Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

4.9.2014 10:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.230.254

Dobrý den,
kdysi jsem dělala z kravského mléka korbáčiky, ale nyní máme doma kozenku a čerstvý sýr nás už tak nějak omrzel... A korbáčiky ne nejdou tahat... Udělám bochánek čerstvého sýra a nechám dva dny prokysávat, pak po 8 hodinách dělám zkoušku tažnosti, kdy zaleju kousek sýra horkou vodou a prostě tahat nejdousmajlík Můžete mi někdo poradit, co dělám špatně? Zkoušela jsem to prostě každých 8 h a pořád nic a čtvrtý den už je sýr nepoužitelný... Místo tahání pěkných nití se mi sýr drolí na malé kousky...:,-( Z kravského šly v pohodě...

Neregistrovaný uživatel

4.9.2014 14:08
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.232.218

U kozieho je problém. Ak som dobre pochopila to ph vhodné na ťahanie sa udrží veľmi krátko, na rozdiel od kravského mlieka. Ideálne je mať ph meter alebo papierky. Odporúčam syrárske FB fórum kde sa veľa dozviete https://www.facebook.com/groups/480755395271359/

Přidejte reakci

Přidat smajlík