Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.39
Dobrý den,
potřebuji pro výrobu a prodej sýrů ze dvora zemědělské vzdělání, popř. rekvalifikační kurz?
Děkuji za odpovědi
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.2
Hlavně potřebujete povolení na sýrárnu, povolení od veteriny, hygieny a mnoha dalších úřadů. Připravte si 500tis, možná více. Bohužel, takto vypadá v praxi podpora malých zemědělců či života na venkově... Legální možnost prodávat domácí sýr v malém objemu například jako přebytky produkce z 3 koz nebo jedné krávy nemáte...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.64.39
O tom všem vím, proto v nejbližší době prodej neplánuji, nicméně je pro mě teď vhodná chvíle pro absolvování rekvalifikačního kurzu, proto se ptám - potřebuji ho ze zákona, nebo ne?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.2
Na nic takového mě neupozornili, když si kladli požadavky na sýrárnu... možná potravinářský průkaz, ale ten vystavuje doktorka na počkání...
A jinak podnikatel v zemědělství by měl mít zemědělské minimum. Tedy zemědělskou školu, nebo rekvalifikační kurz (pořádá tuším SZIF). Ale nevím přesně, toto jsem neřešil.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.51.192
Na zemědělského podnikatele žádnou zemědělskou kvalifikaci prokazovat nemusíte. Tedy pokud se za poslední půlrok nic nezměnilo. Ta je potřeba pouze v případě, že budete žádat o evropské dotace.