Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 15:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.47

Chci si pořídit větší hrnec na mléko stačí mi na 15 l, a tak by mně zajímalo v čem pasterizujete vy, aby se mléko nepřipálilo.Mám používat dva a jakoby ve vodní lázni,nebo přímo vodní lázeň,nebo nezkoušel jste někdo zavařovací hrnec s termostatem.Když už vařím těch 15 litrů stává se mi, že se mi mléko ve smaltovaném přichytává,ale v 10 litrovém nerezu také.Spíš to bude tím, že špatně hlídám,

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 15:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.162

Pasteruju v nerezovém s tlustým dnem, smalt je na pdr, celou dobu míchám, vodní lázeň je asi nejlepší volba smajlík

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 16:31
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46

Mám právě ten elektrický zavařovák s termostatem, teplotu je tedy potřeba stejně hlídat, neukazuje to uplně přesně. No a v něm ještě nerezový hrnec. Takže vodní lázeň. Určitě doporučuju, má to i výpustný kohout, takže žádné kýblování. Jen některé ty zavařováky mají dva budíky a některý jeden, já kupovala ten se dvěmi i s časovým spínačem, myslela jsem, že to bude lepší, ale podle mě je to na nic, stejně je potřeba k tomu prostě po určitém časovém úseku dojít. Dělám takhle sýry, v létě to používám i jako chlazení smajlík Hanaka

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 20:58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.250

pořídili jsme si východofrískou ovečku a chceme začít po odstavu jehňátek s dojením a výrobou sýrů, tedy se chceme pokusit:) poradíte prosím kde sehnat potřeby pro výrobu? Děkuji mnohokrát

Neregistrovaný uživatel

17.3.2013 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.162

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
pořídili jsme si východofrískou ovečku a chceme začít po odstavu jehňátek s dojením a výrobou sýrů, tedy se chceme pokusit:) poradíte prosím kde sehnat potřeby pro výrobu? Děkuji mnohokrát

Dobrý den, mám stejný plán s VF, ale už mám kozy a od sousedů kravské méko. Nakupovala jsem na ekokoza.cz kultury, syřidlo, formy atd. Ten hrnec mi zas takový zázrak nepřijde. Ale osobní zkušenost nemám. Teploměr je nezbytnost, ostatní nahradíte z domácích zdrojů. Co se týká kultur a syřidla je bezproblémové vřele doporučuju. Dělám i jogurt a taky je super, hustý jak z krámu. Najdete tam i recepty, ale těch najdete na netu spousta. Tak ať se daří smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.3.2013 09:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.158

Další eshop je, Dobrý sýr,syřidla a kultury seženete i Micomu. Pasteruju léta v tenkostěnném nerezovém hrnci a přímo na sporáku,mléko se nepřipaluje,teplotu hlídám teploměrem na zavařování. Zavařovací hrnec mám taky,je to delší i když pohodlnější. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

18.3.2013 09:59
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.11

Pasterizuju v nerezovém hrnci se silným dnem, v něm mám digitální teploměr se zvukovým hlásičem teploty, obojí z Ikei. Pokud neřeženu teplotu, mléko se nepřipaluje. Ale vařím na sporáku na dřevo se sklokeramickou deskou, takže je tam rovnoměrné rozložení teploty. Na plynu nevím, co yb to udělalo. Dana

Přidejte reakci

Přidat smajlík