Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.146.47
Chci si pořídit větší hrnec na mléko stačí mi na 15 l, a tak by mně zajímalo v čem pasterizujete vy, aby se mléko nepřipálilo.Mám používat dva a jakoby ve vodní lázni,nebo přímo vodní lázeň,nebo nezkoušel jste někdo zavařovací hrnec s termostatem.Když už vařím těch 15 litrů stává se mi, že se mi mléko ve smaltovaném přichytává,ale v 10 litrovém nerezu také.Spíš to bude tím, že špatně hlídám,
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.162
Pasteruju v nerezovém s tlustým dnem, smalt je na pdr, celou dobu míchám, vodní lázeň je asi nejlepší volba
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.109.46
Mám právě ten elektrický zavařovák s termostatem, teplotu je tedy potřeba stejně hlídat, neukazuje to uplně přesně. No a v něm ještě nerezový hrnec. Takže vodní lázeň. Určitě doporučuju, má to i výpustný kohout, takže žádné kýblování. Jen některé ty zavařováky mají dva budíky a některý jeden, já kupovala ten se dvěmi i s časovým spínačem, myslela jsem, že to bude lepší, ale podle mě je to na nic, stejně je potřeba k tomu prostě po určitém časovém úseku dojít. Dělám takhle sýry, v létě to používám i jako chlazení Hanaka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.250
pořídili jsme si východofrískou ovečku a chceme začít po odstavu jehňátek s dojením a výrobou sýrů, tedy se chceme pokusit:) poradíte prosím kde sehnat potřeby pro výrobu? Děkuji mnohokrát
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.130.162
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
pořídili jsme si východofrískou ovečku a chceme začít po odstavu jehňátek s dojením a výrobou sýrů, tedy se chceme pokusit:) poradíte prosím kde sehnat potřeby pro výrobu? Děkuji mnohokrát
Dobrý den, mám stejný plán s VF, ale už mám kozy a od sousedů kravské méko. Nakupovala jsem na ekokoza.cz kultury, syřidlo, formy atd. Ten hrnec mi zas takový zázrak nepřijde. Ale osobní zkušenost nemám. Teploměr je nezbytnost, ostatní nahradíte z domácích zdrojů. Co se týká kultur a syřidla je bezproblémové vřele doporučuju. Dělám i jogurt a taky je super, hustý jak z krámu. Najdete tam i recepty, ale těch najdete na netu spousta. Tak ať se daří
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.158
Další eshop je, Dobrý sýr,syřidla a kultury seženete i Micomu. Pasteruju léta v tenkostěnném nerezovém hrnci a přímo na sporáku,mléko se nepřipaluje,teplotu hlídám teploměrem na zavařování. Zavařovací hrnec mám taky,je to delší i když pohodlnější. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.67.11
Pasterizuju v nerezovém hrnci se silným dnem, v něm mám digitální teploměr se zvukovým hlásičem teploty, obojí z Ikei. Pokud neřeženu teplotu, mléko se nepřipaluje. Ale vařím na sporáku na dřevo se sklokeramickou deskou, takže je tam rovnoměrné rozložení teploty. Na plynu nevím, co yb to udělalo. Dana