Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.11.2013 14:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.233.208

Dobrý den,
používáte někdo chladničku na víno pro zrání sýrů?
Můžete sdělit zkušenosti s typem lednice, teplotou?
Děkuji.

Neregistrovaný uživatel

6.11.2013 15:32
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.128.126

Ano, vinotéku používám.Teplotu si můžu nastavit na 10-16st.Což je ideál.Horší je to s vlhkostí, protože tam je vestavěný větráček kvůli proudění vzduchu.Mám tam misku s vodou a vlhčím rozprašovačem, ale vlhkost se pohybuje pořád kolem 60-70%.To je pro tvrdé sýry málo, pro plísńáky dobrý.Manžel mi snad ten větrák odpojí- teda jestli to půjde.Eva S.

Neregistrovaný uživatel

6.11.2013 19:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Ano, vinotéku používám.Teplotu si můžu nastavit na 10-16st.Což je ideál.Horší je to s vlhkostí, protože tam je vestavěný větráček kvůli proudění vzduchu.Mám tam misku s vodou a vlhčím rozprašovačem, ale vlhkost se pohybuje pořád kolem 60-70%.To je pro tvrdé sýry málo, pro plísńáky dobrý.Manžel mi snad ten větrák odpojí- teda jestli to půjde.Eva S.

Znám, to je docela problém, sýry pak praskají. Teď zkouším plastový zrací box a přiměřené množství dírek ve víku aby zase nebylo vlhka mocsmajlík

Neregistrovaný uživatel

6.11.2013 20:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.26.17

Díky za odpovědi,
můžu se zeptat, jaký máte typ vinotéky? Dívala jsem se na nabídku, myslíte, že i ty levné typy
(2000 -4000Kč)mohou dobře posloužit?

Neregistrovaný uživatel

6.11.2013 21:06
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Díky za odpovědi,
můžu se zeptat, jaký máte typ vinotéky? Dívala jsem se na nabídku, myslíte, že i ty levné typy
(2000 -4000Kč)mohou dobře posloužit?

Mám tu levnější variantu a zatím je vše v pořádku..smajlík

Neregistrovaný uživatel

7.11.2013 11:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.226

Měl jsem doma starý nefunkční mrazák, dal jsem ho ve sklepě bokem na sokl, dal do něj police a mám stejné výsledky jaké jsem měl v malé vinotéce. Rozprašovač ovšem musím používat stejně, jenže díky tunám izolantů tak max 1x-2x týdně.

Neregistrovaný uživatel

7.11.2013 15:04
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.206.2

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Měl jsem doma starý nefunkční mrazák, dal jsem ho ve sklepě bokem na sokl, dal do něj police a mám stejné výsledky jaké jsem měl v malé vinotéce. Rozprašovač ovšem musím používat stejně, jenže díky tunám izolantů tak max 1x-2x týdně.

Zdravím Vás.
To mě zajímá. Mám doma vinotéku Baumatic a máme v ní víno a je mi škoda ji dát na sýry, tedy dpojovat větrák, atd. V tom mrazáku, nesmrdí to nějak. Nechytá se v něm plíseň?
Děkuji smajlík

Neregistrovaný uživatel

7.11.2013 17:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.255.148

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Měl jsem doma starý nefunkční mrazák, dal jsem ho ve sklepě bokem na sokl, dal do něj police a mám stejné výsledky jaké jsem měl v malé vinotéce. Rozprašovač ovšem musím používat stejně, jenže díky tunám izolantů tak max 1x-2x týdně.

No jo to by šlo, až na to, že mám starý mrazák pultový......

Neregistrovaný uživatel

8.11.2013 11:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.240.226

Smrdělo to jen když se mi ulomil motor a zvětšil jsem ozonovou díru tak o pět cm v průměru. (Opravdu bacha, staré pultové mrazáky mají v sobě tak litr freonu.)

Jinak sýry jsou v pohodě, dělám plísňáky a tvrdé sýry a myslim, (nejsem protřelý sýrař) že jsou chutné a voňavé tak jak mají být. :) Rodina si nestěžuje. :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík