Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.186
Som chovateľ kôz - začiatočník a chcem Vás poprosiť o informáciu. Keď nechám kozie mlieko skysnúť, bez kultúry nikdy neskysne. Len vtedy, ak pridám trochu acidofilného mlieka. Je to bežné, alebo mám divnú kozu?
Za Vašu pomoc vopred ďakujem
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.155.253
Jak dlouho ho necháváte kysat? 4 den by mělo být už trošku nakyslé.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.148
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Som chovateľ kôz - začiatočník a chcem Vás poprosiť o informáciu. Keď nechám kozie mlieko skysnúť, bez kultúry nikdy neskysne. Len vtedy, ak pridám trochu acidofilného mlieka. Je to bežné, alebo mám divnú kozu?
Za Vašu pomoc vopred ďakujem
Kozí mléko kysne daleko pomaleji a kozina vystoupí,lepší a jistější je ho naočkovat. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.186
Ďakujem za reakciu, ale to mlieko je už na tretí deň pokazené a smrdí hnilobou, tak naozaj neviem kde je pes zakopaný...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.186
Ďakujem za reakciu, ale to mlieko je už na tretí deň pokazené a smrdí hnilobou, tak naozaj neviem kde je pes zakopaný...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.186
Ďakujem za reakciu, ale to mlieko je už na tretí deň pokazené a smrdí hnilobou, tak naozaj neviem kde je pes zakopaný...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.186
Ďakujem za info
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.230
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ďakujem za reakciu, ale to mlieko je už na tretí deň pokazené a smrdí hnilobou, tak naozaj neviem kde je pes zakopaný...
Dostávají se vám hnilobné bakterie do mléka,kdyby jste z čerstvého mléka udělal sýr,nafoukl by se . Otřete vemeno ,přeceďte mléko přes filtr a zpasterujte ho,na tvaroh ho zaočkujte zákysem a nechtě stát. Roklanka
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.100.186
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dostávají se vám hnilobné bakterie do mléka,kdyby jste z čerstvého mléka udělal sýr,nafoukl by se . Otřete vemeno ,přeceďte mléko přes filtr a zpasterujte ho,na tvaroh ho zaočkujte zákysem a nechtě stát. Roklanka
Roklanka, ďakujem za rady, ale vemeno jej pred každým umývam, mlieko cedím už pri dojení, syry robíme čerstvé aj nakladané - bez problémov, aj tvaroh je v pohode, ale bez naočkovania mlieko neskysne. Asi ostaneme pri tom očkovaní, aj keď mi je to zvláštne.
Ešte raz vďaka.