨, česnekem a bramborovým knedlíkem, fakt nesnášim a ¨skopového na kořenové zelenině už jsem přejedená...).
Uživatel s deaktivovaným účtem

Přecedila jsem je, ale to, co mi v sítku zbylo, jsem dala na maso. Jsou moc chutné v té omáčce. Spíš jsem to brala tak, že kdyby v tom výpeku bylo moc součástí, tak že by se ta smetana tak dobře nerozmíchala..?
Obrala jsem tu krkovici s mandlemi zvláštˇ, dodělala omáčku a pak servírovala zvláštˇ - rýže, maso s mandlemi, omáčka.
Moonika - vážně je