Kvalifikace pro prodej sýrů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

20.9.2014 18:16
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.39

Dobrý den,
potřebuji pro výrobu a prodej sýrů ze dvora zemědělské vzdělání, popř. rekvalifikační kurz?
Děkuji za odpovědi

Neregistrovaný uživatel

20.9.2014 18:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.2

Hlavně potřebujete povolení na sýrárnu, povolení od veteriny, hygieny a mnoha dalších úřadů. Připravte si 500tis, možná více. Bohužel, takto vypadá v praxi podpora malých zemědělců či života na venkově... Legální možnost prodávat domácí sýr v malém objemu například jako přebytky produkce z 3 koz nebo jedné krávy nemáte...

Neregistrovaný uživatel

20.9.2014 18:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.39

O tom všem vím, proto v nejbližší době prodej neplánuji, nicméně je pro mě teď vhodná chvíle pro absolvování rekvalifikačního kurzu, proto se ptám - potřebuji ho ze zákona, nebo ne?

Neregistrovaný uživatel

20.9.2014 19:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.2

Na nic takového mě neupozornili, když si kladli požadavky na sýrárnu... možná potravinářský průkaz, ale ten vystavuje doktorka na počkání... smajlík
A jinak podnikatel v zemědělství by měl mít zemědělské minimum. Tedy zemědělskou školu, nebo rekvalifikační kurz (pořádá tuším SZIF). Ale nevím přesně, toto jsem neřešil.

Neregistrovaný uživatel

21.9.2014 21:26
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.192

Na zemědělského podnikatele žádnou zemědělskou kvalifikaci prokazovat nemusíte. Tedy pokud se za poslední půlrok nic nezměnilo. Ta je potřeba pouze v případě, že budete žádat o evropské dotace.

Přidejte reakci

Přidat smajlík