Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

24.6.2014 20:40
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.25

Taky mi to dnes volali členové rodiny,že to nemáme pít. No zatím nám nic není,ale tak asi pro jistotu budu převařovat...

Neregistrovaný uživatel

24.6.2014 23:11
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253

Nějak bych to nedramatizovala.Lidi zbytečně panikaří a přitom to z mléka nemusí být.Ženy mohli být infikovány již v minulosti a po požití mléka nabili dojmu že je to z něj protože si nevzpomínají že by měli klíště.Typická česká panika.smajlík

Neregistrovaný uživatel

25.6.2014 08:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.32.121

Četla jste článek?
Veterinární inspektoři odebrali vzorky k vyšetření, virus encefalitidy byl v mléce prokázán.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2014 11:49
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.44

Kdo pasterizujete a kdo pijete syrové kozí mléko?

Já pasterizuji, z encefalitidy mám strach. Přeci jen - klíšťata na kozách občas najdu.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2014 11:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.3.5

Přesně, pasterizujem hlavně kvůli encefalitidě.

Neregistrovaný uživatel

25.6.2014 23:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.6

Právě budu odstavovat kůzlata, ale koza zatím žádné klíště nemá... Na kolik pasterizujete? Stačí šetrná 65 st 30 min? Když to budu pasterizovat vyšší teplotou, tak už nezasýřím...smajlík

Neregistrovaný uživatel

26.6.2014 07:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.226

Pasterizuju právě kvůli klíšťatům a dětem, ale na kamnech se mi nepodaří udržet mléko 30min. na 65st., takže 45vteřin na max. 74st. a sýřím v pohodě. Taková pasterizace asi není tak šetrná, ale i tak pořád lepší, než mléko z obchodu.

Neregistrovaný uživatel

26.6.2014 11:39
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.44

Ve vodní lázni tu teplotu jakž takž udržíte, s tím, že se třeba po 10-15min přihřeje. Dřív jsem takhle dělala i sýr.

Přidejte reakci

Přidat smajlík