Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.25
Taky mi to dnes volali členové rodiny,že to nemáme pít. No zatím nám nic není,ale tak asi pro jistotu budu převařovat...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253
Nějak bych to nedramatizovala.Lidi zbytečně panikaří a přitom to z mléka nemusí být.Ženy mohli být infikovány již v minulosti a po požití mléka nabili dojmu že je to z něj protože si nevzpomínají že by měli klíště.Typická česká panika.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.121
Četla jste článek?
Veterinární inspektoři odebrali vzorky k vyšetření, virus encefalitidy byl v mléce prokázán.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.44
Kdo pasterizujete a kdo pijete syrové kozí mléko?
Já pasterizuji, z encefalitidy mám strach. Přeci jen - klíšťata na kozách občas najdu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.5
Přesně, pasterizujem hlavně kvůli encefalitidě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.6
Právě budu odstavovat kůzlata, ale koza zatím žádné klíště nemá... Na kolik pasterizujete? Stačí šetrná 65 st 30 min? Když to budu pasterizovat vyšší teplotou, tak už nezasýřím...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.226
Pasterizuju právě kvůli klíšťatům a dětem, ale na kamnech se mi nepodaří udržet mléko 30min. na 65st., takže 45vteřin na max. 74st. a sýřím v pohodě. Taková pasterizace asi není tak šetrná, ale i tak pořád lepší, než mléko z obchodu.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.44
Ve vodní lázni tu teplotu jakž takž udržíte, s tím, že se třeba po 10-15min přihřeje. Dřív jsem takhle dělala i sýr.