Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

26.6.2014 17:23
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.44

Máte někdo zkušenosti?

Neregistrovaný uživatel

26.6.2014 21:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.145.27

Zamrazujem bryndzu a je to v pohodě.

Anebo zamrazit mlíko a pak dělat čerstvej sejra. Poslední z loňska jsme sýřili v dubnu :).

T

Neregistrovaný uživatel

26.6.2014 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Zmrazuji panýr, teď jsem z loňského pekla buchty - v pohodě.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2014 09:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.19

Zmrazujete ještě někdo něco jiného? Dělám něco jako čerstvý sýr, teď mám mléka hodně, tak mě to taky napadlo. Mléka se mi do mrazáku moc nevejde, sýr by se tam nějaký na zimu vešel. Jen nevím, jestli po rozmrazení nebude vhodný spíš jen na tepelnou úpravu, což mi zrovna u toho čerstvého nepřijde moc dobré, ale na výrobu složitějších sýrů nemám čas.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2014 21:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Někdy v květnu jsem dojedla poslední nakládaný od podzima (zapomenutý), byl perfektně rozleželý a moc dobrý. Taky alternativa ke zmrazování.

Neregistrovaný uživatel

27.6.2014 22:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.8.82

ja osobne nezamrazujem.spravila som to raz a nikdy viac.voda v syre zamrzne a po rozmrazeni sa rozmrazi a syr ostane suchy a len sa droli.

Neregistrovaný uživatel

29.6.2014 18:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.153.44

A jak nakládáte?

Neregistrovaný uživatel

29.6.2014 19:48
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.234.108

Sýr nakládám podobně jako třeba kapie. Sladkokyselý nálev a olej. Koření jak mi přijde do ruky a stejně tak další dochucovadla - kapie, nakládáná, nebo sušená rajčata a pod. Řekla bych, že jsem ho šetrně sterilizovala, ale nejsem si tím jistá, uložený byl v lednici.

Neregistrovaný uživatel

29.6.2014 20:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156

Vyrobila jsem si z kozíko tvarohu domácího MÍŠU. Tvaroh myslím, že ho bylo asi 1/2 kg, trochu moučkového cukru, višňovou marmeládu půl skleničky - třetinky - a postupně jsem přilévala dvě smetany ke šlehání a šlehala do hladka. Je to mňam.

Neregistrovaný uživatel

30.6.2014 10:10
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.147.19

A to dáváte do mrazáku ve skle? Nepraskne to?

Neregistrovaný uživatel

30.6.2014 11:03
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.208.156

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
A to dáváte do mrazáku ve skle? Nepraskne to?

Ne do plastových krabiček. Ale ani sklo nepraskne. V malých skleničkách od dětské výživy si zamražuji přebytky mleziva a zatím žádná nepraskla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík