Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.154
Jaké máte zkušenosti s grilováním celého jehňete,nebo kůzlete? Jak naložit,upravit,grilovat?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.160.250
Zkušenosti jen ty nejlepší je to pochoutka.
Základem je celé jehně naložit alespon na 2-3 dny ideálně týden do připraveného nálevu ze soli koření,cibule ,česneku a bylinek.je možné také napíchat svalovinu lákem. po vyndání jehně potřit marinádou a můžete s ním na gril. grilovat pozvolna ze začátku třeba pod alobalem poté natírat marinádou a dopíkat grilujeme cca 4-6 hodin podle velikosti dokud maso samo odpadává od kostí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.126
Dobrý den,
nezlobte se, že jsem zvědavý, ale šlo by rozepsat podrobněji ten lák? Kolik tam čeho konkrétně dáváte a jak - jestli na kg. masa nebo litr vody (domnívám se,že maso asi bude zalité vodou aby tam nešel vzduch). nebo to děláte nasucho? a do jaké nádobky to ukládáte a kam - lednička, sklep?
Děkuji Josef.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.239.203
také budu rád,za podrobnější info. oslava se blíží. asi to prubnu jen na kejtě.
u prasete jsem také pátral a nakonec to dělám nejjednodušeji jak to snad jde. žádné nakládání. den předem,nebo jen na noc potřít solí a šup s ním na gril.pak už jen potírat připravenou směsí.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.90
Dobrý den.
Já jsem loni dělal beránka v srpnu a nakládal jsem ho na sucho .Jen jsem to potřel směsí rozmarýnu, timiánu , soli a česneku a flákl jsem ho na čtyři dny do sklepa.... mlaskali jak prasata i zaručení odpůrci skopového!
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.238.112
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobrý den.
Já jsem loni dělal beránka v srpnu a nakládal jsem ho na sucho .Jen jsem to potřel směsí rozmarýnu, timiánu , soli a česneku a flákl jsem ho na čtyři dny do sklepa.... mlaskali jak prasata i zaručení odpůrci skopového!
čím jste ho potíral při grilování?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.126
opět mrtvý brouk-škoda
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.248.242
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
opět mrtvý brouk-škoda
zdravím,já jehnátko nechal den vydýchat,pak jen načesnekoval že jsem nožem udělal dírky napícal do masa česnek,pak celé jehně i potřel česnekem nasolil uložil do vaničky a druhý den už bylo na grilu,potěr na gril podle chuti skopové koření olej pivo...........D
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.126
Dobrý večer,
jsem rád, že se někdo ozval a nestydí se za svůj recept. Ovečky chováme již skoro 30 let a kuchtíme z toho snad všechno jako z vepřového. Pečínku na pepři s česnekem a kmínem, řízky,svíčkovou, na houbách,rizoto se zeleninou, s česnekovou omáčkou a pod.Taky grilujeme, ale už naporcované.Ještě nikdy jsme ale nezkoušeli udělat celé jehně na grilu. Jednak nevíme jak to naložit, čím a jak dlouho a taky proto,že kdyby se nám to nepodařilo tak je to škoda nechat hafanovi. Sehnal jsem sice jeden recept, ale byla to samá chemie (rychlosůl a směs na křehká masa) tak nás to nenadchlo a nerozhoupalo k činu.
Někdo doporučuje při nakládání potřít olejem, aby to bylo pak křehké. Když grilujeme naporcované, tak klasika- sůl, pepř, paprika sladká a pálivá,česnek, trocha kmínu a oregána a olej.Řádně promýchat vytěsnit vzduch a na 3-7 dní do ledničky a pak na gril. Já to mám sice radši na panvičce naprudko osmažit a podlít pivem a pomaloučku dusit do měkka, to je potom papina.
S pozdravem Josef.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.180.126
nikdo se nechce podělit o recept?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.29.90
potíral jsem ol. olejem v kterém jsem máchal větvičky rozmarýnu a timiánu svázaného do svazku, jím jsem potíral. jo. ještě sůl jsem přidal
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.122
Maso z větších kůzlat naložím před grilováním na 4-5 dnů do mořidla.
Připrava : 6 l vody , 2 lžičky jalovce , 8 bobkových listů , 4 lžičky celého pepře , 1 lžička
nového koření , 12-15 lžiček soli, (dle chuti) , špetka zázvoru , 1 lžička sanitru, (nemusí být).
Vše vařit 1 hodinu , studené nalít na maso, případně ho nálevem napíchat a dát do lednice.
Zpočátku grilujeme kusy zabalené v alobalu a později na roštu a potíráme pivem a postupně
ořezáváme.
A ještě jeden jednoduchý návod, co nám chutná.
Do slunečnicového oleje rozmačkám pár stroužků česneku a přidám přiměřeně sůl.
nechám česnek vyluhovat a sůl rozpustit. Tímto slaným česnekovým olejem potřu kusy masa které z vrchu před tím trochu odblaním, dám do pekáčů, přetáhnu potravinářskou fólií a dám na 3-4 dny, do lednice. Potom grilujeme na roštu, potíráme tímto olejem a postupně ořezáváme.
Když je méně času, tak maso na půl předpeču v troubě a doděláme na grilu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.141.244
proDobrý den . Zaujal my vás recept na jehnata. Mohl byste mi říci postup , kolik čeho tam patří . Do toho nálevu.
Děkuji