Jehně,kůzle na gril.jak připravit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

14.6.2013 10:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.154

Jaké máte zkušenosti s grilováním celého jehňete,nebo kůzlete? Jak naložit,upravit,grilovat?

Neregistrovaný uživatel

14.6.2013 12:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.250

Zkušenosti jen ty nejlepší je to pochoutka.smajlík
Základem je celé jehně naložit alespon na 2-3 dny ideálně týden do připraveného nálevu ze soli koření,cibule ,česneku a bylinek.je možné také napíchat svalovinu lákem. po vyndání jehně potřit marinádou a můžete s ním na gril. grilovat pozvolna ze začátku třeba pod alobalem poté natírat marinádou a dopíkat grilujeme cca 4-6 hodin podle velikosti dokud maso samo odpadává od kostí.smajlík

Neregistrovaný uživatel

14.6.2013 13:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.126

Dobrý den,
nezlobte se, že jsem zvědavý, ale šlo by rozepsat podrobněji ten lák? Kolik tam čeho konkrétně dáváte a jak - jestli na kg. masa nebo litr vody (domnívám se,že maso asi bude zalité vodou aby tam nešel vzduch). nebo to děláte nasucho? a do jaké nádobky to ukládáte a kam - lednička, sklep?
Děkuji Josef.smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.6.2013 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.203

také budu rád,za podrobnější info. oslava se blíží.smajlík asi to prubnu jen na kejtě.smajlík u prasete jsem také pátral a nakonec to dělám nejjednodušeji jak to snad jde. žádné nakládání. den předem,nebo jen na noc potřít solí a šup s ním na gril.pak už jen potírat připravenou směsí.

Neregistrovaný uživatel

15.6.2013 18:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.90

Dobrý den.
Já jsem loni dělal beránka v srpnu a nakládal jsem ho na sucho .Jen jsem to potřel směsí rozmarýnu, timiánu , soli a česneku a flákl jsem ho na čtyři dny do sklepa.... mlaskali jak prasata i zaručení odpůrci skopového!smajlík

Neregistrovaný uživatel

15.6.2013 19:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.112

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobrý den.
Já jsem loni dělal beránka v srpnu a nakládal jsem ho na sucho .Jen jsem to potřel směsí rozmarýnu, timiánu , soli a česneku a flákl jsem ho na čtyři dny do sklepa.... mlaskali jak prasata i zaručení odpůrci skopového!smajlík

čím jste ho potíral při grilování?

Neregistrovaný uživatel

18.6.2013 16:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.126

opět mrtvý brouk-škoda

Neregistrovaný uživatel

18.6.2013 19:24
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.242

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
opět mrtvý brouk-škoda

zdravím,já jehnátko nechal den vydýchat,pak jen načesnekoval že jsem nožem udělal dírky napícal do masa česnek,pak celé jehně i potřel česnekem nasolil uložil do vaničky a druhý den už bylo na grilu,potěr na gril podle chuti skopové koření olej pivosmajlík...........D

Neregistrovaný uživatel

18.6.2013 22:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.126

Dobrý večer,
jsem rád, že se někdo ozval a nestydí se za svůj recept. Ovečky chováme již skoro 30 let a kuchtíme z toho snad všechno jako z vepřového. Pečínku na pepři s česnekem a kmínem, řízky,svíčkovou, na houbách,rizoto se zeleninou, s česnekovou omáčkou a pod.Taky grilujeme, ale už naporcované.Ještě nikdy jsme ale nezkoušeli udělat celé jehně na grilu. Jednak nevíme jak to naložit, čím a jak dlouho a taky proto,že kdyby se nám to nepodařilo tak je to škoda nechat hafanovi. Sehnal jsem sice jeden recept, ale byla to samá chemie (rychlosůl a směs na křehká masa) tak nás to nenadchlo a nerozhoupalo k činu.
Někdo doporučuje při nakládání potřít olejem, aby to bylo pak křehké. Když grilujeme naporcované, tak klasika- sůl, pepř, paprika sladká a pálivá,česnek, trocha kmínu a oregána a olej.Řádně promýchat vytěsnit vzduch a na 3-7 dní do ledničky a pak na gril. Já to mám sice radši na panvičce naprudko osmažit a podlít pivem a pomaloučku dusit do měkka, to je potom papina.
S pozdravem Josef.smajlík

Neregistrovaný uživatel

23.6.2013 08:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.126

nikdo se nechce podělit o recept?

Neregistrovaný uživatel

23.6.2013 13:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.90

potíral jsem ol. olejem v kterém jsem máchal větvičky rozmarýnu a timiánu svázaného do svazku, jím jsem potíral. jo. ještě sůl jsem přidal

Neregistrovaný uživatel

25.6.2013 23:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122

Maso z větších kůzlat naložím před grilováním na 4-5 dnů do mořidla.
Připrava : 6 l vody , 2 lžičky jalovce , 8 bobkových listů , 4 lžičky celého pepře , 1 lžička
nového koření , 12-15 lžiček soli, (dle chuti) , špetka zázvoru , 1 lžička sanitru, (nemusí být).
Vše vařit 1 hodinu , studené nalít na maso, případně ho nálevem napíchat a dát do lednice.
Zpočátku grilujeme kusy zabalené v alobalu a později na roštu a potíráme pivem a postupně
ořezáváme.

A ještě jeden jednoduchý návod, co nám chutná.
Do slunečnicového oleje rozmačkám pár stroužků česneku a přidám přiměřeně sůl.
nechám česnek vyluhovat a sůl rozpustit. Tímto slaným česnekovým olejem potřu kusy masa které z vrchu před tím trochu odblaním, dám do pekáčů, přetáhnu potravinářskou fólií a dám na 3-4 dny, do lednice. Potom grilujeme na roštu, potíráme tímto olejem a postupně ořezáváme.
Když je méně času, tak maso na půl předpeču v troubě a doděláme na grilu.

Neregistrovaný uživatel

31.10.2014 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.244

proDobrý den . Zaujal my vás recept na jehnata. Mohl byste mi říci postup , kolik čeho tam patří . Do toho nálevu.
Děkuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík